Idemo na Pandakon 2017.

Pozivamo Vas na petu po redu konvenciju azijske i japanske kulture u organizaciji naših prijatelja iz Pandakona.

Vrijeme održavanja je od 23. do 24. rujna, mjesto održavanja je dobar stari Klub Močvara, koji je ponovno ustupio svoje prostore za održavanje konvencije.

Za one koji ne znaju, Pandakon je konvencija koja se tematski orijentira na Aziju, a specifično na Japan. Namijenjena je svima zainteresiranima, svima koji vole i vjerno prate japansku pop kulturu, njihove anime i mange, bave se kreativno cosplayem, izrađivanjem nakita, slikarskih radova, kostimima, i sličnog inspiriranim zemljom izlazećeg Sunca. Konvencija je prilagođena sadržajem da na njoj mogu sudjelovati svi, bez obzira na godine starosti, pa vas tako pozivamo da nam se pridružite i sa svojim najmlađima.

Ovogodišnji Pandakon ponajprije će se baviti retro tematikama 80’tih i 90’tih Japana, te obilježavanjem 100 godina japanske animacije.

Od bogatog programa očekuju vas mnogobrojne projekcije, predavanja, paneli, kvizovi, vanjske aktivnosti, karaoke&dancing, boardgaming igraona. Ukratko naći će se ponešto za svakoga.

Kruna događaja će naravno biti veliko Cosplay natjecanje. Stoga nahrlite u velikom broju preobučeni u svoje omiljene anime likove, heroje i zlikovce. Možda upravo vas čeka proglašenje za pobjednika ovogodišnjeg Pandakona.

Cijena ulaznice će biti simboličnih 10,00 kn po danu.

I ove godine, kao i prijašnjih, Udruga “Igranje” će sa svojim volonterima i igrama održat svoju igraonu na Pandakonu, te pokušati dočarati nešto azijskog štiha preko popularnih modernih društvenih – King of Tokyo, Takenoko, Tokaido, Hanabi i ostalima.

Vidimo se! 🙂

Za sve dodatne informacije o samome Pandakonu, sudionicima i programu, posjetite sljedeće linkove.

Facebook stranica Pandakona:
https://www.facebook.com/pandakoncroatia

PandaKon Twitter:
https://twitter.com/PandakonZagreb

Web stranica Pandakona:
http://pandakon.wordpress.com/