Kao tinejdžer sam obožavao društvene igre ali kad se počelo raditi to je pomalo padalo u drugi plan i praktički nestalo sve dok nas (mene i moju ženu) prije 8 mjeseci prijatelji su pozvali na jedno večernje druženje gdje se počeo igrati Ticket To Ride: Europe pa kasnije Alhambra i tu sam se opet zapalio kao nekad za društvene igre. Opetovnom navlačenju na igre je pripomogao i Kex (Željko Kumer) kojeg sam igrom slučaja upoznao prošlu jesen igrajući "Ingress" te je tema slučajno pala na njegov odlazak na sajam društvenih igara u Essen i dok je on opisivao brdo igara koje ima doma ja sam bio navučen a da nisam ni skužio.
Kućna kolekcija se za sada sastoji od sljedećih igara:
The Settlers of Catan + Ekspanzija za 5-6 igrača
Ticket To Ride: Europe
Carcassonne + Ekspanzije 1, 2 i 6
Trafficking (rijetka igra, godinama je bila zabranjena)
Alias
Scrabble
Čovječe ne ljuti se
Arena Roma II
Uno
Šah
Monopoly (izdanje Biserka '89)
Razne igraće karte (Remi, Bela, Trešete)
Povećavanje kolekcije će ići kada i koliko budu financije dozvoljavale, a neke od planiranih su:
(Dixit + Exp, 7 Wonders, Pandemic, Alhambra, Stone Age, Dominion, Power Grid, Istanbul, Splendor, Lords of Waterdeep)
Igra se koliko nam vrijeme dopusti ali imam osjećaj da će biti sve manje vremena s obzirom da mi draga treba roditi na ljeto. Ako ništa klinac će od malih nogu biti upoznat sa boardgame-ovima.
Toliko od mene za prvi put,
pozzzzz