1. dan društvenih igara u Puli

Teme vezane uz događaje i okupljanja na kojim se igraju društvene igre
Studioworks
Reactions:
Ima zahvala: 101 put
 pohvaljen: 210 puta
Kontakt:

1. dan društvenih igara u Puli

Post Postao/la Studioworks »

Eto, i naša mala gejming grupa je odlučila pokrenuti se i organizirati mali event u Puli, odnosno dan društvenih igara koji će se održati 7. lipnja. Pošto prvi put organiziramo nešto tako, a koliko vidim na ovom forumu ima dosta ljudi koji su nešto takvo već radili, otvorio sam thread s nadom da će netko predložiti nešto i dati kakav savjet da sve prođe kako treba.

slika

Mislili smo početi s gejmingom oko 14:00 sati.

Imamo relativno mali fond igara i većinom su za experienced playere i nekako mislim da je to glavni minus.

Igre:
- Arkham horror i tri ekspanzije
- Eldritch horror i ekspanzije
- Relic i ekspanzija
- Chaos in the old world
- Runewars
- Twilight imperium
- Game of thrones card game
- Battlelore
- Battlestar galactica i dvije ekspanzije
- Descent 2nd edition i dvije ekspanzije + dva liutenanta
- Warcraft

Otvorili smo Facebook grupu i skupljamo lajkove pa ste i vi pozvani da nas podržite na taj način. Naravno, ako je netko u Puli neka nas slobodno posjeti :D

https://www.facebook.com/drustveneigrepula
Ovi su korisnici zahvalili autoru Studioworks za post (ukupno 2):
sadistikoVicko
Igor
Reactions:
Ima zahvala: 196 puta
 pohvaljen: 402 puta
Kontakt:

Re: 1. dan društvenih igara u Puli

Post Postao/la Igor »

Odlično :thumbs i super filler igre :D
Ovi su korisnici zahvalili autoru Igor za post:
Studioworks
17.47 C. KAMIKAZES ATTACK ALONE....
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

Da, to je dosta veeeliki problem :nee
Osim što i ja imam igre sličnih težina, teško da bi se išta od takvih igara igralo da nije uvijek došla ekipa iz Zagreba sa laganijim igrama. Ljudi koji prvi puta dođu u svijet modernih igara bi se sigurno uplašili igara kao TI3, Arkham i sl. pošto kao prvo jako dugo traju, a drugo, niti pravila ne uspiješ pošteno objasniti u sat vremena :-)
Neki Carcassone, Catan, 7 Wonders, Panic Station, Alhambra i slično su igre koje prolaze na ovakvim događanjima.
Nažalost, to znam iz iskustva. Teško je uhvatiti ekipu koja će sjediti više od sat vremena a da nisu došli ciljano na takav događaj.
Jednom kad budu događaji tipa okupljanje "pravih" iskusnih igrača i igranje nekih ozbiljnijih igara nema ništa od tih tipova igara. Ja obično ponesem sve takve igre da se ljudi upoznaju da postoji i takvo što, čisto da se vidi.
Znam da te nisam utješio, ali šta je tu je, tako stvari stoje, barem kod nas.
slika
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

Da, po fondu igara koje imate mi se čini da se tu mogu doći igrati iskusni igrači.

Za uvesti nekoga u svijet igara to baš i nije najbolji izbor, ali nemora značit :)

Ako možete organizirati prijevoz/smještaj za ekipu iz Zagreba, možda bi netko imao volje uletit..
slika
Vicko
Reactions:
Ima zahvala: 312 puta
 pohvaljen: 73 puta
Kontakt:

Post Postao/la Vicko »

Da, kao što su rekli ostali. Ako je to događaj za široke mase, definitivno su potrebne manje i brže light gateway igre poput: Carcassonnea, Catana, Ticket to Ride, Alhambra, St. Petersburg, Manhattan i party igre kao Bang!, King Me!, Coloretto, Resistance, Shadow Hunters, Love Letter itd.

Koliko ljudi očekuješ? 20tak, 30tak ili 100?
Do kada će biti otvoren i gdje će biti održan?

