1. Ghost stories- cetri taoisticka redovnika koji svojim kick-ass kung fu vjestinama brane malo selo u srednjovjekovnoj kini od horde zlih nemrtvih i demona pokusavajuci sprijeciti smak svijeta- lagano, brzo, zabavno za igranje- ima taman dobar omjer napetosti i tezine- uglavnom uvijek cete pobijediti igru ali ponekad cesto ce to biti uz puno truda.
2. A touch of evil- ili ti Arkham horror light- Ameritrash baziran na filmu sleepy hollow i ffg-ovoj uspjesnici arkham horroru.
Pravila su jednostavnija i gameplay brizi od AH, a tema je uzeta s puno vise humora svejedno ne gubeci na RP elementu igre. Moze se igrati kao puni co-op, team vs team ili svatko za sebe sto je zgodno ovisno o velicini gaming grupe. mana je rolanje 7659 kockica po turnu ali kome randomness faktor ne smeta, uzivat ce.
3. Gears of War- poprilicno brutalni FFGov Co-op baziran na isoimenom serijalu X-box igara. Brz dinamican, i poprilicno tezak. Vjerojatno igra koju je moja gaming ekipa najcesce gubila. Ali i gubiti je ponekad zabavno. Definitivno preporucam onima koji vole malo teze co-opove.
4. Ygdrasil- vjerojatno zadnji izbor od co-opova koje imam- baziran na brobi skandinavskih bozanstava sa njihovim mitskim protivnicima- mehanika je ok ali tematika je jednostavno jako suha i imam feeling da je jednostavno nakalemljena na vec gotovu igru. A ja ionako nisam pre-lud za worker placment igrama pa ta uglavnom cami na dnu ormara.
5. Arkham horror- ameritrash klasik koji je proslavio FFG i mene osobno uveo u svijet ozbiljnog board-gamanja. Fenomenalna tema i atmosfera- definitivno igra za ljubitelje light RP-a

6. Space Alert- poprilicno neobican koncept igranja u real time-u spojen sa programiranjem poteza unaprijed (ala Robo Rally), obicno zavrsi kaosom i brzom smrcu cijele grupe. Dinamicno i zabavno ako je tip igraca koje ims u grupi sklon brzom razmisljanju i kaoticnom game-playu- NE IGRATI ako u grupi imate i jednog analysis paralysis igraca jer cete svi vrlo neslavno poginuti dok on/ona 10 minuta pokusava smisliti prvi potez.
7. Conquest of the planet earth- Iako puno zabavniji u pvp varijanti, co-op je jedan od sluzbenih nacina igre mada je po meni daleko prelagan. Zabavna trashy tema invazije vanzemaljaca obradjena s puno humora- igra je u co-opu vrlo kratka, ali za nekakav gamerski intermezzo moze proci.
8. Fortune and glory- jos jedna odlicna igra Flying frog productionsa koja iako ima sluzbeni co-op koji cak i nije prelak, daleko vise dolazi do izrazaja u team vs team modu. Camp verzija avantura indijane jonesa smjestena u 1940-e ukljucuje naciste, mafijase, dame u nevolju, sumnjive barove i jurnjavu oko svijeta za izgubljenim hramovima. osobno jedva cekam expansion

9. Shadows over camelot- svojevrstan pocetnicki co-op koji pati od nekolicine rupa u pravilima koje cine pobjedu relativno jednostavnom- expansion tu poprilicno popravlja stvari jel krpa neke rupe i unosi malo dinamike s mogucnosti vise izdajnika, ali citava tema oko Kralja artura i njegovih vitezova okruglog stola koji skupljaju bodove nikad me nije previse privukla. Igra se jednostavno cini previse iscjepkana na hrpu nepovezanih dijelova koje bi kak ti trebale stvoriti homogenu cijelinu. Meh, ima i boljih co-opova za trosit vrijeme.
10. pandemic- Vjerojatno su ljudi vec dovoljno tupili o pandemicu ovdje- mi smo ga igrali dok ga nismo uspjeli glatko pobjediti ( sto je dosta tesko s puno igraca-or we were just that unlucky) i onda nam ga se vise nije dalo vadit na stol.
11.Battlestar galactica- je hibrid co-opa i team vs team igre. Tema je poprilicno jasna iz imena, a mehanika igre je odlicna, koherentna i zabavna. Light Rp moguc za fanove serije a twist u kojem svi igraju kao tim u kojem postoje izdajnici je napravljen daleko bolje od camelota.
12.Lord of the rings LCG.- Card game u co-op varijanti radjen po principu pricam ti pricu scenarija. najveci problem je zelja za ponovnim igranjem istih prica jednom kad ih zavrsite o opcenito vrijeme i volja potrebna za stvaranjem personaliziranih deckova jednom kad se nakupi dovoljan broj expansiona. Plus, ako igraci sami ne slazu deckove , neznaju s cim igraju pa svaka partija uz citanje karata moze potrajati predugo. preferiram board gameove

13. Dungeons and dragons board game series- od ravenlofta do drizzta- DnD light koji je baziran na 4 ediciji i lisen svake natruhe RP-a. Diablovski hack and slash prenesen na board game- poprilicno razocaranje za one koji ocekuju dnd- ali relativno je brz, te uz par house ruleova moze postati i poprilicno zabavan- kompatibilnost boxeva medjusobno dodaje mogucnost varijacija i slaganja zanimljivijih custom avantura ak je neko bas inspiriran.