Naziv: Udruga za promicanje društvenih igara “Igranje” (Udruga Igranje)

Adresa sjedišta: Rafe Barišića 4, Zagreb

OIB: 20001773175

VAT ID: HR20001773175

Račun:  Raiffeisen BANK,  IBAN: HR1024840081106652120, SWIFT: RZBHHR2X

Kontakt: info@igranje.hr

Tko smo mi?

Mi smo Udruga za promicanje društvenih igara “Igranje” (skraćeno: Udruga Igranje). Potekli smo od grupe građana koja se okupila 2010. godine oko web stranica Igranje.org i vremenom uvidjevši kako društvene igre mogu pozitivno utjecati na živote djece, mladih, kao i samih obitelji. Povođeni ovom temom, te kao veliki zaljubljenici u moderne društvene igre koje se igraju za stolom počinjemo se aktivno baviti okupljanjem svih dobnih skupina prezentirajući im igre i pomažući u prvim koracima pri igranju. Nakon uspješno organiziranih nekoliko Dana društvenih igara odlučili smo osnovati ovu udrugu sa ciljem promicanja i popularizacije društvenih igara, koje se igraju u društvu okupljenom oko stola ili neke druge pogodne površine, a u svrhu podizanja kulture igranja društvenih igara, te poticanja razvoja civilnog društva kroz podizanje obiteljskih vrijednosti, bolje socijalizacije i prevencije svih dobnih skupina od alkohola, droga, računalne, te ostalih ovisnosti.

Kakve igre igramo?

Društvene igre koje mi promičemo su igre koje u sebi uvijek sadrže misaoni i edukativni karakter, te snažno potiču razvoj strateških, taktičkih, intelektualnih i kreativnih vještina, pozitivno utječući na razvoj čovjeka.

Gdje nas možete pronaći?

Od značajnijih dosadašnjih projekata imamo uspješno realiziran kutak za igranje Meeple’s Corner koji tri puta tjedno okuplja stotine mladih, te koji u svakom svom terminu istovremeno okupi i više od 30 igrača.

Redovno nastupamo na manifestaciji koja okuplja zaljubljenike u znanstvenu fantastiku – SFerakonu, a bili smo i gosti prošlogodišnjeg Infogamer-a na Zagrebačkom Velesajmu.

Nadalje, tu su uspješno izrealizirani Dani društvenih igara na kojima se redovno okupi i preko 600 građana, obavezno odigravši bar jednu ili dvije igre za stolom u društvu svojih bližnjih ili sa sasvim novim ljudima i našim volonterima.

Upravo smo na ovim Danima društvenih igara otkrili kako postoji veliki interes za ovakvim tipom misaono-edukativne zabave kod mladih ljudi, te kod obitelji s djecom, pa su i naši projekti okrenuti ovim ciljnim skupinama.

 Ukoliko nas želite pohvaliti, savjetovati, pokuditi, imate kakvu ideju o osobnom angažmanu u našoj udruzi svakako nam to javite na naš službeni e-mail info@igranje.hr ili na naš službeni forum.

Upravni odbor Udruge Igranje čine:

  • Žarko Pintar, predsjednik udruge
  • Slavica Vukić, podpredsjednica udruge
  • Marijan Mihić, PR i marketing

Udruga Igranje