Conflict of heroes 2nd edition

Pitanja vezana uz društvene igre
Odgovori
Avatar
ninomili005
Reactions:
Postovi: 55
Pridružen/a: 10 stu 2013, 21:07
Ima zahvala: 38 puta
 pohvaljen: 101 put
Kontakt:

Conflict of heroes 2nd edition

Post Postao/la ninomili005 »

Opet ja. Posto se dugo nisam javlajo, evo otvaram 2 post ovog tjedna. Otvaram temu o ovoj igri, koju igram puno u posljendnje vreme. Hteo bi sa vama, da podjelim iskustva. Da mi kazete koliko se vam svidja ova igra? Koliko vas je kupilo 2 ediciju? Koja igra vam je bolja CoH ili CC:europe? Te dal postoji sansa, da se u buduce mozda nadjemo u zg te, da nam bude ova igra na meniju?

Do sada sam odigrao prvih 5 scenarija i utisci su vise nego dobri. Svidja mi se mehanika, svidja mi se sistem. Takticki gledano, u pocetku sam se osjecao malo ogranicen, posto imas na raspolaganju bas mali broj jedinica (gledajuci sa cc:e perspektive) ali i na to brzo naviknes. Scenariji su dobro balansirani, a sa historijskog aspekta osjeca se sukob brojcane nadmoci vs. tehnologije. Core game vec sam po sebi daje veliku bazu sa ljepim brojem scenaria, a kako prelazis scenario book sve su tezi, kompleksniji i nude vecu takticku sirinu. Iako ljudi uglavnom hvale rulebook, meni je to najveci minus igre. Previse je sve nabacano a stvari koje bi mogli, da obrazloze sa lakocom bez potrebe komplikuju. Sreca je ipak, da je ubacen dovoljan broj primjera pa se onda nekako vadis na tu stvar. Player sheetovi su isto tako nedovoljno pokriveni, na njima fali brdo nekih sitnih pravila, na koja uvijek zaboravis. O samom dizajnu je glupo trositi rijeci jer je ovo UBEDLJIVO NAJLJEPSI war game koji sam gledao svojim ocima. Mape su prekrasne i vjerujte kao dugogodisnjem igracu combat commander ovo dodje kao kad graficki predjes sa nintenda 64 na ps4 :). Kutija je prekrasna, imas holder za tokene (koji su veliki i jasni) i ostavljeno je dovoljno mesta za karte (55 graficki savrsenih karti, mozda malo tanke) i sve naredne ekspanzije (klanjam na tome academy games). Kad smo vec kod ekspanzija, kupio sam malu ekspanziju monster tanks koja dodaje ogroman broj tenkova koji su prava eksotika, a na academy games oficial site imate brdo scenaria koje mozete da skinete i koji ukljucuju nove tenkove. Druga mala ekspanzija je wrecks and destruction, koju nisam jos kupio ali je svakako na radaru. Krajem 2015 su izasle 2 velike stvari sa sve ljubitelje CoH-a. Solo ekspanzija sa jako inkvativnim i dubokim sistemom, po forumima proglasenim za najbolji i jedinstven. Kupio sam ga juce, jos ga nisam isprobao (javljam kad stignem). Svakako mi se cini da je cena prevelika (40e), za 55 karti i 20 tokena. A druga stvar je generator, koga nemam ali ce biti brzo deo kolekcije. Igra je takodje kompatibilna i sa Price of Honour, ali je nisam kupio posto graficki nije skladna sa 2 edicijom (kao ni sa prvom, sto je van svake pameti).

Academy games, ce vec ovog ljeta da nas pocasti i sa 2ed. Storms of steel sto ce svakako biti prekrasan dodatak ovoj igri. A tu prica ne zavrsava, jer stize nova igra koja otvara poglavlje pacifika (cc:pacifik dobija konkurencu).
Sve u svemu, mislim da je academy games napravio odlican posao, te da je poljuljao prestol na kome se tvrdo do sada nalazio Combat Commander Europe(posle nekoliko odigravanja jos je prerano donositi sud koja igra je bolja). Cijena za core igru je 65e sto nije malo, ali vjerujem, da je adekvatno u odnosu na to sta dobijas. I svakako savetujem, da je kupe svi koji vole Combat Commander.

