Solo igranje

Pitanja vezana uz društvene igre
Aliensb
Reactions:
Ima zahvala: 257 puta
 pohvaljen: 369 puta
Kontakt:

Re: Solo igranje

Post Postao/la Aliensb »

Ovaj izbor mi je jedan od najdosadnijih, općenito na svakoj top 10 listi svake godine ima pomaka u nećemu, a ovdje vec goidnama u top 5 gotovo ništa
Ovi su korisnici zahvalili autoru Aliensb za post:
PsyBurn
slika
Vukozec
Reactions:
Ima zahvala: 663 puta
 pohvaljen: 587 puta

Post Postao/la Vukozec »

Vidi ovih kultista novog. Samo provjereno.
slika
gogo666
Reactions:
Ima zahvala: 21 put
 pohvaljen: 253 puta

Post Postao/la gogo666 »

Kako nema pomaka, pa Spirit Island je nedavno srusio Mage Knight na prvom mjestu.
A realno te igre i jesu naj solo igre, jedino je mozda za ocekivat da Voidfall sljedeće godine uđe u top 10, a nebih se cudio ni top 5.
slika
Vukozec
Reactions:
Ima zahvala: 663 puta
 pohvaljen: 587 puta

Post Postao/la Vukozec »

slika

Ja sam malo solirao Blitzkrieg!. Solo modu ove igre se prigovara da je upravljanje AI botu previše proceduralno, što je donekle istino. Svakako jest proceduralno, a je li "previše" je vjerojatno ipak stvar subjektivne procjene. Meni hendlanje bota nije prevelika gnjavaža, većina stvari je intiutivna, proceduru trebam provjeriti samo oko detalja (ipak, ako niste 100% sigurni u vlastitu sposobnost učenja procedura napamet, knjižicu solo pravila treba referencirati kod svakog AI poteza, pa imajte to na umu ako vam takve stvari smetaju). Štoviše, možda čak preferiram solo mod u odnosnou na 2p u nekim aspektima. Npr. kontrola koju imate nad igrom i uloga koju igra faktor sreće. U solo modu manje ovisite o milosti sreće i imate veću kontrolu, te možete dugoročnije planirati. No opet, sa druge strane, možda je ta kontrola onda prevelika, možda je nepredvidljivost 2p moda zapravo plus: dosad sam svaki put u solo modu pobijedio (1x easy, 2x normal, 1x hard).

Za konačni sud valja odigrati još partija, te probati Nippon ekspanziju.

PS: U ovoj gore partiji, Sile AI Osovine su držale debelu prednost od početka partije. No dobro tempirana atomska bomba bačena u Pacifički ocean, unatoč tome što im je taj potez donio i mnogo negativnih bodova, je ipak okončala rat u savezničku korist. Dakle sve historically accurate.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Vukozec za post (ukupno 2):
igor1970juri006
slika
Aliensb
Reactions:
Ima zahvala: 257 puta
 pohvaljen: 369 puta
Kontakt:

Post Postao/la Aliensb »

gogo666 je napisao/la: 20 sij 2025, 12:53 Kako nema pomaka, pa Spirit Island je nedavno srusio Mage Knight na prvom mjestu.
A realno te igre i jesu naj solo igre, jedino je mozda za ocekivat da Voidfall sljedeće godine uđe u top 10, a nebih se cudio ni top 5.
Vec minimalno tri godine je Spirit island broj 1, jesam ostario i vrijeme leti, ali 3 godine i dalje smatram pod dosta vremena, a ne nedavno.

A u top 5 zadnje tri godine je razlika samo u tome da je To many bone prosle godine bio broj 6, pa se sad vratio na broj 5.

U zadnje dvije godine slabo igram solo i pratim tržište, pa je možda i realno da se ništa ne mjenja, dok u svim igrama je cest slucaj da igra koja je jedne godinebroj 3 padne 30
Ovi su korisnici zahvalili autoru Aliensb za post:
Chaky
slika
ratnip
Reactions:
Ima zahvala: 25 puta
 pohvaljen: 191 put

Post Postao/la ratnip »

Glupo je da nemaju najbolje solo igre po godini izdavanja, slažem se da ovo baš i nije informativno kad se godinama reciklira jedno te isto.

No izbor top 10 je tu s razlogom koliko vidim, sve koje su unutra su zbilja top, jedino Final Girl mi je malo bezveznjikav - odlična tematika ali gameplay brzo postane jednoličan. Isto tako, stavio bih 7th Continent i KDM daleko više gore, nekako mi je nevjerojatno da solo igrači radije deru po automi multiplayer igre 100+ partija (koliko god ta igra bila dobra kao MP) nego igraju nešto što je dizajnirano da se igra nebrojeno sati i što stalno nudi novi sadržaj.
gogo666
Reactions:
Ima zahvala: 21 put
 pohvaljen: 253 puta

Post Postao/la gogo666 »

a gle, mom misljenju top 2 je realan vec niz godina
a obje igre (Spirit Island i Mage Knight) su zapravo multiplayer igre
slika
priroda15
Reactions:
Ima zahvala: 507 puta
 pohvaljen: 281 put
Kontakt:

Post Postao/la priroda15 »

Meni su neusporedivo bolje za solo igranje multiplayer igre (mid heavy-heavy euro) s dobrom automom. Only solo igre koje sam probao su mi dosadile nakon par partija.
Ovi su korisnici zahvalili autoru priroda15 za post:
igor1970
slika
Minsc1610
Reactions:
Ima zahvala: 293 puta
 pohvaljen: 337 puta
Kontakt:

Post Postao/la Minsc1610 »

Iskreno, meni ni automa u većini igara nije lego jer sam morao učiti nova pravila, puno posla oko svega (ovisno o automi - recimo Turczi mi je horor). Onda sam jednom u nekom trenutku krenuo igrati sam protiv sebe, ravnopravno dva Gorana igraju i na kome god da je red igram najoptimalnije i najbolje što mogu. To su mi najbolja solo iskustva (Voidfall je iznimka jer ima sjajan solo). Većinu igara kada igram solo igram two player sam protiv sebe i to mi je najbolje. Omiljene ogre koje tako igram su mi Tiletum, Darwins Journey, Scythe, Beyond the Sun i obožavam Voidfall i Revive koji imaju zapravo jednostavan i good flow solo mod.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Minsc1610 za post (ukupno 2):
juri006sismis
slika
priroda15
Reactions:
Ima zahvala: 507 puta
 pohvaljen: 281 put
Kontakt:

Post Postao/la priroda15 »

Ni meni se neda igrati s kompliciranim automama (npr. Scythe, Barrage) ali zato ima odlicnih jednostavnih poput Maracaiba, Dune Imperiuma, Carnegie, Boonlake, Mombasa, Woodcraft, Messina 1347, Concordia Solitaria……. pa do extra jednostavnih poput Cooper Island, Ark Nova, Underwater Cities, kod kojih na potez “protivnika” potrošiš 10 sekundi.
Ovi su korisnici zahvalili autoru priroda15 za post (ukupno 2):
Minsc1610juri006
slika
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”