Podržavanje dječje igre

Snažno poticanje dječjeg igranja održavamo na tri razine: obiteljskim i dječjim igranjem, informiranjem i humanitarnim djelovanjem:

Obiteljska i dječja igranja:

Mi vjerujemo kako su za poticanje djece na igru ključni roditelji, te potičemo zajedničku igru roditelja i djece. Roditelji se na ovaj način mogu upoznati s velikim brojem dječjih društvenih igara za koje nisu niti znali da postoje i skupa s djecom ih igrati. U današnje vrijeme nemali broj roditelja zaokupiran je s “ozbiljnim” stvarima i često tvrde kako nemaju vremena više se baviti s djecom. Upravo zato potrebna je društvena igra kao medij za zajedničko druženje unutar cijele obitelji. Društvene igre koje mi promičemo jednako su interesantne i djeci i roditeljima. Djeca kroz ove društvene igre nauče poštivati pravila igre, nauče kako postoji pobjeda i poraz, razvijaju socijalnu i komunikativnu interakciju s drugom djecom i naravno sve druge vještine koje uče moderne društvene igre.

U našoj igraonici omogućavamo kvalitetnu zabavu putem društvenih igara cijeloj obitelji. Roditelji tako mogu kod nas dobiti uvid u bogati svijet kvalitetnih modernih društvenih igara za djecu.
Sudjelovanjem na školskim manifestacijama potičemo učenike na igranje i druženje uz društvene igre. U našoj igraonici organiziramo igranja za čitave razrede osnovnih i srednjih škola.

Posebno smo ponosni na dobru suradnju s Knjižnicama Grada Zagreba koje uz našu punu podršku i suradnju održavaju igranja društvenih igara u svojim prostorima. Dječja knjižnica Marina Držića u Zagrebu od 2017. godine stalno održava dječja igranja u svom prostoru igrama iz naše igroteke.

Informiranje o dječjim igrama:

Smatramo kako je osnovni problem ovdje nedovoljno poznavanje opusa dječjih društvenih igara, pa se roditelji često zadrže na samo par naslova kao što su Čovječe ne ljuti se, Monopoly, Cluedo, koje zbog velikog utjecaja sreće pri igranju djeci brzo dosade. Danas se izdavači sve više trude približiti moderne društvene igre djeci prilagođavajući pravila za najmlađe. Povodom toga odlučili smo posvetiti cijelu kolumnu “Obiteljska igraonica” obiteljima s djecom, te je ista izašla na obiteljskim portalima kao što su Miss7mama (nekada Klokanica) i Roditelji.hr:

Humanitarno djelovanje:

Vlastitim sredstvima i igrama i prikupljanjem društvenih igara za najmlađe od strane građana i naših članova sudjelujemo u humanitarnim akcijama nabavka društvenih igara za djecu raznih ugroženih skupina. Tako smo do sada s veseljem sudjelovali u darivanju igara Domu za odgoj djece i mladeži – Osijek, Kliničkom bolničkom centru, klinici za pedijatriju – Osijek, Dječjem domu Sv. Terezije od malog Isusa – Zagreb, u sklopu akcije 72 sata bez kompromisa: Dječjem domu “EMAUS” – Zagreb, Domu za odgoj djece i mladeži Zagreb.