7.04158 Stars Question mark

Ocjena: 7.04/10 (10706 glasova)

2 - 5
Najbolje: 3
10 god.
45 min.
Težina:
2.2144 Stars Question mark
  • TOP igra: 424
  • TOP strateška: 292
  • TOP apstraktna: 15

“Kada spavaš u kući, tvoje misli su daleke koliko i strop. Kada spavaš vani, daleke su koliko i zvijezde.”

Beduinska poslovica

Kao beduinski šeik svojeg “Goum”-a (karavane), izuzetno si ponosan na svoj način života – putovanje i život u pustinji, na nestalnim dinama. No pustinjski život zove za “Hamas”-om, hrabrošću. Ogromna, sušna područje Sinaija su opasna koliko i misteriozna, nesposobna podržati život kroz duži period vremena.

Pustinja je nemilosrdna, moraš se kretati od jednog do drugog oskudnog, plodnog područja. Iako je ovo mjesto velike tišine i samoće, znaš da nisi sam. Druga plemena natječu se za kontrolu nad ograničenim brojem bunara i oaza. Učinit ćeš što moraš kako bi imao kontrolu. Kako tvoji ljudi kažu, “kod uskog prolaza, ne postoji ni brat ni prijatelj”.

U “Through th Desert”, 2-5 beduinskih igrača upravljaju sa svojim nomadskim plemenom kroz sprženi pijesak, utrkujući se za prevlast nad najvažnijim pustinjskim blagom – vodom. Igriva u manje od sat vremena, ova igra omogućuje svakom igraču da stvara i vodi karavane, osvaja oaze i zarađuje bodove

Ploča je oblikovana kao mreža polja. Neki od tih polja predstavljaju bunare i oaze. Postoji 5 vrsta/boja deva (svaka vrsta čini jednu karavanu). Igra započinje tako da svaki igrač postavlja svojih 5 početnih deva. One se postavljaju naizmjenično, te postoje ograničenja u načinu postavljanja npr. ne možete staviti devu odmah do oaze/bunara. U jednom krugu igrač ima pravo postaviti 2 deve (iste ili različite boje). Svaki igrač pokušava dotaknuti oaze, osvojiti bunare i zauzeti područja, te širiti svoje karavane, što je više moguće. Bez obzira na koju taktiku odaberete, u njezinom izvršenju mogu vas spriječiti drugi igrači. Igra završava kada se “potroše” sve deve jedne boje. Nakon toga slijedi brojanje bodova i proglašenje pobjednika.

NAGRADE:
  • Nominacija As d'Or
  • Nominacija Nederlandse Spellenprijs
  • Pobjednik Meeples' Choice
  • Preporuka Spiel des Jahres
BoardGameGeek link