Bili smo na Pandakonu 2017.

Od 23. do 24. rujna u Klub Močvara održao se Pandakon 2017., u organizaciji naših prijatelja iz prijatelja iz Pandakona.

Riječ je o konvenciji koja se tematski orijentira na Aziju, a specifično na Japan. Namijenjena je svima zainteresiranima, svima koji vole i vjerno prate japansku pop kulturu, njihove anime i mange, bave se kreativno cosplayem, izrađivanjem nakita, slikarskih radova, kostimima, i sličnog inspiriranim zemljom izlazećeg Sunca.

Ovogodišnji Pandakon ponajprije se bavio retro tematikama 80’tih i 90’tih Japana, te obilježavanjem 100 godina japanske animacije.

Od zanimljivog programa održali su se mnogobrojni kvizovi, karaoke, radionice, predavanja, a kruna događaja je bilo veliko cosplay natjecanje.

Što se tiče igraonice, tu smo kao i svake godine bili mi s našim bogatim izborom modernih društvenih igara. Kako je bilo, i kako smo se proveli, vjerno će Vam na svoj osobit i simpatičan način prikazati naš vrijedni volonter Vjekoslav.

Ako niste vidjeli osmijeh jednog krezubog Koprivničana, ne znate što je život.

Bio sam na Pandakonu, susret ljubitelja japanskog i okolnog azijskog. Ne mogu reći da je to kultura koja me posebno interesira, iako ima svojih svijetlih momenata, međutim, imamo koju igru te tematike pa smo se pojavili tamo da upoznamo ljude s igranjem.

Japanofili, pokazalo se, su jako simpatična ekipa. Igranje je bilo ugodno, ne, jako ugodno od početka do kraja. Ja sam igrao For Sale, Lanterns, Love Letter, Kingdomino, Quadropolis te Samurai Sword. Sve lako i brzo za naučiti i iako obično preferiram teže igre otkrio sam novu ljepotu u jednostavnosti. Isključivo zahvaljujući ljudima s kojima sam igrao. Koji su uživali.

Poseban je osjećaj nekome pružiti zadovoljstvo. A najljepše od svega je što je zarazno. Tamo za onim malim stolom, cvalo je cvijeće sreće. Kao ljudi koji po prvi put kušaju smokvu, rastapali smo se u idili. Malo sam kičast, ali nije lako opisati jednostavnu puninu tog osjećaja.

“Ova igra je super!” rekli su Koprivničani dok smo igrali Samurai Sword. Igrali smo još i kad je pao mrak, dok nas nisu potjerali.

Toliko od nas s ovog Pandakona, vidimo se za godinu dana i na idućem 🙂 .

Odabrala: Udruga “Igranje”

Zahvale volonterima: Vjekoslav Martinjak, Marija Turković, Slavica Vukić i Tea Turkalj

Tekst pisali: Vjekoslav & Mislav

Tekst čitao: pa čitatelji naravno, douh 🙂

Obrada: Udruga “Igranje”