A Game of Thrones: The Board Game (2nd Edition)[ctable: picture=https://lh5.googleusercontent.com/-dOqS ... -BG-2e.jpg, link=http://igranje.org/Igre/a-game-of-thron ... nd-edition]OPIS IGRE
A Game of Thrones: The Board Game je igra za tri do šest igrača, bazirana na popularnim romanima George R. R. Martina. U ovoj igri svaki igrač preuzima ulogu jedne od šest Velikih Kuća i pokušava ostvariti dominaciju nad teritorijem Westerosa. Okupljanjem vojske, pokoravanjem teritorija i stvaranjem saveza, svaki igrač teži kontroli što više Dvoraca i Utvrda kako bi mogao zauzeti Željezno prijestolje i pobijediti u Igri prijestolja.
[/ctable]
A Game of Thrones: The Board Game (2nd Edition)
- mado
- Reactions:
- Ima zahvala: 1191 put
- pohvaljen: 1200 puta
- Kontakt:
Re: A Game of Thrones: The Board Game (2nd Edition)
Prošle godine je izašlo prvo proširenje za ovu igru pod imenom A Game of Thrones: The Board Game (Second Edition) - A Dance with Dragons Expansion: http://www.bgg.cc/boardgameexpansion/12 ... d-edition-
This exciting new scenario recasts the intrigues of the game in the time frame of A Dance with Dragons. The expansion consists of 42 alternate House cards and an alternate setup to reflect each House’s position in Westeros.
A ove godine je izašlo drugo proširenje A Game of Thrones: The Board Game (Second Edition) - A Feast for Crows Expansion: http://www.bgg.cc/boardgameexpansion/14 ... d-edition-
This 4-player scenario includes setup instructions and adds house cards for House Arryn. Also introduced is a deck of Objective cards and four Special Objective cards, one for each House, that alter the way players score Victory Points.
Jel ih igrao netko? Koji su dojmovi?
This exciting new scenario recasts the intrigues of the game in the time frame of A Dance with Dragons. The expansion consists of 42 alternate House cards and an alternate setup to reflect each House’s position in Westeros.
A ove godine je izašlo drugo proširenje A Game of Thrones: The Board Game (Second Edition) - A Feast for Crows Expansion: http://www.bgg.cc/boardgameexpansion/14 ... d-edition-
This 4-player scenario includes setup instructions and adds house cards for House Arryn. Also introduced is a deck of Objective cards and four Special Objective cards, one for each House, that alter the way players score Victory Points.
Jel ih igrao netko? Koji su dojmovi?
- Zoki
- Reactions:
- Ima zahvala: 29 puta
- pohvaljen: 60 puta
- Kontakt:
Jedna od važnijih karakteristika igre je i diplomacija među igračima te kršenje te iste diplomacije u kritičnim trenucima što daje dodatni čar igri.
Dance with dragons ekspanzija dodaje 42 alternativne kartice kuća te novi početni "set-up" koji reflektira stanje vojske na kraju 5. knjige u serijalu Pjesme Leda i Vatre.
Druga ekspanzija, feast for crows, unosi novu kuću (Arryn) te smanjuje broj igrača sa 4 na 6. Također ubačene su i objectiv kartice koje mijenjaju način dobivanja pobjedničkih bodova (victory points). Namjena ekspanzije je balansiranje igre kada je manje od 6 igrača.
Moje osobno mišljenje je da su obje ekspanzije totalno promašene. Početni setup je dovoljno balansiran za 6 igrača. Naravno početna otvaranja mogu prevagnuti, te tu dolazi jako iskustvo do izražaja. Ako vas je pak manje od 6, postoje različite varijacije igre koje unose balans, tipa zaključavanje određenog dijela mape, povećavanje snage neutralnih dvoraca, itd..
Dance with dragons ekspanzija dodaje 42 alternativne kartice kuća te novi početni "set-up" koji reflektira stanje vojske na kraju 5. knjige u serijalu Pjesme Leda i Vatre.
Druga ekspanzija, feast for crows, unosi novu kuću (Arryn) te smanjuje broj igrača sa 4 na 6. Također ubačene su i objectiv kartice koje mijenjaju način dobivanja pobjedničkih bodova (victory points). Namjena ekspanzije je balansiranje igre kada je manje od 6 igrača.
Moje osobno mišljenje je da su obje ekspanzije totalno promašene. Početni setup je dovoljno balansiran za 6 igrača. Naravno početna otvaranja mogu prevagnuti, te tu dolazi jako iskustvo do izražaja. Ako vas je pak manje od 6, postoje različite varijacije igre koje unose balans, tipa zaključavanje određenog dijela mape, povećavanje snage neutralnih dvoraca, itd..
- Krscho
- Reactions:
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 15 puta
- Kontakt:
Sta se tice DWD ekspanzije stize mi uskoro, meni se svida sta sam vidio, alternativni setupi pa igra traje kraće, mice s epočetnih 3,4 runde čistog zauzimanja pozicija i musteranja vojske, odma se ide u akciju, te nove karte su po meni puno više balansiranije sve zajedno nego trenutne di jedna kuća ima prejake karte, dok druga dosta slabije itd.
Sta se Feast ekspanzije tiče zvuci mi zanimljivo jer dodaju novu kuću Aryne i nadam se nove tokene i vojske za njih će izbaciti, mozda neki 7player scenario dodati da se mogu koristiti u 6th player kampanji. Svida mi se u njoj sta je 4 player only kampanja jer neki put je tesko šestero ljudi nać za igru, miče se trazenje i osvajanje dvoraca s objectivima posebnima za svaku kuću + secret objectivs pa takvim osvajanjem poena za pobjedu
Sta se Feast ekspanzije tiče zvuci mi zanimljivo jer dodaju novu kuću Aryne i nadam se nove tokene i vojske za njih će izbaciti, mozda neki 7player scenario dodati da se mogu koristiti u 6th player kampanji. Svida mi se u njoj sta je 4 player only kampanja jer neki put je tesko šestero ljudi nać za igru, miče se trazenje i osvajanje dvoraca s objectivima posebnima za svaku kuću + secret objectivs pa takvim osvajanjem poena za pobjedu
PA JESAM LI JA JEDINI LUĐAK OVDJE KOJI JE SPREMAN TE SOTONE NAZVATI PRAVIM IMENOM??
moje mišljenje je da je dwd debakl. pogotovu ak se neko nekom zamjeri. igro sam par puta i dosadno je i neizazovno jer otvaranje je već riješeno. ko da te neko stavi u šahu u 20. potez i kaže igraj sad otud. puno manje strategije i puno više sreće i retardirano poslagane kuće.
ffc je ok, no ja ne volim manje od 6 igrat tak da mi se ni to ne sviđa.
igre per se je dovoljna i pruža dovoljno mogućnosti za igru. no, isto tak mi je bolje na netu igrat jer ima puno više dogovaranja i zabijanja noža u leđa nego uživo. tak da za uživo igrat mi nije ni blizu ko na netu. a to možete igrat na vassal enginu i super je.
ffc je ok, no ja ne volim manje od 6 igrat tak da mi se ni to ne sviđa.
igre per se je dovoljna i pruža dovoljno mogućnosti za igru. no, isto tak mi je bolje na netu igrat jer ima puno više dogovaranja i zabijanja noža u leđa nego uživo. tak da za uživo igrat mi nije ni blizu ko na netu. a to možete igrat na vassal enginu i super je.