K2
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2069 puta
- pohvaljen: 1353 puta
- Kontakt:
K2
Razmišljam o novim igrama za svoju ženu.
, pa me zanima je li tko igrao K2 i kakav se čini, te kakav je udvoje. Mogu i iskustva o ekapsnziji K2: Broad Peak.

- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2452 puta
- Kontakt:
Re: K2
Meni nije loše, ali nije mu igra koju bih rado kupio. Nekako mi je brzo dosadila. Kao da mi je malo pretrivijalna. Rekao bih da je zgodna za početnike.
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2452 puta
- Kontakt:
Za ekspanziju ne znam, nisam igrao.kockica je napisao/la:Hm, mislio sam da bi nam bilo dobro zbog tematike, ali eto, baš me zanimalo to faktor dosade i da li se eventualno uklanja sa ekspanzijom. Hvala.
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- Nuuq
- Reactions:
- Ima zahvala: 689 puta
- pohvaljen: 895 puta
- Kontakt:
Hmmm meni je ta igra odlična. Stvarno.
Ne znam to za dosadu, mi smo igrali 15ak puta, i moglo bi se još.
Mada će teško doći na red od ostalih koje čekaju na red.
Meni je bilo iznenađenje koliko je jednostavna igra, a ozbiljan euro.
Malo je problem sto možeš biti EVIL pa se supruga i ja uvijek pobijemo u neka doba.
Igrao sam svaki broj igrača, osim 4, i stvarno je super sa svim brojevima.
Ta četiri moda su stvarno to. Prvi je easy i tako opusteno se penjete.
Na zadnjem, najtežem, druuuuug, grozan osjecaj nrmoci, tuge i jada
Meni je 8/10.
Live long and prosper.
Ne znam to za dosadu, mi smo igrali 15ak puta, i moglo bi se još.
Mada će teško doći na red od ostalih koje čekaju na red.
Meni je bilo iznenađenje koliko je jednostavna igra, a ozbiljan euro.
Malo je problem sto možeš biti EVIL pa se supruga i ja uvijek pobijemo u neka doba.
Igrao sam svaki broj igrača, osim 4, i stvarno je super sa svim brojevima.
Ta četiri moda su stvarno to. Prvi je easy i tako opusteno se penjete.
Na zadnjem, najtežem, druuuuug, grozan osjecaj nrmoci, tuge i jada

Meni je 8/10.
Live long and prosper.
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 1 put
- pohvaljen: 14 puta
Evo za prvi post o igrama, jučer nabavljena igra (od kolege Smurfornot-a, hvala još jednom!)
Brzi dojam nakon jedne solo partije i jedne u 3 igrača - općenito volim tu tematiku, mislim da je super pogođena mehanika uz samu tematiku igre, tj jako se lako uživiti u igru, čak i nekome koga to možda previše ne interesira.
Jednostavna za pohvatati, ne traje dugo i setup je vrlo kratak, tako da je moguće odigrati i više partija odjednom, za sada nemam nekih posebnih zamjerki, već vidim da postoji mogućnost kombinacija i varijacija pravila za složiti house rules, npr. poznat je samo 1 tile sa prognozom (nepredvidljivije vrijeme i teže igranje).
Ekspanzije postoje a i mislim da je podosta lako i sam napraviti svoje uz malu dozu kalkulacije (na BGG već postoji fan-made za MT.Everest koju je odobrio i sam autor igre).
U svakom slučaju, koga imalo zanima tematika, a i koga ne zanima - neka proba možda će ga zainteresirati - definitivno preporuka tko voli euro/racing igre posebnog štiha.
Brzi dojam nakon jedne solo partije i jedne u 3 igrača - općenito volim tu tematiku, mislim da je super pogođena mehanika uz samu tematiku igre, tj jako se lako uživiti u igru, čak i nekome koga to možda previše ne interesira.
Jednostavna za pohvatati, ne traje dugo i setup je vrlo kratak, tako da je moguće odigrati i više partija odjednom, za sada nemam nekih posebnih zamjerki, već vidim da postoji mogućnost kombinacija i varijacija pravila za složiti house rules, npr. poznat je samo 1 tile sa prognozom (nepredvidljivije vrijeme i teže igranje).
Ekspanzije postoje a i mislim da je podosta lako i sam napraviti svoje uz malu dozu kalkulacije (na BGG već postoji fan-made za MT.Everest koju je odobrio i sam autor igre).
U svakom slučaju, koga imalo zanima tematika, a i koga ne zanima - neka proba možda će ga zainteresirati - definitivno preporuka tko voli euro/racing igre posebnog štiha.
- Stips
- Reactions:
- Ima zahvala: 615 puta
- pohvaljen: 581 put
Odlična igra!
Igrao nekoliko puta, uvijek u dvoje, i super funkcionira tako. Pretpostavljam da je i bolja u manje jer kako se može zagrađivati puteve drugih pijuna pozicioniranjem svojih, rekao bih da u više igrača mogu nastati 'gamey' situacije. No ne znam, jer nisam probao.
Minimalna pravila, 4 levela težine, od zabavne šetnje parkom do teškog probijanja kroz ledeni pakao. Na laganim levelima je igra benevolentna a na težima te mrzi i želi da ne uspiješ
Vrlo vrlo igriva. Postavlja se brzo, posprema se brzo, nama je uvijek trajala oko sat vremena.
Autor je alpinist, vidi se da je na visokoj razini apstrakcije (što je plus, jer ovo je igra a ne knjiga) fino prikazao probleme s kojima se ta ekipa susreće. Npr zonu smrti oko vrha. Nije doslovno proglašena u pravilima ali posve je jasno uočljiva. I činjenicu da nije fora u tome da se popne na vrh, nego da se sa vrha i spusti - kad netko pogine ostaje bez bodova bez obzira dokle je došao, 'knjiže' se tek po povratku u kamp.
btw
Za ufuravanje u temu su dobri knjiga "Bez daha" ("Into thin Air") i film "Touching the Void"
Igrao nekoliko puta, uvijek u dvoje, i super funkcionira tako. Pretpostavljam da je i bolja u manje jer kako se može zagrađivati puteve drugih pijuna pozicioniranjem svojih, rekao bih da u više igrača mogu nastati 'gamey' situacije. No ne znam, jer nisam probao.
Minimalna pravila, 4 levela težine, od zabavne šetnje parkom do teškog probijanja kroz ledeni pakao. Na laganim levelima je igra benevolentna a na težima te mrzi i želi da ne uspiješ

