6.47553 Stars Question mark

Ocjena: 6.48/10 (1164 glasova)

2 - 4
Najbolje: 4
7 god.
45 min.
Težina:
1.3661 Stars Question mark
  • TOP igra: 2219
  • TOP dječja: 93

Legendarni dragulj Paklenog otoka primamljivo sjaji pored svojeg zastrašujućeg zaštitnika, idola Vul-Khana. Da bi došao do njega, moraš preživjeti nalet vaternih kugli. Da bi ga zadržao, moraš nadmudriti svoje protivnike i izbjeći sve skrivene zamke ovog misterioznog prašumskog svijeta…

Fireball island izdao je MB games (sada dio Hasbra) prije točno 25 godina. Njezina je glavna karakteristika trodimenzionalna ploča za igru načinjena od plastike sa brojnim kanjonima kroz koje igrači moraju proći do cilja, pri čemu jedan drugog nastoje srušiti pikulama (koje predstavljaju vatrene kugle).

 

Igrači kreću sa startne pozicije duboko u džungli i moraju doći do zadnjeg polja koje predstavlja čamac za bijeg sa otoka. Figurice se pomiču s obzirom na broj na kocki, pri čemu smjer nije zadan i možete se po ploči kretati i naprijed i nazad. Sama ploča je trodimenzionalna i postoji više puteva koje možete odabrati. Svi oni ipak vode do dragulja na središtu otoka (i vrhu – ne zaboravite da je igra 3D!), koji morate skupiti kako bi vaša pobjeda bijegom bila valjana. U centru otoka nalazi se i idol Vul-Khan, koji je zapravo plastična figur(ic)a koja u svojim raljama krije pikulu. Igrač koji dobije 1 na kocki umjesto pomicanja svoje figurice može odabrati ispaliti pikulu u neki od kanjona i pokušati njome pokositi protivničke figurice (naravno, pazeći da pritom ne pogodi i svoju). Ovo ispaljivanje pikula najzabavniji je dio čitave igre i svaki put donosi novo uzbuđenje. Dodatno uzbuđenje donose i prekrasno ilustrirane karte koje možete igrati iz ruke (pravila su pomalo nejasna oko toga tko ima prioritet – ovo je ipak bilo doba prije Magica) i tako unijeti dodatnu pomutnju.

 

BoardGameGeek link