Primjedba na članak

Prijedlozi, komentari i kritike vezane uz web stranice i forum
Odgovori
Avatar
Gordan
Reactions:
Postovi: 852
Pridružen/a: 22 tra 2011, 15:04
Lokacija: Split
Ima zahvala: 352 puta
 pohvaljen: 703 puta
Kontakt:

Primjedba na članak

Post Postao/la Gordan »

U članku, odnosno interview objavljenom na stranici Udruge intervjuirani Rok (kojem i ovim putem čestitam na velikom uspjehu) izjavio je
Zanimljivo je da je sve počelo na Mystery Maraton turniru udruge Igranje na, ja mislim, Danu društvenih igara.
Moram reagirati na tu izjavu obzirom da se radi o turniru koji sam i 1 osmislio i 2 imenovao i 3 u djelo proveo ja, uz podršku Udruge F&ST, a u sklopu događaja Super H.I.K. (Hrvatska Igračka Konvencija) koji se odvijao na SFerakonu 2017. (detalje možete provjeriti na linku).

Naravno da Roku ne zamjeram što ne zna te detalje i vjerujem da je odgovor dao u najboljoj namjeri, ali Mislav GMG koji je vodio interview bi se svakako trebao sjetiti, obzirom da je i sam, na moj poziv, sudjelovao u organizaciji Super H.I.K.-a.

Udruga igranje je napravila jako puno za bg scenu u Hrvatskoj gdje svakako ima centralnu i vodeću ulogu te vjerujem da joj nije potrebno kićenje tuđim perjem jer ima sasvim dovoljno svoga.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Gordan za post:
Nevermore
I reče Jahve Drakuli: "Nećeš, razbojniče!" (©WinkDickerson)
slika
Avatar
Shich
Redovni član udruge
Reactions:
Postovi: 3558
Pridružen/a: 12 stu 2012, 13:43
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 1136 puta
 pohvaljen: 1544 puta
Kontakt:

Re: Primjedba na članak

Post Postao/la Shich »

Popravljeno. Vjerujem da nije bilo nikakve loše namjere. ;)
Ovi su korisnici zahvalili autoru Shich za post (ukupno 2):
GordanNevermore
Avatar
Valsim
Reactions:
Postovi: 3126
Pridružen/a: 12 tra 2013, 23:20
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 2301 put
 pohvaljen: 2364 puta
Kontakt:

Re: Primjedba na članak

Post Postao/la Valsim »

Htio bih se ispričati zbog nehotičnog i nenamjernog propusta s moje strane. Nije bila nikakva zlonamjerna volja svojatati nečiji rad. Nakon toliko godina organizacija raznih događaja, turnira i kvizova, s nekim nazivima koji su se i ponavljali. Zar itko misli da se sjećam apsolutno svakoga koji se ikad organizirao? Također otkad nam je došla Elena s mislima sam na sve strane usmjeren i nisam očito pažljivo čitao svaku napisanu riječ koji su mi momci poslali.

Ono što mi najviše u cijeloj priči nije jasno, jest zašto te netko tko te upoznao kao osobu, ima za prijatelja na Facebooku, s kojim si se družio i surađivao u više navrata, ide javno prozivati i razvlačiti po svim živim platformama? Jel tako teško poslati privatnu poruku i normalno izgladiti bezveznu nehotičnu grešku? Tako sam se radovao radu na članku nakon jako dugo vremena izbivanja od ikakvog rada za udrugu, a sad sam samo ostao s tužnim i razočaranim osjećajima.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Valsim za post (ukupno 2):
tanelornTeehee(R)
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
Slavica
Redovni član udruge
Reactions:
Postovi: 458
Pridružen/a: 18 srp 2012, 22:25
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 151 put
 pohvaljen: 137 puta
Kontakt:

Re: Primjedba na članak

Post Postao/la Slavica »

Evo još nekih činjenica:

SuperHik je bio osmišljen kao suradnja svih udruga iz Hrvatske koje se bave promocijom društvenih igara, gdje bi se konvencija održavala svake godine u drugom gradu.
Udruga Igranje je na kraju jedina koja je odradila svoj dio posla u suradnji i u tome smo se baš potrgali Mislav i ja dok smo još imali vremena.

Mystery turnir kao koncept je osmislio Gordan. Meni se je to jako svidjelo kao fenomenalna ideja, te sam odlučila organizirati istu stvar na jednom od naših Dana društvenih igara. S obzirom da sam sama vrlo ležerna i netašta osoba, nije mi padalo na pamet da bi netko za tako neku ideju htio "copyright". Rok je sudjelovao u finalu tog turnira na našem danu društvenih igara.

