Co-op igre

Pitanja vezana uz društvene igre
Fizzletop
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 6 puta
Kontakt:

Re: Co-op igre

Post Postao/la Fizzletop »

Bez nekog posebnog reda oni koji mi trenutno padaju na pamet:

1. Ghost stories- cetri taoisticka redovnika koji svojim kick-ass kung fu vjestinama brane malo selo u srednjovjekovnoj kini od horde zlih nemrtvih i demona pokusavajuci sprijeciti smak svijeta- lagano, brzo, zabavno za igranje- ima taman dobar omjer napetosti i tezine- uglavnom uvijek cete pobijediti igru ali ponekad cesto ce to biti uz puno truda.

2. A touch of evil- ili ti Arkham horror light- Ameritrash baziran na filmu sleepy hollow i ffg-ovoj uspjesnici arkham horroru.
Pravila su jednostavnija i gameplay brizi od AH, a tema je uzeta s puno vise humora svejedno ne gubeci na RP elementu igre. Moze se igrati kao puni co-op, team vs team ili svatko za sebe sto je zgodno ovisno o velicini gaming grupe. mana je rolanje 7659 kockica po turnu ali kome randomness faktor ne smeta, uzivat ce.

3. Gears of War- poprilicno brutalni FFGov Co-op baziran na isoimenom serijalu X-box igara. Brz dinamican, i poprilicno tezak. Vjerojatno igra koju je moja gaming ekipa najcesce gubila. Ali i gubiti je ponekad zabavno. Definitivno preporucam onima koji vole malo teze co-opove.

4. Ygdrasil- vjerojatno zadnji izbor od co-opova koje imam- baziran na brobi skandinavskih bozanstava sa njihovim mitskim protivnicima- mehanika je ok ali tematika je jednostavno jako suha i imam feeling da je jednostavno nakalemljena na vec gotovu igru. A ja ionako nisam pre-lud za worker placment igrama pa ta uglavnom cami na dnu ormara.

5. Arkham horror- ameritrash klasik koji je proslavio FFG i mene osobno uveo u svijet ozbiljnog board-gamanja. Fenomenalna tema i atmosfera- definitivno igra za ljubitelje light RP-a :) Ljudi ga ili vole ili mrze. Nazalost zbog enormnog broja ekspanzija postala je prava muka postaviti na stol ( i odluciti s cim igrati). Ali core box je sasvim dovoljan za sate i sate pocetnicke zabave.

6. Space Alert- poprilicno neobican koncept igranja u real time-u spojen sa programiranjem poteza unaprijed (ala Robo Rally), obicno zavrsi kaosom i brzom smrcu cijele grupe. Dinamicno i zabavno ako je tip igraca koje ims u grupi sklon brzom razmisljanju i kaoticnom game-playu- NE IGRATI ako u grupi imate i jednog analysis paralysis igraca jer cete svi vrlo neslavno poginuti dok on/ona 10 minuta pokusava smisliti prvi potez.

7. Conquest of the planet earth- Iako puno zabavniji u pvp varijanti, co-op je jedan od sluzbenih nacina igre mada je po meni daleko prelagan. Zabavna trashy tema invazije vanzemaljaca obradjena s puno humora- igra je u co-opu vrlo kratka, ali za nekakav gamerski intermezzo moze proci.

8. Fortune and glory- jos jedna odlicna igra Flying frog productionsa koja iako ima sluzbeni co-op koji cak i nije prelak, daleko vise dolazi do izrazaja u team vs team modu. Camp verzija avantura indijane jonesa smjestena u 1940-e ukljucuje naciste, mafijase, dame u nevolju, sumnjive barove i jurnjavu oko svijeta za izgubljenim hramovima. osobno jedva cekam expansion :)

9. Shadows over camelot- svojevrstan pocetnicki co-op koji pati od nekolicine rupa u pravilima koje cine pobjedu relativno jednostavnom- expansion tu poprilicno popravlja stvari jel krpa neke rupe i unosi malo dinamike s mogucnosti vise izdajnika, ali citava tema oko Kralja artura i njegovih vitezova okruglog stola koji skupljaju bodove nikad me nije previse privukla. Igra se jednostavno cini previse iscjepkana na hrpu nepovezanih dijelova koje bi kak ti trebale stvoriti homogenu cijelinu. Meh, ima i boljih co-opova za trosit vrijeme.

