Imam metalnu figuru (nije minijatura) koja je vec tvornicki pofarbana ali je nakako ostecna na vratu i sastrugana joj je boja.
U Mullera sam uzeo njihovu boju za makete Revell email color jer po poklocu savrseno odgovara boji koja je na figuri.
Otvorio boju, ok izgleda dosta tamnije al valjda je tako samo dok je u limenci, pofarbao vrat i rep gdje se skinula boja... jos uvjek je dosta tamnije od boje na poklocu boje, ok mozda dok se ne osusi... nope boja je suha i ostala je dosta tamnija tj. ne odgovara boji na poklopcu

Jesam li ja nesto krivo napravija tj. mozda treba boju razrijediti prije ili je krivo to sto sam koristio kist?
Mozda je kriva boja u kantici?
Ili ove boje nevaljaju, moram spomenuti da sam koristio od iste marke i boju koze na plasticnoj figurici i tu je nijansa bila relativno ok poklopcu ali pisalo je mat no nakon sto se boja osusila bome se sjaji

Evo i slika, kantica ispod repa je s kojom je bojano i vidi se da odgovara orginalnoj boji, no pofarbani dio (kraj repa ili tocnije pocetak) vise odgovara ovoj drugoj kantici koju nisam jos ni otvorija.