SFerakon 2013: jednostavno prekratko!

Ekipa portala igranje.org bila je na sceni cijelo vrijeme te se na našim stolovima igralo punom parom. Nije se moglo otići niti jesti niti popiti vode jer se jednostavno morala iskoristiti svaka sekunda za igru. Sedmero volontera jednostavno nije bilo dovoljno da zadovolji tu želju i entuzijazam koji nas je preplavio odmah od prvog dana.

131205_0023.JPG Uz nas, aktivan je bio i Pathfinder uz voditeljicu Zrinku Znidarčić, MiB ekipa koja je cijeli stol prekrila sa Munchkinom, ekipa iz udruge Agram koja je predstavljala razne minijature, te naši prijatelji iz udruge za promociju japanske multimedijalne kulture – Ichidan , kod kojih je također bilo vrlo zabavno, no znalo ih se naći za našim stolovima. 😉

Naravno, uz našu igraonicu stajao je i štand naših kolega i prijatelja iz Carta Magice čije su društvene igre jednostavno blistale tijekom cijelog sajma.

A što se događalo? Svašta. Igralo se na cca 7 stolova i često se znalo dogoditi da jednostavno nije bilo mjesta. Dolazili su nam svakojaki posjetitelji – od roditelja s djecom, studenata, starih posjetitelja sa DDI-ja pa sve do zombija, steampunk gospode, Star Trek-ovaca, pa i Juliet (Lollipop Chainsaw), Lara Croft i Alisa iz zemlje čudesa i mnogi drugi.

bang.jpg Zvijezda Sferakona je bez sumnje bila igra Bang! Konstantno je netko ciljao šerifa, gađao razbojnike, te se vrlo često vikalo uz dinamit. Definitivno vrlo zabavne partije.

Uz Bang! popularan je bio i Galaxy Trucker. Izgradnja broda nije svima išla, nekima se brod raspao prije dolaska do odredišta (iako su najmlađi, naravno, uključili auto-pilot ;)), no svakako je bilo zabavno letjeti u brodovima napravljenim od kanalizacijskih dijelova.

268859_525046407532818_1933850983_n.jpg Ticket to Ride: Europe se također puno igrao, neki su ostajali do kasno u noć spajajući rute. Dixit, 7 Wonders i Power Grid su također vrlo često zauzimali stolove. A kako i ne bi? Sve su fantastične igre. Osim njih igrao se i Lords of Waterdeep, Turn the Tide, Coloretto, Pandemic, Dominion, Stone Age, Tzolk’in: The Mayan Calendar, Puerto Rico, I Dark Overlord, Sentinels of the Multiverse, Grave Robbers from Outer Space, Race for the Galaxy, Citadels, Mondo… Naravno, ne smijemo zaboraviti i jednu od najpopularnijih igri u igraonici – Android: Netrunner. Probijali su se serveri i krale agende na Sferakonu.

Našu najmlađu populaciju najviše su privukle igre Bang!, Galaxy Trucker, Dixit, Turn the Tide i Ticket to ride: Europe. Sve su sasvim prikladne za lakšu zabavu uz obiteljsku atmosferu i djeca su uživala igrajući ih (kako kažu i voditelji).

Za kraj, zgodno je reći kako je igraonica uvijek bila puna, a pogotovo u subotu kada se igralo i nakon što su svi otišli – do kasno u noć. Drago nam je da je bilo toliko posjetitelja i još nam je draže reći da igranju društvenih igara nikako nije kraj. Posjetite nas u igraonici gdje uvijek ima ljudi spremnih na zabavu.

Želimo zahvaliti vrijednim volonterima bez kojih se ova igraonica na Sferakonu ne bi mogla održati, a to su (bez ikakvog posebnog redosljeda): Kristian Čurla, Tomislav Jaklenec, Filip Kirišek, Mislav Gabriel Mikša, Matija Opašić, Danijel Vicković i Slavica Vukić. Puno vam hvala svima. Vidimo se uskoro. 😉