7.63685 Stars Question mark

Ocjena: 7.64/10 (15472 glasova)

1 - 2
Najbolje: 2
13 god.
60 min.
Težina:
3.1258 Stars Question mark
  • TOP igra: 93
  • TOP prilagodljiva: 9

Kartaška igra po uzoru na Gospodara prstenova koja je drugačija od ostalih već po tome što igrači ne igraju jedan protiv drugoga, nego međusobno surađuju te gube ili pobjeđuju zajedno. Igrači na početku igre izaberu jedan od ponuđenih scenarija te kreću u pohod, npr. naći prolaz kroz šumu Mirkwood ili pobjeći iz Dol Guldura. Na putu im se ispriječuju razni neprijatelji (orci, trolovi, goblini, pauci, nazgul, itd), nezgode i sl., ali pokušavaju pobijediti i prebroditi sve nevolje kroz pažljivu upotrebu svojih heroja, kao što su Aragorn, Gimli, Eowyn, Legolas, Glorfindel, Denethor, Gloin i drugih. Njima pomažu razni saveznici kao što su Faramir i mudri Gandalf, te razna oružja, mudrosti i čarolije.

Svaki krug igre ima sedam faza ili koraka. Igrači uglavnom igraju paralelno u svim fazama. Svaki igrač počinje igru s određenim brojem karata u ruci koje može igrati u početnoj fazi, nakon toga dolazi do dileme: da li opredijeliti heroje za rješavanje pohoda ili kasnije za borbu. Ako igrači nisu opredijelili dovoljno heroja za pohod to se odražava negativno na sve igrače, a opet ako se nema tko boriti, heroji mogu poginuti. Veliku ulogu igraju razne karte koje možete odigrati, a i nikada se ne zna što neprijatelj sprema i na koje mjesto ste naišli u svom pohodu. Igra dolazi s četiri unaprijed sastavljena špila karata s kojima možete igrati, ali također možete slobodno sastavljati vlastite špilove od karata koje su dostupne.
Igrači koriste heroje, saveznike, oružja, opremu i čarolije, a bore se protiv raznih neprijatelja (orkova, goblina, pauka, trolova, nazgula, itd.), istražuju razne lokacije, a napadaju ih i razne zle čarolije i nepovoljni događaji.
Igra dolazi sa 3 različita scenarija igranja. U prvome nose važnu poruku za Galadrijel, putujući kroz opasni Mrkodol i bježeći od strašnih paukova. U drugome su heroji uspjeli živi pobjeći iz mračne šume i pokušavaju na splavi pobjeći od opasne potjere iz šume predvođene opakim trolom. Treći scenarij je najteži. U njemu heroji istražuju područje oko zloglasnog dijela Mrkodola, tvrđave Dol Guldur, gdje Nekromancerove sile zarobe jednog heroja, a ostalima preostaje težak zadatak njegovog spašavanja i zajedničkog bijega od strašne potjere predvođene nazgulom.
Izdavač je naknadno objavio i službeni lakši način igranja (Easy Mode) koji predstavlja odličan način igranja za sve početnike i igrače željne tematskijeg igranja. U tom načinu igranja heroji počinju igru sa dodatnim resursom, a iz svakog neprijateljskog kupa su izbačene neke jake karte. Više o tome možete pročitati na službenoj stranici izdavača i na našem forumu.

NAGRADE:
  • Nominacija Golden Geek
BoardGameGeek link