Autor je alpinist, vidi se da je na visokoj razini apstrakcije (što je plus, jer ovo je igra a ne knjiga) fino prikazao probleme s kojima se ta ekipa susreće. Npr zonu smrti oko vrha. Nije doslovno proglašena u pravilima ali posve je jasno uočljiva. I činjenicu da nije fora u tome da se popne na vrh, nego da se sa vrha i spusti - kad netko pogine ostaje bez bodova bez obzira dokle je došao, 'knjiže' se tek po povratku u kamp.
btw
Za ufuravanje u temu su dobri knjiga "Bez daha" ("Into thin Air") i film "Touching the Void"

-
- Reactions:
- Ima zahvala: 257 puta
- pohvaljen: 436 puta
I film snimljen po Into thin Air - recentni Everest (r. Baltasar Kormákur, 2015) u kojem autora knjige igra Michael Kelly. Po traileru i naslovu mislio sam da je riječ o praznoglavom spektaklu, kad tamo ne pamtim kad me zadnji put neki film tako emocionalno uništio - mislio sam da to ima veze s činjenicom da sam koji mjesec ranije skoro zaginuo u austrijskim Alpama zbog vlastite gluposti, no svi koji su ga gledali, a koji se nisu popeli ni na Sljeme, imali su istu reakciju... Uz to je dobro glumljen i snimljen, vrlo realističan (tek nešto malo keyinga) i dobro je prije filma ne guglati o kojoj je ekspediciji riječ da se sačuva napetost.
Boardgames are power fantasies.
Maciej Janik et al.
Maciej Janik et al.
- mado
- Reactions:
- Ima zahvala: 1191 put
- pohvaljen: 1200 puta
- Kontakt:
Igra je dobra (7/10), igrao sam ju 27x u svim brojevima igrača i težinama. Nongamerima se većinom svidjela i nisu imali problema s pravilima. Ali me nije oduševila kao što sam očekivao zbog teme. Planinarenje mi je glavni hobi, ali nisam još planinario na visinama koje bi mi zahtjevale aklimatizaciju. Možda da naprave proširenje Triglav the Board Game, to bi mi se svidjelo više
Znali smo houserulati neke dijelove igre, učiniti ju težom tj. zanimljivijom, npr. da se vidi samo 1 tile prognoze, da planinari ne smiju biti udaljeni više od 1000m ili 2000m, da oni tokeni rizika više kažnjavaju, tj. kažnjavaju po ukupnom iznosu kretanja itd.
Uglavnom simpa igra, koja dobro prenosi temu na ploču.

Znali smo houserulati neke dijelove igre, učiniti ju težom tj. zanimljivijom, npr. da se vidi samo 1 tile prognoze, da planinari ne smiju biti udaljeni više od 1000m ili 2000m, da oni tokeni rizika više kažnjavaju, tj. kažnjavaju po ukupnom iznosu kretanja itd.
Uglavnom simpa igra, koja dobro prenosi temu na ploču.