Jel igrao tko Aeon's End? Dobio sam ju ovu zimu od BGG Secret Sante. U BG svijetu ovo je već prastara igra, iz 2016. Ima mali milijun proširenja, samostalnih verzija kao i Legacy izdanje. U pitanju je coop fantasy deck builder za 1-4 igrača, kombinacija Thunderstone i Spirit Islanda mi prvo pada na pamet. Igrao sam ju sad solo i 5x me satrala igra na normal mode težini. Postoji begginer težina na koju ću morati preći, jer je solo jako teška igra koliko čitam po BGGu https://boardgamegeek.com/thread/206844 ... ously-hard
Hard mode je ako ste valjda iskusni, a najteži je Extincion način igranja koji mi trenutno zvuči nemoguć za pobijediti. Solo pravila postoje odmah od dizajnera i jako su dobra.
Cthulhu-style portali i neprijatelji napadaju grad i heroje, a na vama je za pobjedu ili uništiti glavno čudovište (nemesis) ili izdržati toliko dugo dok se ne potroši njegov deck (valjda mu dosadite pa ode napadati neki drugi grad

Turn-order u igri je jako zanimljiv, a sastoji se od turn order karata igrača i Nemesisa, pa nikad ne znaš tko je slijedeći na potezu. Sam Nemesis napada direktno ili preko svojih fight karata ili preko svog decka. Ne znaš koje je gore

Meni novo i jedinstveno u DB igrama, igrači ne miješaju (shuffle) svoj deck nikada!

Zapravo postoje karte kojima se ovo brejka pa je moguće direktno napadati. Kao i u svim DB igrama imaš bazna pravila, a onda karte brejkaju sve živo

Izgleda mi da igra ima ogromnu reigrivost. U baznoj igri se dobiju 4 Nemesisa i 8 heroja i svi bi trebali igrati drukčije. Za sad sam otvorio samo starter paket koji opet ne igra cijeli u svakoj igri. A još 3 debela decka me čekaju.
Igra mi je bolja od Harry Potter coop deck buildera. Tamo je tema jaka ako volite Pottera, ali je dinamika igre statičnija. U Aeon's Endu je nepredvidivo kad će neprijatelj napasti, koliko jako, na koliko fronti. Nema mape kao u Spirit Islandu, ali niti ne fali.
Solo mi je igra jako zabavna, ali vjerujem da je bolja u više igrača, jer puno karata nagrađuje druge igrače. A i neprijatelji u napadu diskardaju timu određeni broj karata ili daju damage. Kad si solo, sve primaš sam.
Preporučam svim ljubiteljima coop DB igara.