Igranje i druženje uz Tolkien igre i slike

U subotu 11.02.2017. je bio zaista poseban dan kod nas u Meeple’s Corneru. Osim uobičajenog igranja, imali smo i svečano postavljanje prelijepih karata iz Tolkienovog svijeta, a koje su nam velikodušno donirali naši prijatelji iz Karte Međuzemlja. Dobili smo čak sedam različitih karata dimenzija 45×32 cm. Sve karte su vrhunski otisnute na Talijanskom Pergament papiru.
Koja je njegova posebnost? Posebnom, patentiranom tehnikom, svaka karta se ručno premazuje posebnim voskom za autentičan izgled, miris i osjećaj pod rukom.

Dobili smo sljedeće karte – kartu Međuzemlja, kartu Shirea, kartu Morije, Baggins obiteljsko stablo, Thorinovu kartu iz Hobbita (ilustraciju i filmsku verziju) i Minas Tirith plan grada.

Još jednom veliko hvala našim plemenitim donatorima iz Karte Međuzemlja 🙂 .

Ukoliko bi i sami htjeli posjedovati jednu od ovih prekrasnih karata, ali vas zanima i što se još nudi i ima u ponudi, pozivamo vas da osobno pogledate na njihovoj službenoj Facebook stranici – https://www.facebook.com/Karte.Meduzemlja/?fref=ts .

Za sve one koji ne znaju. Karte Međuzemlja su najveći shop & zajednica Tolkien fanova u Hrvatskoj, a i šire. Preko njihove stranice možete kupiti neke od prelijepih karata i predmeta iz Tolkienovog svijeta.

Jasno ovako poseban dan je trebalo stoga i obilježiti igranjem posebnih igara. Naravno u tu svrhu smo posegnuli za igrama tematski smještenim u svijet Tolkienovih knjiga.

Zaigrali smo tako War of The Ring (Second Edition) i Middle Earth Quest.

Radnja Middle Earth Questa se odvija deset godina nakon što je Bilbo Baggins napustio Shire, i nekoliko godina prije nego što je Frodo otišao iz Vrećastog vijenca (Bag End) u pustolovinu uništenja Jedinstvenog Prstena. To je vrijeme ponovne sve brže rastuće Sauronove moći. Jedan igrač preuzima ulogu mračnog gospodara osobno, dok preostalih troje igrača preuzima uloge nekih od nešto manje poznatih heroja. Likovi poput patuljka Thalina, vilenjaka Argalada, Gondorske kapetanice Eleanor, Rohanskog jahača Eometha i druidice Beravor. Na svojim pustolovinama da osujete zlo u njegovom nastanku, prolaze kroz raznorazne zgode i opasne podvige, te susreću neke od svima nam dobro poznatih likova – Gandalfa, Theodena, Sarumana, Aragorna, Denethora itd.

I Sauron i heroji dobivaju na početku igre tajnu misiju koju moraju ispuniti do kraja igre. Igra završava u trenutku kada oznaka utjecaja heroja dođe do kraja trake, ili kada jedna od tri zle Sauronove oznake dođu do kraja, ili kada sve tri Sauronove oznake prijeđu određenu polovicu igre.

Od likova igrali su Eometh, Thalin i Argalad. Na početku su se svi od likova zaputili ispunjavati svoje bazične, a zatim i napredne misije, kako bi se ojačali. U tim nastojanjima naši heroji su malo zanemarili sprječavati širenje zlog utjecaja Međuzemljem. Vrlo brzo su mnoge lokacije tako postale opasne za putovanje.

Tajna misija heroja je bila da na kraju igre na karti Međuzemlja bude prisutno barem dva ili manje Sauronovih vođa. Sauronova misija je bila da Nazguli dođu do Shirea i Hobbitona na kraju igre. Već na početku Eometh je relativno lagano eliminirao “Usta Sauronova”. To je nažalost došlo po cijenu dobivanja dvije korupcije.

Nakon toga heroji su se bacili na uništavanje Sauronovih izvora zala, a zbog kojih su njegove oznake napredovale na traci. Međutim tu su junaci jako loše prošli, jer ih je Sauron spriječio u svim nakanama i orobio utjecaja pomoću kojeg su mogli uništiti njegove zle karte.

Da zadovolje želju za osvetom, heroji su se upustili u obračun s “Crnim Gmazom”, gospodarom Harada. No on se pokazao kao iznimno teškim protivnikom. Thalin je u tom sukobu poginuo, te je bio prebačen u najbliže utočište – Lothorien, gdje je vilenjačkom magijom oživljen. Eometh je uspio dovršiti već izranjavanog “Crnog Gmaza”, no iz sukoba je i sam izašao pošteno izranjavan i na granici smrti.

Thalin je za to vrijeme bio istraživao Moriju, pokušavajući ispuniti svoju misiju potrage za sudbinom predaka. U toj potrazi, kao za peh, nabasao je na Balroga osobno. Uslijedila je borba epskih proporcija u kojoj se mali Thalin pokazao kao dostojan protivnik i tvrd orah moćnom Balrogu. Na koncu je borba završila neriješeno jer su obadva protivnika bili na rubu snaga i smrti. Tako da su zaključili da im je obojici najbolje da objese rukavice o klin i odu zajedno na pivu 🙂 . Nažalost nije tako bilo, već je Thalin dostojno posljednjim snagama pobjegao iz Morije, a Balrog se povukao u dubinu da zaliječi svoje rane.

U ovom periodu igre, Sauronov utjecaj se već toliko proširio po svim zakutcima Međuzemlja da je bilo očito da će pobijediti. Gothmog od Gorgorotha je sa svojim orcima trovao sjever, Vještičji Kralj je držao Mordor pod budnim okom i pripremao vojsku za konačan obračun sa stanovništvom Međuzemlja, a Nazguli su hrlili prema Shireu i Hobbitonu da pronađu prsten.

U zadnjem očajnom pokušaju, heroji su pokušali barem eliminirati Gothmoga i smanjiti utjecaj zla na sjeveru. Nažalost bili su već toliko oslabljeni da je Gothmog bio jednostavno premoćan.

Tama se napokon u potpunosti spustila nad Međuzemljem, Sauron je slavio svoj veliki povratak.

War of The Ring se nastavlja tamo gdje je priča u Middle Earth Questu završila. Sauronova snaga se povratila i njegovi sluge harače po Međuzemlju u potrazi za prstenom. Čak i u tako očajnim vremenima, uspijeva se naći šačica heroja koja formira Prstenovu Družinu, a s ciljem uništenja Prstena u vatri Klete Gore. Kako bi zavarali Saurona da ne primijeti ovaj tajni podvig, narodi Međuzemlja ustaju protiv njega i okupljaju malobrojne vojne grupice da mu se suprotstave. Nažalost uza sva nastojanja da se Prstenova Družina dokopa Klete Gore i usprkos hrabrom otporu naroda Međuzemlja, Sauron je na kraju slavio svoju konačnu pobjedu.

Od ostalih igara, u čak nekoliko partija se spašavao svijet od globalne pandemije u igri Pandemic. Igrali su se i 7 Wonders Duel, Tides of Time, Race For The Galaxy, 7 Wonders, Sheriff of Nottingham.

Okupila se i družina od tri hrabra junaka koji su u Pathfinderu pod budnim okom Dungeon Mastera, hrabro išli u podvige i avanture.

Jedan zaista odličan dan u sada našem novo ukrašenom prostoru 🙂 .