7.98986 Stars Question mark

Ocjena: 7.99/10 (881 glasova)

2 - 5
Najbolje: 4
12 god.
90 min.
Težina:
3.087 Stars Question mark

Ovo proširenje igre Village zapravo dodaje dva proširenja: 1. Izmjenjuje područje igre putovanja po svijetu. Na ovo mjesto postavlja se dodatak koji to područje pretvara u more s otocima, te dodaje plovidbu kao dodatak igri. 2. U igru ulaze karte životnih ciljeva koje igrači pokušavaju ostvariti tijekom igre kako bi zaradili dodatne bodove prestiža.  Važno je napomenuti kako se ovo proširenje igre može igrati s Village Inn proširenjem (dodaje i 4 nove villager karte za igranje s ovim proširenjem).

  1.  Plovidba:
    Igrači umjesto odlaska u svijet idu na plovidbu morem. Unajmljuju svog kapetana putem kapetanskih karata, a kojima dobivaju određene benefite prilikom same plovidbe, zatim na brod stave svoju robu (domaće životinje, oruđe…) koju žele odnijeti na otoke, te se brodom upućuju na more. Na otocima mogu pokupiti drugu robu kao što su kakao, bale čaja ili škrinje s blagom, pa se s istom vratiti natrag i prodavati je u selu. Također mogu svoje članove obitelji poslati u crkvene misije što im donosi pobjedničke bodove.
  2. Životni ciljevi:
    Na početku igre igrači odabiru po jednu srebrnu i jednu zlatnu kartu životnog cilja. Kada igrač tijekom igre ili na njezinom kraju ispuni cilj s neke od karata, okreće je licem nagore i odmah dobiva bodove prestiža, ne trošeći pri tome sredstva kojima je ispunio traženo s karte.
BoardGameGeek link