7.27669 Stars Question mark

Ocjena: 7.28/10 (5017 glasova)

2
Najbolje: 2
13 god.
45 min.
Težina:
2.7264 Stars Question mark
  • TOP igra: 377
  • TOP strateška: 267
  • TOP prilagodljiva: 29

Stari kontinent (The Old World), zemlja ogromnih kraljevstava, epskih potraga, žestokih bitki,  prepun je drevnih neprijateljstava. Gorki neprijatelji suočavaju se jedan protiv drugoga na krvavim poljima, u pokušaju dominacije rasa na Starom kontinentu. Odzvanjanje mača o sjekiru, predobro poznati zvuk, jedva ugušuje tjeskobno naricanje masa.

Masivni, željezom oklopljeni Orci (Orcs) u konstantnom su ratovanju protiv svih, pa i sebe. Patuljci (Dwarfs) nose masivne čekiće u borbi protiv nakaznog okota Kaosa. Inženjeri Carstva (Empire)  grade zidove i utvrde kako bi odbili napadače, te vojska Kaosa (Chaos) napreduje iz Sjevernih bespuća kako bi uništila sve.

Smješten u Games Workshopov “Warhammer Fantasy Battle” svemir, Warhammer: Invasion The Card Game, dizajnirana od strane dobitnika nagrada, dizajnera Erica M. Langa, je bitka u kojoj 2 igrača skupljaju vojne snage i ogromne resurse, upuštaju se u opasne, ali nagrađujuće potrage, grade i razvijaju svoje kraljevstvo i vode masivne opsade protiv teško utvrđenih neprijatelja. Svaka rasa ima svoju vlastitu čar i specijalizaciju.

Patuljci su majstori oklopa i mogu izdržati moćne udarce koje bi ubili bilo koje drugo biće. Orci šire svoju ljubav za bitkom nadaleko, i sposobni su učiniti ogromnu štetu i razaranje na skali koja je teško zamisliva. Carstvo je dobro organizirano i brzo razvija, te kirurškom preciznošću premješta svoje snage gdje je potrebno. Kaos podlo napada osjetljiva mjesta, koruptirajući i na kraju uništavajući sve koje su uzeli na nišan s lažima o moći i snagi.

Svaka frakcija ne smije samo ratovati protiv svojih neprijatelja, već i upravljati i graditi svoje kraljevstvo ako se nada pobjediti.

Nakon što proučite opise pojedinih rasa i njihovih karata, odaberite koju rasu želite igrati. Ako posjedujete samo početni Core Set onda već unaprijed imate napravljen svoj kup/špil karata. Kupovinom ekspanzija i tzv. Battlepackova moći ćete birati koje karte želite imati u svojem kupu.

U centru tvog carstva je glavni grad. On je podijeljen na 3 zone – Kraljevstvo (Kingdom), Potragu  (Quest) i Bojno polje (Battlefield). Razvojem Kraljevstva razvijaš ekonomiju, razvojem Potrage dobivaš nove karte za igru, a razvoj Bojnog polja daje ti mogućnost napada na protivnika i ostvarivanja dominacije. Dominacija je ostvarena kada protivnik ima spaljene 2 zone. Svaka zona ima 8 životnih bodova (hitpointova), a uspješnim napadom protivnika ti se bodovi smanjuju, i ako dođu do nula, zona se smatra spaljenom.

Svaki krug podijeljen je na 4 faze: na početku svog kruga igrač prvo skuplja resurse, u drugoj fazi povlači karte iz svojeg špila karata, te zatim u trećoj fazi stavlja u zonu/e po izboru svoje jedinice, građevine i druge suportivne karte. Nakon toga slijedi napad na protivničkog igrača (ako se tako odluči), te u bilo kojem trenutku može staviti tzv. razvojnu kartu (development) koja povećava životne bodove zone u koju je karta stavljena. U svakom trenutku (ako to nije kartom drugačije određeno) moguće je odigrati taktičku kartu koja obično daje dodatnu prednost igraču ili pokvari planove protivniku. Nakon što je igrač odigrao sve što je želio završava njegov krug i započinje protivnikov. Igrač može reagirati s taktičkom kartom tijekom protivničkog kruga i tako mu dodatno pomrsiti planove.

NAGRADE:
  • Nominacija Golden Geek
  • Nominacija JoTa Award
  • Pobjednik Gra Roku
BoardGameGeek link