[ZAVRŠENO] Saint Petersburg
Moderator/ica: sadistiko
Pravila foruma
Teme otvarajte po imenima igara koje prevodite, kako bi se lakše diskutiralo o pojedinom prijevodu igre.
U otvorenoj temi obavještavajte u kakvom je statusu prijevod. Početak, kraj, problemi i nedoumice...
Također, provjerite svoje tekstove pomoću provjere pravopisa u programima za pisanje teksta ili web browserima, jer je ružno vidjeti kada se podkradu tipične pravopisne greške (posebno Č i Ć, te JE i IJE). Prije početka rada obavezno pročitajte Priručnik za prevoditelje!
Priručnik za prevoditelje
Rječnik igraćih pojmova
Teme otvarajte po imenima igara koje prevodite, kako bi se lakše diskutiralo o pojedinom prijevodu igre.
U otvorenoj temi obavještavajte u kakvom je statusu prijevod. Početak, kraj, problemi i nedoumice...
Također, provjerite svoje tekstove pomoću provjere pravopisa u programima za pisanje teksta ili web browserima, jer je ružno vidjeti kada se podkradu tipične pravopisne greške (posebno Č i Ć, te JE i IJE). Prije početka rada obavezno pročitajte Priručnik za prevoditelje!
Priručnik za prevoditelje
Rječnik igraćih pojmova
- mado
- Reactions:
- Ima zahvala: 1191 put
- pohvaljen: 1200 puta
- Kontakt:
[ZAVRŠENO] Saint Petersburg
Imam ovu igru, pa ju mislim uskoro prevesti. Ploča nema nikakav tekst, jedino karte imaju nazive. Oni nisu jako bitni za igranje, ali budem ih preveo na kraju pravila.
petak, 3.2., na pola sam.
subota, 4.2., završio sam prevođenje. Puno mi je lakše i brže prevoditi pravila igre koju sam igrao i koju posjedujem. Slijedi teži dio, kontrola i izrada PDF dokumenta.
utorak 14.2. radim PDF
petak, 3.2., na pola sam.
subota, 4.2., završio sam prevođenje. Puno mi je lakše i brže prevoditi pravila igre koju sam igrao i koju posjedujem. Slijedi teži dio, kontrola i izrada PDF dokumenta.
utorak 14.2. radim PDF
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2452 puta
- Kontakt:
Re: Saint Petersburg
Ne trebaš ako nisu bitni. Jedino ako je bitno što znače. Primjerice: nije potrebno prevoditi nazive nečega, ali ako neka karta nosi neku imenicu ili glagol čije je razumijevanje bitno, onda - da!
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- mado
- Reactions:
- Kontakt:
Evo već problemi na prvoj rečenici. Kako se ono kaže "Prvo pa muško" ili "Prvi mačići se u vodu bacaju" (okrutne li poslovice, tko je toliko okrutan???) 
Uglavnom kako se na hrvatskom kaže Saint Petersburg? Ja ga oduvijek znam kao Petrograd (bijaše i Lenjingrad nego vrijeme). E sad, je li to aktualan hrvatski prijevod ili možda Sveti Petrograd? A negdje nalazim i Sankt Peterburg? U stanu nemam trenutno nijedan atlas Europe, sram me bilo. A GuglMaps ga piše još i ovako Sankt-Peterburg. Ja bi stavio Petrograd ili je možda bolje Sankt Peterburg (dal s crticom ili bez nje)? Zašto o zašto ljudi imaju potrebu mijenjati imena gradovima i državama? Zašto Wien mora biti malo Vienna, pa malo Beč, pa malo Dunaj (na slovenskom kaj nije)? Uglavnom, pomagajte ako znate.

Uglavnom kako se na hrvatskom kaže Saint Petersburg? Ja ga oduvijek znam kao Petrograd (bijaše i Lenjingrad nego vrijeme). E sad, je li to aktualan hrvatski prijevod ili možda Sveti Petrograd? A negdje nalazim i Sankt Peterburg? U stanu nemam trenutno nijedan atlas Europe, sram me bilo. A GuglMaps ga piše još i ovako Sankt-Peterburg. Ja bi stavio Petrograd ili je možda bolje Sankt Peterburg (dal s crticom ili bez nje)? Zašto o zašto ljudi imaju potrebu mijenjati imena gradovima i državama? Zašto Wien mora biti malo Vienna, pa malo Beč, pa malo Dunaj (na slovenskom kaj nije)? Uglavnom, pomagajte ako znate.
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Kontakt:
Stavi St. Petersburg, ili ga ostavi u originalu. bolje da ime igre ostane u originalu! Ja to ne mijenjam u prijevodima
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- buraz
- Reactions:
- Ima zahvala: 403 puta
- pohvaljen: 114 puta
- Kontakt:
I ja glasam da ime igre ostane u originalu.
A prvi mačići i muško? koji izraz točno prevodiš?
A prvi mačići i muško? koji izraz točno prevodiš?
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Kontakt:
pa to su mu ti prvi mačići... 

- mado
- Reactions:
- Kontakt:
Ma nije problem naziv igre nego naziv grada. U uvodu igre je kratki tekst o gradu.
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Kontakt:
Stavi St. Petersburg i kvitmado je napisao/la:Ma nije problem naziv igre nego naziv grada. U uvodu igre je kratki tekst o gradu.

- mado
- Reactions:
- Kontakt:
Završeno
Pravila su tu: http://igranje.hr/downloads/Saint_Peter ... ravila.pdf
Ako netko uoči kakav propust, nejasnoću, nek javi da ispravim.

Ako netko uoči kakav propust, nejasnoću, nek javi da ispravim.
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Kontakt:
Re: [ZAVRŠENO] Saint Petersburg
Dobro nam idu ova pravila...