10. pandemic- Vjerojatno su ljudi vec dovoljno tupili o pandemicu ovdje- mi smo ga igrali dok ga nismo uspjeli glatko pobjediti ( sto je dosta tesko s puno igraca-or we were just that unlucky) i onda nam ga se vise nije dalo vadit na stol.

11.Battlestar galactica- je hibrid co-opa i team vs team igre. Tema je poprilicno jasna iz imena, a mehanika igre je odlicna, koherentna i zabavna. Light Rp moguc za fanove serije a twist u kojem svi igraju kao tim u kojem postoje izdajnici je napravljen daleko bolje od camelota.

12.Lord of the rings LCG.- Card game u co-op varijanti radjen po principu pricam ti pricu scenarija. najveci problem je zelja za ponovnim igranjem istih prica jednom kad ih zavrsite o opcenito vrijeme i volja potrebna za stvaranjem personaliziranih deckova jednom kad se nakupi dovoljan broj expansiona. Plus, ako igraci sami ne slazu deckove , neznaju s cim igraju pa svaka partija uz citanje karata moze potrajati predugo. preferiram board gameove :)

13. Dungeons and dragons board game series- od ravenlofta do drizzta- DnD light koji je baziran na 4 ediciji i lisen svake natruhe RP-a. Diablovski hack and slash prenesen na board game- poprilicno razocaranje za one koji ocekuju dnd- ali relativno je brz, te uz par house ruleova moze postati i poprilicno zabavan- kompatibilnost boxeva medjusobno dodaje mogucnost varijacija i slaganja zanimljivijih custom avantura ak je neko bas inspiriran.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Fizzletop za post (ukupno 3):
CoxUTgrofburaz
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Lijep članak i dobar ulet kod nas na forum! Dobro došao!
Odmah te pitam imaš li interesa raditi ovakve, pa i veće članke za samu stranicu? Kvalitetni tekstovi nam uvijek trebaju, a za napisano te možemo nagraditi kuponima popusta u Carta Magici. ;)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Fizzletop
Reactions:
 pohvaljen: 6 puta
Kontakt:

Post Postao/la Fizzletop »

Jesu ti kuponi kumulativni sa mojim postojecim regular buyer popustom? :D

I mogu ti eventualno poslati listu igara koje imam pa ako te bas nesto zanima mogu napisati kakvu brzinsku recenziju u skorasnjoj buducnosti.
Osobno navijam za descent 2nd ed ili Mansions of madness jer sam trenutno u fazi obilatog samaranja moje gaming grupe kao overlord/keeper.
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Co-operative igre

Post Postao/la sadistiko »

Tražim na forumu, ali nigdje ne nalazim temu za co-op.

Zanima me što bi mogli preporučiti od co-op igara za 4-8 igrača (4 minimalno, ispod toga me ne zanima, što više to bolje), a da je trajanje do max 2 sata. Tema nije bitna, samo da je suradnja između igrača, dolazi u obzir i timska igra.

Jučer smo na DDI Petrinja igrali Pandemic, pa smo se zainteresirali za co-op igre. Frend je rekao da će uzeti Pandemic, a ja bi isto nekad htio uzeti još jednu co-op.

Jedino što ne dolazi u obzir su card game, nekako mi je to još odbojno. :roll:

Nadam se da sam postao u dobrom forumu
slika
smi
Reactions:
 pohvaljen: 25 puta
Kontakt:

Re: Co-operative igre

Post Postao/la smi »

http://igranje.hr/forum/viewtopic.php?f=5&t=2220

Tesko je igrat nesto smisleno sa 8 igraca.
Osim Arkhama ne pada mi nista na pamet.
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

Iako imaš odbojnost prema card gameovima, preporučio bih ti Space Hulk: Death angel.
Jebački CoOp za 1-8 igrača, a uopće nije skup .. evo ga tu:

http://www.bookdepository.co.uk/Death-A ... 1589946637

A ima ga i u igraonici, pa možeš doći oprobati prije kupnje ;)
slika
Valsim
Reactions:
Ima zahvala: 2403 puta
 pohvaljen: 2606 puta
Kontakt:

Post Postao/la Valsim »

Osim već navedenog Arkham Horrora koji je po meni jedna od najboljih co-op igri out there preporučio bih još i meni dobar i uvijek zabavan Betrayal At The House On The Hill.

