Dugo sam razmišljao kome pomoći i kako, vezano za ove donacije koje ste skupljali i onda mi je palo na pamet, pa zašto ne bi pomogli svojima iz moje gamerske grupe ako netko ima kuću s crvenom naljepnicom. Imamo takva 3 slučaja:
1. moj punac i punica imaju kuću u crvenom i ide rušenje, a punac je i strastveni igrač već od početka kako sam se i ja krenuo igrati, znao sam objavljivati s njim slike, jer svaku nedjelju smo kod njih igrali barem jednu igru, sad nažalost više ne možemo;
2. starcima od Čaksa (naš igrač već kojih 4-5 godina) je isto kuća zjevnula i spremna za rušenje;
3. starci od našeg Draža (on je trenutno u Njemačkoj pa se rijetko igra s nama) isto kućica se raspala još u onom prvom slabijem potresu (slabijem vražju mater

E sad, volio bih da vi koji ste donirali svakako kažete svoje mišljenje. Ako ima i namjanje naznake da nekome ne odgovara ovakav odabir, jer to su naši starci, pa da me neko ne proziva da idem u našu korist i slično, to bi svakako izbjegao. U tom slučaju onda budem pukno nekoga na random jer ima previše ljudi kojima je sad potrebna pomoć i stvarno mi je teško reći kome je pomoć potrebnija.
Koliko bi to ispalo kad bi se podijelilo na 3? I jel bi uplatili pare na račun, dali u živo ili da se nešto kupi što je trenutno potrebno, mada bojim se da nemate dovoljno da bi se kupilo nešto konkretno. Možda bolje da se predaju novci pa nek si ljudi rasporede, dodaju da kupe neki stroj koji je nastradao i sl.
Svakako ne bih volio da ispadne da tjeram vodu na svoj mlin, jer uvijek gledam neke tamo druge, a znam da su svi ovi navedeni od slabog do srednjeg novčanog stanja (ne znam kako bi drukčije rekao) i da će im sigurno trebati pomoć kad jednom obnova krene. Ono što sam i onda rekao, trenutno sad niti oni mogu što početi oko kuće jer još uvijek nije uređeno, niti zakonom propisano što će biti s tim svim kućama. Kao država će pokrit troškove svima koji će morati graditi od nule, ali od kuda državi toliki novci. Pa tu je u pitanju možda desetak tisuća kuća, nema šanse. A možda bi ljudi mogli pokriti trošak za neku perilicu ili bojler, prozor ili slično što je nastradalo, mogu i pitati što im konkretno treba (mada znam odmah odgovor od većine - ništa).
Eto, molim iskreno mišljenje.