7.84694 Stars Question mark

Ocjena: 7.85/10 (3639 glasova)

2 - 4
Najbolje: 3
8 god.
30 - 60 min.
Težina:
2 Stars Question mark

Riječ je o proširenju za popularne igare Ticket to Ride i Ticket to Ride: Europe, Zug um Zug: Deutschland (moguće je proširiti i Ticket to Ride: Nordic Countries, ali sa manjim brojem igrača – do 3). Donosi dvije nove karte, kao i zanimljiva nova pravila igranja. Ovo proširenje se pojavljuje i pod jednostavnijim imenom Ticket to Ride: India.

Igraća ploča sa kartom Indije je dizajnirana za 2-4 igrača. Igra dolazi sa 58 destinacijskih karata. Igrači ih ispunjavaju plačajući kartama. U igri postoje i trajektne rute koje zahtjevaju lokomotive. Na kraju igre mogu dobiti 10 dodatnih bodova za najdužu neprekinutu rutu. Još dodatnih bodova igrač može dobiti ako kružno poveže 2 grada. Na taj način se na kraju igre može dobiti od 5 do čak 40 bodova.
Igraća ploča sa kartom Švicarske je namijenjena za 2-3 igrača, a već je bila izdana 2007. kao samostalni dodatak. Posebnost ove karte je što osim povezivanja gradova, neke destinacijske karte traže povezivanje gradova sa nekom od brojnih susjednih država ili čak i povezivanje samih susjednih država. Neke destinacijske karte na sebi imaju više predloženih ruta. Igrač dobiva bodove za svaku ostvarenu. U igri postoje i tuneli poznati iz europske igre.

NAGRADE:
  • Nominacija Golden Geek
BoardGameGeek link