Takodje bi hteo, sa nekim ko igra ovu igru, da podjelim misljenja oko nekoliko pravila koja mi nisu bas najjasnija.

Izvinjavam se na greskama, koje su nastale zbog pisanja posta preko telefona, te mog nedovoljnog poznavanja hrvatskog jezika.

Sve najbolje,
Nino
slika
Stips
Reactions:
Postovi: 954
Pridružen/a: 09 kol 2011, 15:34
Ima zahvala: 590 puta
 pohvaljen: 577 puta

Re: Conflict of heroes 2nd edition

Post Postao/la Stips »

Price of Honour je skladan sa 2.ed, ne vidim gdje je razlika?
Ako se ne varam, 1ed ima različite slike na counterima od price of honour.

Evo sad sam išao pogledati nemačke riflemane iz Price of honor i iz Awakening of the bear.
Malo različita slika ali ne drastično (mislim da 1 ed ima puno različitu sliku).
Statistika ista: 3 za pucanje, 1 za micanje, gađa na 2-0, štiti se 11-12, range 5.
Ae, u Honor se zovu rifles, u Bear se zovu rifle '41. Al nebitno.

--
Složio bih se, Rusa ima 'ko Rusa', al su šlape. Malo pripucaju i - odmorko.
Dok su Nemci opasni u naletu, ali nek ih par pogine i formacija se raspada ko staklo :)

--
Sad si mi dao misliti o monster tankovima.

--
Koja su ti pravila nejasna?

--
Nisam igrao CC:E pa ne mogu usporediti, ali CoH mi je bez ikakvih usporedbi sa ičim odlična.
Svakako, ako si za koju partiju kad si u Zagrebu, tu sam!
Avatar
ninomili005
Reactions:
Postovi: 55
Pridružen/a: 10 stu 2013, 21:07
Ima zahvala: 38 puta
 pohvaljen: 101 put
Kontakt:

Re: Conflict of heroes 2nd edition

Post Postao/la ninomili005 »

Kad kazem nije kompatibilna graficki mislim na mape. Mape za Price of Honour su radjene u onoj staroj tehnici i kad se spajaju sa mapama iz 2nd edition izgleda jako jako smijesno. Sa druge strane, po tokenima i kartama odstupa od prve edicije. Tako, da bas neznam koja je svrha te ekspanzije jer je izmedju 2 edicije.

Za pravila, cu da te kontaktiram u live chatu (fb).
slika
Stips
Reactions:
Postovi: 954
Pridružen/a: 09 kol 2011, 15:34
Ima zahvala: 590 puta
 pohvaljen: 577 puta

Re: Conflict of heroes 2nd edition

Post Postao/la Stips »

Ajde dobro, malo su različite mape, stoji. Ali nije to tako strašno. Ne znam. Najavljeno je kako neće biti reprinta PoH, pa onda što je tu je.

Poljaci su ok, al mi se čini kao najveći benefit kaj dobiješ _još_ rusa i nemaca. Za neke buduće scenarije, masovke i tako to.

A firefightovi u PoH su lagano napredni, pa mi se činilo korisno nabavit ih i jedva čekam da u nekom trenutku u vremenu počistim scenarije od AotB pa da pređem na ove...

Sad, od CoH me zanima još Storms of Steel kaj ove godine dolazi 2. ed. A Francuska i Guadalcanal. Pa ne znam. Tematski mi nisu toliko zanimljive. NIkad ne reci nikad, ali nisam Amer da mogu kupiti sve kaj mi se svidi...

Ok, nastavak na FB
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”