Drugo se slabo sjećam, ali Gordane, nije ti ovo baš lijep potez.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Slavica za post (ukupno 5):
grofmiljenkotanelornTeehee(R)Nevermore
Avatar
roverandom
Reactions:
Postovi: 522
Pridružen/a: 03 sij 2018, 11:38
Ima zahvala: 151 put
 pohvaljen: 195 puta
Kontakt:

Re: Primjedba na članak

Post Postao/la roverandom »

Ja ne znam točno ko je to vodio i bio glavni, znam samo da sam igrao Airlines Euope, pa Last Will, pa Terra Mystica.
slika
Avatar
Shich
Redovni član udruge
Reactions:
Postovi: 3558
Pridružen/a: 12 stu 2012, 13:43
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 1136 puta
 pohvaljen: 1544 puta
Kontakt:

Re: Primjedba na članak

Post Postao/la Shich »

Joj da, pa to je bilo u Cassandri u onom odvojenom prostoru.
Slavica
Redovni član udruge
Reactions:
Postovi: 458
Pridružen/a: 18 srp 2012, 22:25
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 151 put
 pohvaljen: 137 puta
Kontakt:

Re: Primjedba na članak

Post Postao/la Slavica »

Shich je napisao/la: 15 vel 2024, 19:27 Joj da, pa to je bilo u Cassandri u onom odvojenom prostoru.
Točno 🙂
Ovi su korisnici zahvalili autoru Slavica za post:
Nevermore
Avatar
Nevermore
Reactions:
Postovi: 41
Pridružen/a: 09 svi 2011, 09:55
Ima zahvala: 19 puta
 pohvaljen: 61 put

Re: Primjedba na članak

Post Postao/la Nevermore »

Ajde da se javim i ja, pretpostavljam da sam u to vrijeme obnašao dužnost predsjednika Udruge F&ST.

Super H.I.K. je bio superstvar (dobro osmišljen, dobro i proveden), i šteta što, uslijed unutarnjih i vanjskih okolnosti, nismo nastavili. Zahvaljujem svima koji su pokazali volju i energiju i pomogli u (su)organizaciji i volontiranju.

Što se tiče naziva, i mi smo (prvo kao udruga maketara/dućan Carta Magica Split) "preuzeli" jedan dio naziva, već prije korišten u fandomu, a za kog ne znam tko je bila osoba koja ga je prva koristila u Hrvatskoj - Dan Društvenih Igara; međutim upravo uvažavajući to da ga je koristio netko prije, a dijelom i iz razloga da se zna gdje se događa, imenujući ga Dan Društvenih Igara Split (naziv je vjerojatno došao prijevodom iz TableTop Day).

Smatram kako je problem nastao uslijed onog "mi smo to prvi" i da bi isti recimo bio da netko to to radi znatno rjeđe od nekog drugog kaže "to je naš događaj". Pojavom većeg broja organizacija koje to rade u istom prostoru (bio to Split, Hrvatska, itd.) u traženju podrške može zaista nastati problem, bilo da netko traži podršku, bilo da se na nekom tako imenovanom događaju dogodi incident koji se može preliti na udrugu koja taj dotični nije organizirala.

Nažalost, mi živimo u gradu u kom u onom prostornom, a ni onom organizacijskom smislu nemamo podršku usporedivu s onom kakvu imaju neki gradovi u Hrvatskoj u fantastici, igrama, stolno-strateškim minijaturama itd. - tako da dijelom ovo "pazimo na ime" dolazi i iz toga. Do gradskog prostora vjerojatno nećemo doći nikad, ali to nije boljka samo naše udruge, već šira boljka Splita... (Do podrške Grada, županije... dolazili smo kroz javne pozive i natječaje, za troškove održavanja događaja.)

U konačnici, iako trenutno nisam u vodstvu Udruge F&ST (već sam aktualno član Nadzornog odbora), a s obzirom kako se pokazalo kako se imenovani događaj odnosi na događaj Udruge na čijem smo forumu, ispričavam se. Nadam se da ovaj (prvenstveno) nesporazum (mislim da nitko iz Udruge F&ST nije ni znao da ste napravili nešto istog imena i da se zaista stvar odnosi na taj vaš događaj) neće utjecati na odnose i suradnju, a ni druženja članova među kojima se zaoštrilo, kao ni drugih članova fandoma.

Do čitanja i igranja za stolom!
Ovi su korisnici zahvalili autoru Nevermore za post (ukupno 2):
ValsimShich
Odgovori

Natrag na “Web stranice i forum”