A Game of Thrones tjedan!
od 7.10. do 12.10.2014.
Utorak kao i svaki drugi - igranje navečer u Voćarskoj.
Okupila se ekipa od 6 majkana željnih borbe. Što drugo zaigrat do A Game of Thrones: Board Game.
Oko 4. kruga su krenule prve borbe. Stark je napao Greyjoya (mene) i otvorio sezonu lova.
Ostali su ubrzo krenuli u boj.
Kako su krenule borbe krenuli su i dogovori o savezima. Greyjoy i Lanister, Baratheon i Martell, Lanister i Tyrell dok je Stark ostao Pale sam na svijetu.
Baratheon se naglo raširio u startu nakon čega su ga ubrzo potisnuli Lanister i Tayrell zajedno. Martel se presporo probijao da bi pomogao aktualnom kralju.
Martel se toliko nakupio power tokena da je to bilo strašno. Skupio je i strašnu vojsku, ali nije više bilo vremena pošto je došao zadnji krug. Lanister (Dam Dam) i ja (Greyjoy) smo imali po 5 dvoraca, ostali 4, 3, 2 i 1.
Igralo se punih 5 sati od (21:45 do 2:50). Neki su tek naučili igru, dok su drugi znali od prije, mada već dugo nismo igrali pa su prva dva-tri kruga više bili učenje igre, ali nije dugo trebalo da krenu prave borbe i prepucavanja.
Subota 11.10.
Došla je i ta subota da nam konačno stigne Buga, ako se sjećate ljetne igre u Brelama. Uglavnom tek sad smo se uspjeli svi poklopiti da nam dođe i da se pošteno naigramo. Da ne bude igra u troje pozvali smo i našu kumu Maju, tako da nas je bilo 4 igrača.
Kako je Buga htjela nešto krvavo i pokvareno, kud ćeš bolje nego opet A Game of Thrones. S druge strane, moja Marina, a i kuma Maja niti jedna ne vole baš igre s borbama, one su više za uzgajanje životinja, sađenje i takve stvari.
Za početak zdravica...
Ali, ubrzo su njih dvije pokazale zube i već u drugom krugu su krenule borbe između njih dvije. Buga je opalila po meni i tu je krenuo rat koji je trajao do samog kraja igre.
Kasnije nam se i Luka priključio kao pomoćnik od Maje.
Kako je moja Marina od početka bila kraljica, tako je ostalo i do kraja. Mislim da Baratheon ima najviše šanse u 4 igrača, za mir u kući, nisam se puno bunio

Mogu samo jedno zaključiti, nikad se ne moj zamjerati kralju ili kraljici, ovo me toliko koštalo da sam non stop bio zadnji kod svih izjednačenja na stazama moći. Taman kad se malo trgneš onda te svi smrdaju na ovaj ili na onaj način. Uglavnom, zanimljiva partija sa raznim prevratima. Igra je uz sve druge radnje (Frane se upišao u gaće, pa ukakio, pa onda morao na spavanje kod bake i dede) trajala epskih 5 i pol sati! Bojao sam se da će cure odustati na pola puta, ali su herojski izdržale do samog kraja kad je Marina uspjela osvojiti 7 dvoraca u samoj završnici igre. Zaboravio sam napomenuti da su cure prvi puta igrale igru. Mi ostali smo imali 4 dvorca, Maja i ja, te Buga sa 3 komada.
Buga je i dalje htjela nešto gdje se spletkari i podbada pa smo se odlučili za El Grande.
Još jedna zdravica prije početka igre.
Kako i ovo nismo dugo igrali malo sam zeznuo stvar jer nismo odigravali krug kad se vrši bodovanje pa smo tu dosta skratili igru do drugog bodovanja. Na kraju se ispostavilo da smo Maja i ja bili isti sa 84 boda, a Buga na 69, dok je Marina kaskala sa 42 boda.
Za kraj smo se odlučili za još jednu kratku partiju Dominiona, ali to je bilo sve samo ne kratko

Tu su već svi bili krepani i igra je potrajala skoro sat vremena od uobičajenih 20-30 minuta.
Pobjedu je odnesla još jednom moja Marina sa 39 bodova, Maja i ja opet isto

28, dok je Buga zaostala na 18. Već je bilo skoro 3 sata i odlučili smo da je dosta. Buga je morala doma tako da nije prespavala pa da ujutro nabacimo još koju partiju nečega

.
pozdrav svima do sljedećeg javljanja (već u utorak).