Pozdrav! Ja sam također igrač novijeg kova koji je s curom ušao u svijet društvenih igara, tako da mi je poznata ta dilema.
Codenames je definitivno odličan odabir, ali mislim da bi se mnogi ovdje složili kad bih rekao:
A zašto stati samo na tome?
Mogu reći da je
Carcassonne nas apsolutno oduševio. Nismo ni u snu očekivali da će iz tako jednostavnih pravila i naizgled neuglednih običnih pločica izrasti tako prekrasna, uzbudljiva i raznovrsna igra.
Ticket to Ride: Europe naručujemo idući mjesec jer nam se čini kao idealna stvar za igranje s familijom (nisam doduše siguran koliko je dobar za igru udvoje, to će iskusniji znati reći).
A igre za dva igrača s kojima smo svojedobno bili započeli i koje još uvijek jako volimo izvaditi jesu
7 Wonders: Duel i
Jaipur. Obje vrlo dinamične i napete igre s predivnim ilustracijama i sa zdravom dozom slučajnosti i strategije zbog koje su igrive na duge staze, a povrh toga nisu preopasne po kućni budžet.
Dodatak: zaboravio sam spomenuti i
Patchwork (obični), koji smatram remek-djelcem elegantnog dizajna i kojemu se jednostavno ne možemo nadiviti. Jedino je problem što ga kod nas trenutno nije lako pronaći, pa bi se možda trebao naručiti izvana, ali zato postoje Udruga i ovaj forum da priskoče u pomoć.