Pomoć

Teme u vezi amaterskih uradaka igara

Moderator/ica: sadistiko

Odgovori
shadowchild
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

Pomoć

Post Postao/la shadowchild »

Pozz svima, novi sam ovdje!

Unaprijed se ispričavam ukoliko sam postao na krivo mjesto i molim moderatore da u tom slucaju premjeste na vise suitabilno mjesto.

Ovako, smislio sam neku board igru. Napravio rucno prototip koji se svidio djeci i sad krecem u malo ozbiljniju izvedbu. Zanima me sto je sve potrebno, tj kakva je procedura od pravljenja prvog prototipa, koji je protokol, do zastite prava i na kraju kontakta s nekom tvrtkom radi predstavljanja?
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Re: Pomoć

Post Postao/la grof »

Za početak ne bi bilo loše tu igru testirati s našom ekipom u igraonici, da se vidi koji je "kapacitet" igre. Vjerujem da bi nakon testiranja bilo dorade i izmjena u mehanici igre.

Naime, danas igrači traže uvijek više od igre, pa nešto na razini Čovječe ne Ljuti se-a više ne prolazi. Stoga, prvo testiranje, da se vidi o kakvoj je igri riječ, pa onda dalje.
Kod nas je jako teško igru izdati preko izdavača, jer smo malo tržište, a svijest o modernim društvenim igrama je u narodu još uvijek slaba. Stoga, tražiti naše izdavače je trnoviti put. Druga je stvar, ako igra ima kapacitete za svjetsko tržište, no to možemo reći tek nakon procjene - igranja. :)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
shadowchild
Reactions:

A svakako sam i mislio ponuditi i negdje vani, ali da... Testiranje je potrebno, budem naravno doradio na pc-u sve pa cemo vidjeti. A jel vama treba fizicki ta igra ili moze u psd fileu post o u njemu sad radim?
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Ideja je da dođete sa svojim protipom igre u igraonicu, te je prezentirati i igrati s nama u igraonici, a kako bi se jednostavnije shvatila pravila i direktno razgovaralo s vama kao autorom. :)

Tako se postiže željeni efekt testiranja i konzultiranja
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
shadowchild
Reactions:

ok :D

Budem je napravio valjda kroz mjesec dana.
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

shadowchild je napisao/la:ok :D

Budem je napravio valjda kroz mjesec dana.
Super!
Do tada te pozivam u našu igraonicu na igranje, pa ti možda još koja ideja za igru sine :)
shadowchild
Reactions:

Nazalost nisam iz Zg-a, tako da mi nije jednostavno doci :S

Ali havala svejedno!
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

Ja ću ti reći kao još jedan takav, da ovo trnoviti put je vrlo ublaženo.
Nažalost, ako sam ne nađeš izdavača, teško da ćeš moći sam izdati igru.
Uvijek postoji Kickstarter i drugi crowd funding alati koji mogu spasiti stvar.
Pošto nisam htio ići nekom izdavaču, sam nemam nikakve šanse izdati igru s ovim cijenama izrade u RH (osim možda iskušati sreću s kinezima), još mi je opstalo samo Kickstarter ili neki sličan njemu u EU. Samo, to dolazi na red tek kad budem skroz zadovoljan sa svojom igrom.
slika
Odgovori

Natrag na “Amaterska radionica igara”