OK nije sasvim co-op jer će u većini scenarija barem jedan postati izdajnik koji će igrati protiv drugih. Dakle igra počinje tako da ste svi u istom timu, istražujete ukletu kuću, oktrivate nove prostorije, otkrivate razne predmete i pokrećete različite događaje koji se zbivaju u kući te pritom skupljate određena pretkazanja (omene) vezane za kuću. Na pola igre kada jedan od igrača otkrije omen koji bacanjem kocke ne uspije proći pokrenuti će se određena radnja to jest scenarij. Igrač koji je pokrenuo scenarij će pogledati u Traitors Tome koji scenarij se igra te obavijestiti ostale igrače tko je izdajnik koji je izdao grupu te ima li uopće izdajnika (ukoliko je on skriven). Ukoliko se zna tko je izdajnik on uzima svoj Traitors Tome, odvaja se od ostatka igrača i proučava koja je njegova misija da pobjedi igru. Ostali igrači uzimaju svoju vlastitu knjižicu - Secrets of Survival i čitaju kao grupa koja je njihova misija u scenariju da bi pobjedili zlikovca i ukletu kuću. I to je dio igre kada postaje zaista zanimljivo i zabavno. Izdajnik zna koja je njegova misija da pobjedi, ali ne zna koja je od ostalih igrača, dok ostali igrači (survivori) znaju koja je njihova misija, ali ne znaju kaj ima izdajnik točno sprema da bi ih pobjedio. I tu počinje zabavna igra mačke i miša. Ima scenarija i gdje je igra full co-op pa igrači kao u Arkham Horroru igraju protiv same igre. Bio je dosta zabavan i jedan scenarij gdje je bio skriveni izdajnik. Ta partija je nalikovala na partiju Battlestar Galactice :D .

Igra je za 3 - 6 igrača, ali ako se imaju neke ovak figurice likova iz neke druge igre, kada se naprave dodatne pločice likova i uz male modifikacije igre mislim da bi se igra super mogla igrati i do 7 pa i 8 igrača.
Meni osobno je igra super i svaki put kad smo ju igrali smo se dobro zabavili. Ima horror theme i određenih sličnosti s Arkham Horrorom, al za razliku od njega traje između 1 - 2 h.
Sve u svemu moja preporuka.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Valsim za post (ukupno 3):
burazsadistikoVicko
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
igor1970
Reactions:
Ima zahvala: 126 puta
 pohvaljen: 32 puta
Kontakt:

Post Postao/la igor1970 »

Najbolji co-op za 8 igrača su ti 2 kopije Ghost Stories sa prvom ekspanzijom na 2 stola sa po 4 igrača!
smi
Reactions:
 pohvaljen: 25 puta
Kontakt:

Post Postao/la smi »

Valsim je napisao/la:Osim već navedenog Arkham Horrora koji je po meni jedna od najboljih co-op igri out there preporučio bih još i meni dobar i uvijek zabavan Betrayal At The House On The Hill.
Osnovni problem sa BatHotH je sto svi igraci moraju vladat pravilima i engleskim jer nikad neznas tko ce postat traitor. Ako to nije problem onda je igra genijalna.
Ovi su korisnici zahvalili autoru smi za post:
sadistiko
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

Da, nažalost nisu svi u ekipi vični s engleskim. Ovo što sam naveo do 8 igrača, ne znači da ćemo uvijek igrati u 8, češće će to biti od 5-6 igrača, ali uvijek volim imati igru koja se može odigrati i u više igrača jer, eto to je i jučer bio dosta često problem na DDI-u. Desi se ponekad da imaš 1 ili 2 igrača "viška" kojima je onda glupo zaigrat u dvoje pa samo gledaju ostale kako se igraju.
slika
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”