6.47379 Stars Question mark

Ocjena: 6.47/10 (223 glasova)

3 - 5
Najbolje: 4
10 god.
30 min.
Težina:
1.8947 Stars Question mark
  • TOP igra: 3944
  • TOP strateška: 1284
  • TOP obiteljska: 964

Kartaška igra na štihove koja osim elemenata kartaške igre ima i neke nestandardne koncepte u igri. Igra se sastoji od igračih karata sa motivima tropskog voća, te drvenih figurica.

1# Bastos!

Igrači bacaju karte i kupe štihove. Štihovi se kupe temeljem praćenja neke boje, gdje jača karta ili adut osvaja štih. Aduti se mijenjaju tijekom igre, a igrači prilikom igre jednu od svoji boja proglašavaju Bastos bojom. Tom bojom karte ne mogu osvojiti štih, ali mogu mijenjati vrijednosti boja ostalih karata na tablici vrijednosti, te na taj način poboljšati bodove vlastitog kupa ili pokvariti bodove tuđih kupova. Dakle, u ovoj igri vrijednost pojedinih boja pri izračunu bodova može varirati prema tablici vrijednosti koja se mijenja tijekom igre.

2# Tindahan

Igrači bacaju karte i kupe štihove. Štihovi se kupe temeljem praćenja neke boje, gdje jača karta ili adut osvaja štih. Aduti se mijenjaju tijekom igre, a osim bacanja karata igrači postavljaju i svoje figurice na određene karte koje predstavljaju štandove s voćem. Na ovaj način dodatno povećavaju šansu za skupljanjem bodova.

 

VEZANI ČLANCI:
BoardGameGeek link