6.90087 Stars Question mark

Ocjena: 6.9/10 (7176 glasova)

1 - 6
Najbolje: 2
12 god.
120 - 240 min.
Težina:
2.6792 Stars Question mark
  • TOP igra: 640

Fantastična avantura u kojoj heroji, čarobnjaci i mračni orkovi pokušavaju povratiti zemlju Terinoth iz kandži opakog zmajskog gospodara Margatha i njegovih jednako mračnih pomoćnika. Igra se sastoji od ploče na kojoj su čudovišta s kojima se igrač treba boriti, označeni draguljima različitih boja.

Igrač počinje s osnovnim postavkama lika i boreći se sa čudovištima dobiva novac i bodove iskustva (experience) koje u gradovima mijenja za nadogradnju osnovnih postavki, pojačavajući snagu svog lika u napadu i obrani. U gradovima također kupuje oružje, štitove, magijske rituale i rune,
te pomoćnike koji omogućavaju liku da ide na sve jača čudovišta. Zelene karte su najslabije, slijede žute, plave i potom crvene, među kojima se krije Margath i njegovi pomoćnici. Što su čudovišta jača, to su bodovi iskustva veći, a nagrade bolje. Cilj igre je prvi pobijediti Margatha ili tri njegova pomoćnika. No, prvo treba preživjeti sve njihove prljave trikove koji se aktiviraju čim se izvuče karta, a prije nego prava borba uopće započne.

NAGRADE:
  • Nominacija Japan Boardgame Prize
  • Pobjednik Juego del Año
BoardGameGeek link