Question mark

Ocjena: 7.43/10 (37 glasova)

2 - 4
Najbolje: 0
8 god.
Po iskustvu: 0
20 - 40 min.
Težina:
Question mark
  • TOP igra: 10723

U ovoj gusarskoj igri domaće firme 4Hogs igrači putem bacanja kockica pokušavaju zauzeti što više brodova kako bi postali kraljevi gusara. Pri tome se pomažu dodatnim karticama i lukama gdje mogu rezultate svojih kockica malo izmijeniti.

Igrač na svom redu ima pravo kupiti kartu kapetana koja mu omogućuje neke dodatne benefite u igri, potom ima pravo tri puta bacati pet kockica u pokušaju da iskocka neku od potrebnih kombinacija i postavlja svoju oznaku utjecaja na neki brod ili u neku luku. Kombinacije tih kockica mu omogućuju da zaposjedne jedan od tri časnička položaja na gusarskom brodu putem svojih oznaka utjecaja. Što je snaga (broj) tih oznaka utjecaja veći to će ga biti teže zbaciti s tog položaja od strane drugih igrača. Veća ili jednaka oznaka utjecaja uvijek pomiče postojeću oznaku na nižu poziciju broda ili je izbacuje s istog u luku.  Na kraju igre ti položaji igraču donose pobjedničke bodove.

S druge strane tu su i Doubloni (novčići) koje se zarađuje u igri, a služe za plaćanje modifikacija kockica u lukama. Na kraju igre, ti se novčići dijele prema visini utjecaja igrača u lukama i donose dodatne pobjedničke bodove. Igrači na kraju igre zbrajaju svoje novčiće i ostale pobjedničke bodove, a igrač s najviše bodova pobjeđuje u igri.

VEZANI ČLANCI:
BoardGameGeek link