Catan turnir 2019


Društvena igra Catan autora Klausa Teubera je najpoznatija i najprodavanija moderna društvena igra. U ovoj igri igrači imaju ulogu naseljenika koji grade i razvijaju naselja na otoku te trguju resursima s ostalim igračima dobivajući bodove kako njihova naselja rastu. Od svog prvog izdanja 1995. godine do danas igra je prodana u više od 22 milijuna primjeraka te je lokalizirana na 30 svjetskih jezika. Igra je osvojila mnogobrojne svjetske nagrade, te je već 1995. godine dobila nagradu Spiel des Jahres, najznačajniju titulu u svijetu modernih društvenih igara.

Ove godine po prvi put predstavnici Hrvatske sudjelovati će na europskom prvenstvu u Catanu (Catan European Championship), koje će se održati od 8. do 10. studenog u Utrechtu u Nizozemskoj.

Kvalifikacijski turnir organizira udruga Igranje u igraonici Meeple’s Corner u Ulici kraljice Jelena 8 u Zagrebu u subotu, 14. rujna s početkom u 15:00. Finale će se održati idući dan, u nedjelju, 15. rujna u 15:00 sati na istom mjestu.

Pobjednik turnira ima čast predstavljati našu državu na europskom prvenstvu uz plaćene troškove puta, smještaja i prehrane. Svi finalisti dobivaju poklon bonove (1. mjesto = 150 kn, 2. mjesto = 100 kn, a 3. i 4. mjesto = 50 kn) osigurane od strane trgovine Carta Magica, a prva tri plasirana igrača i službeni pehar turnira.

Prijave za turnir su obavezne najkasnije do 13.rujna preko priloženog prijavnog obrasca ili putem e-mail adrese [email protected] (u prijavi svakako navedite ime i prezime). Prijavom na turnir slažete se s pravilima turnira. Prijaviti se mogu sve punoljetne osobe koje su državljani Republike Hrvatske.

Kotizacija za sudjelovanje na turniru iznosi 35 kn čija sredstva u cijelosti idu na troškove putovanja pobjednika.