Igrali smo: Sequence

 

Evo jedne jednostavne i zabavne igre koja se u pravilu igra u parovima. Radi se o kombinaciji igre s kartama i  igre na ploči, a ideju uzima iz poznate igre Četiri u retku (Four in a line). U našim trgovinama je u trenutku pisanja ovog teksta ne nalazimo, što ne znači da se igra neće vratiti na naše police.

Kutija i pribor igre

Kutija je jednostavno oblikovana, ne prevelika. Od pribora ovdje nalazimo podeblji špil standardnih igračih karata, veliki broj plastičnih žetona u boji, te ploču za igranje. Ništa spektakularno, ali sasvim dovoljno za ugodnu igru. Sav pribor napravljen je od kvalitetnog materijala iako smo mišljenja da se na dizajnu cijele igre moglo malo više proraditi. Tim više kako se u igri koriste Jockeri u obliku standardne igrače karte – dečka. I tu je bitno da li je to karta koja prikazuje dečka s jednim ili dva oka na glavi. Poprilično iritantan detalj kojeg je teško zapaziti, a zna igrati veliku ulogu u samoj igri. Iz istog razloga je i igrača ploča pomalo nepregledna jer vam se na kraju pred očima izmiješaju sva srca, pikovi, trefovi i kare (jedino ako to nije bio i cilj autora igre?!). Dakle, kartice su trebale biti drugačije oblikovane, kao i sama ploča za igru. Na taj način sigurno bi dobili na ugodi igranja.

Dojam igre

sequence-1.jpgSama igra podosta je brza i možda malo previše ovisi o faktoru sreće. Igrači na temelju karate koje imaju u ruci postavljaju žetone na istovjetne oznake karata na ploči pokušavajući iz kruga u krug složiti po 5 žetona u liniju. Nakon položenog žetona, igrači vuku novu kartu iz špila, te tako imaju stalno jednaki broj karata u ruci. Osim samih karata tu je karta Dečka koja ovdje igra ulogu Jockera. Ako je dečko s jednim okom, onda igrač može maknuti neki protivnički žeton s igrače ploče, a ako je s dva oka, tada postavlja svoj žeton na neko željeno mjesto. Onaj tko složi dva niza od uzastopnih pet žetona u liniji na ploči je pobjednik.

Igra sama po sebi nije loša, osim što od siline vrlo sličnih uzoraka na ploči i brzine igre,  više ne vidite gdje je prikazana koja karta na ploči pa sve pomalo zbunjuje.

Također, ideja igre i nije baš inovativna jer se radi o nekoj vrsti igre Četiri u retku (Four in a line), ali ako je posjedujete, odslužiti će svoju funkciju uredno i pružiti vam dovoljno dobre zabave.

VEZANI ČLANCI: