https://www.boardgamegeek.com/boardgame ... ile-crisis
Naime. budući da mi je "light" verzija navedene igre ispala sasvim solidno odlučio sam se za slijedeći korak a to bi bila "prava" igra
Naravno i ambalaža za igru mora biti adekvatna pa sam stoga iskoristio jednu limenu kutiju koju sam pobojao, a natpise sam izradio pomoću templateova, koristeći tzv. "tehniku spužve" budući da neznam stručni naziv.
Ovdje je usporedba sa već izrađenom 13 minutes koja je u A5 omotnici

Kutija je dovoljna da stanu sve komponente (a i buduće potencijalne ekspanzije)

Ovo je kad se sve raspakira - Tuckboxevi (za sleevane karte) su na BGG-u u files section, međutim budući da sam ja koristio malo veće sleevove (od Magic-a) tako ih treba povećati na 105% scale.
Za karte sam koristio najdeblji papir za printer koji sam našao u papirnici i sasvim su dobro ispale - budući da su u protektorima ne treba ih plastificirati, laserski printati itd. (tuckboxevi su od istog tog debelog papira)
Kutijice za influence markere su u biti kutije od spajalica ili nešto slično s naljepnicama USA/USSR

sve komponente tijekom igre

Slijedeća slika je fokus na gameboard:
Za influence sam koristio tenkove iz rizika - stara sovjetska filozofija: više tenkova = veći influence (za 13 Minutes sam napravio "prave" influence cubeove.
Zastavice za agende, turn i prestige su također iz rizika, dok je DEFCON predstavljen raketama iz jedne prahistorijske igre, a iz koje e to bi već moglo biti i nagradno pitanje

Sam gameboard je odštampan u 4 sekcije A4 papira i lijepljen na neki tvrdi i žilavi karton što ga imam podosta na zalihi

Najbolje od svega je što mi se 13 Days uklapa sa home-made Twilight Struggleom i sa 13 Minutes sačinjavaju malu Cold War Kolekciju (u metalnoj kutijici skroz desno je ključ kojim se to sve može zaključati na sigurno)

Sve u svemu - Super je igra a prilično jednostavna za napraviti