Kao što kaže Goran, možda bi se moglo nešto srediti ako će biti slobodnih volontera. ;)
Studioworks
Reactions:
Kontakt:

Na žalost nismo u mogućnosti sređivati smještaj, a i fond love nam je nula tako da jbg... A koliko ljudi će doći? Pa iskreno ne znam. Baš zato i radimo ovaj event da vidimo koliko ljudi ima i koliko ih je zainteresirano za board gameove. Za sada tapkamo u mraku :D
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Momci, vidimo se sutra, a možda već i danas navečer. Stiže vam željeznički magnat, nadam se da imate kakvu prugu tamo da ne moram sam graditi ;-)
slika
Studioworks
Reactions:
Kontakt:

U subotu se u Puli po prekrasnom vremenu nije šetalo na jednoj od šetnica ili popodne provelo na moru, već su se u prostorijama Mjesnog odbora u sklopu Osnovne škole Veli vrh igrali boardgameovi. Prvi događaj takve vrste u Puli koji je kao glavni cilj imao promociju i povećavanje broja zaljubljenika društvenih igara na stolu u najvećem istarskom gradu je u potpunosti uspio. Iako nije stigla horda ljudi zadovoljni smo posjetom i sigurno smo u našem gradu dobili pokojeg novog boardgejmera.

Igralo se na pet stolova, a svakako je najveće otkriće skupa bila igra Among the stars koja je brzo zadobila veći broj pristalica. Zahvaljujući Ivanu Kosaku iz Petrinje koji nam je donio dvadesetak nešto jednostavnijih igara, posjetitelji su mogli zaigrati igre koje su zabavne i, što je važnije, brzo nauče pravila. Tako je naš prijatelj iz Petrinje na jednom stolu objašnjavao prvo 7 wonders, a zatim i Lords of Waterdeep i Thurn and Taxis. Već spomenuti Among the stars smo zaigrali u više navrata, a dobili smo još jednog poklonika igre Battlelore 2nd edition.

Na jednom stolu se zaigralo Game of thrones boardgame nakon čega su posjetitelji odlučili da će igru svakako kupiti. Zaigralo se još i Carcassonne, dok je pokušaj zabave uz Dungeon Fighter neslavno propao.

Pošto prvi put organiziramo takav event, jako smo zadovoljni kako je sve skupa prošlo. Kako smo se na kraju svi zabavili i lijepo družili, zaključili smo da nećemo stati na tome pa možemo odmah sada najaviti kako ćemo organizirati i 2. Dan društvenih igara u Puli uz nadu da ćemo skupiti još više ljudi. Kada? Pratite nas na Facebooku pa ćete sve saznati.

Za kraj se još jednom moramo zahvaliti Ivanu Kosaku na logističkom i gejmerskom supportu, Udruzi mladih Velog vrha "sVrha" koja nam je ustupila prostor i svima koji su došli igrati.

slika slika slika slika

slika slika slika slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru Studioworks za post (ukupno 6):
sadistikoIgorburazmelissaVickoValsim
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Odlican opis. Stavimo to na portal ;)
Ovi su korisnici zahvalili autoru grof za post:
Studioworks
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Nakon gotovo 10 sati spavanja da i ja nešto napišem. Čestitke dečkima na organizaciji. Škola u kojoj su složili DDI izgleda kao iz budućnosti! Stvarno predivno zdanje. Prostor u kojem se održao DDI je dosta mali, ali za ovaj puta je bio taman veliki da ne bude gužva, a da opet nismo predaleko jedni od drugih. Pretpostavljam da će 2. DDI trebati veći prostor. Sad kad se vidjelo da ima igrača koji ponešto igraju vjerojatno će se proširiti glas da smo se dobro zabavili u subotu pa će sljedeći puta biti još više ljudi. S druge strane, dobro da nije došlo više ljudi, jer uvijek treba svim tim ljudima onda i objasniti kako se igra koja igra, a dečkima nisam mogao poslati puno igara da ih probaju prije subote jer su paketi Tiska dosta mali (stale samo po dvije igre u svaki paket, i to manje). Uz to je od 1.6. poskupio tisak pa ćemo se vjerojatno opet vratiti dobroj staroj pošti gdje sam određuješ veličinu paketa.
Žao mi je što nisam mogao ostati duže pa da sa organizatorima probam neku od njihovih naslova. Rado bih probao Relic, Descent ili neku drugu koja mi stoji na listi čekanja da je kupim :-) Imaju oni i Arkham i Eldrich ;-)
Uglavnom, bilo je lijepo i rado bi išao ponovo. Jedino što sam prekasno skužio da sjedim ispod klime (šta ćeš kad je konju pasalo da ga hladi) pa sam sad na pol nepokretan. Leđa otpadaju.
Pozdrav Aldiju i nadam se da će sad navesti i druge igrače koji su bili na ovaj naš site pa da se držimo svi zajedno na jednom mjestu.
Sljedeći puta ako ću kuda ići, grofe imaš mi ustupiti kojih 20-tak tih flayera koje ste radili za promociju udruge. Oni dolje (bar ovi kojima sam ja objašnjavao) uopće ne znaju za nas.
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post:
Studioworks
slika
Odgovori

Natrag na “Društveni događaji”