5.63392 Stars Question mark

Ocjena: 5.63/10 (306 glasova)

3 - 4
Najbolje: 4
8 god.
15 min.
Težina:
1.3125 Stars Question mark
  • TOP igra: 9761
  • TOP obiteljska: 1398

Prvi otkrij tko je počinio strašan zločin! Kartaška verzija klasične igre Cluedo. Zabavna detektivska igra. Lako se uči i pogodna je za mlađe igrače. Igra sadrži 12 narančastih karata dokaza, 4 seta od 12 bijelih karata slučaja, 15 ekstra karta (označene s +) te 1 kartu zločina, 4 karte pravila, 6 karata osumljičenika.

Svaki igrač dobije 12 bijelih karata slučaja u jednom od simbola. Narančaste karte se odvoje na tri špila (počinitelj, oružje, lokacija) te se iz svakog od njih odvoji po jedna karta te se postavi u sredinu , licem prema dolje. ostatak narančastih karata se promiješa te podijeli igračima.

Dalje se igra kao u Cluedu. Treba otkriti koje su tri karte u sredini. To ćete uspjeti tako što ćete postavljati pitanja (kao i u Cluedu) a suigrači će vam pokazati odgovarajuće karte koje ste pitali. Kada igrač pita, pokazuju se narančaste karte dokaza, a eliminiraju se bijele, karte slučaja.

Kada je igrač na redu i siguran je tko, gdje i s kojim oružjem je učinio zločin, može optužiti.

Za naprednu igru se dodaju karte s oznakom +. S njima imamo 1 dodatno oružje i 2 dodatne lokacije.  Igra se na isti način kao i bez dodatnih karata.

 

BoardGameGeek link