Puerto Rico Special Edition

Forum za vaše vijesti iz nama omiljenog svijeta.
Odgovori
DarkDefender
Reactions:
Ima zahvala: 309 puta
 pohvaljen: 527 puta

Puerto Rico Special Edition

Post Postao/la DarkDefender »

Je li netko mislio ovo uzimati?
https://gamefound.com/en/projects/awake ... al-edition

Castles of Burgundy sam preskocio, ali ovo ima Standard verziju koja bi navodno trebala doci u manjoj kutiji i bez tone plastike tako da sam u ozbiljnoj kusnji. :)
ray
Reactions:
Ima zahvala: 52 puta
 pohvaljen: 312 puta

Re: Puerto Rico Special Edition

Post Postao/la ray »

Ak mislis da je 80€ (tu sam sve uključio - shipping i VAT) isplativo za dati, a kad imaš sličnu ediciju (iako tu smatram lošom edition-om, art mi se ne sviđa i zgrade nemaju tekst svoje funkcije WTF. Znači namjerno već delaju inferiornije edicije da se pripreme za special edition) za 27€ na ozone-u.

A Special ed. je overproduce-ana i gadi mi se. Jedino mi se sviđaju resursi.

Ovo je po meni top edicija, iako ima svojih mana, poput tankog kartona (i nemaš ti par mini ekspanzija, iako ih lako možeš sprintati): https://boardgamegeek.com/boardgame/108687/puerto-rico (u ovaj entry je spojen i Anniversary ed. (crvena kutija, gdje su metalni novčići, itd.) pa da ne ih mješaš)
Čak ju jedan član prodaje: viewtopic.php?p=75951&hilit=puerto+rico#p75951
kockica
Reactions:
Ima zahvala: 2069 puta
 pohvaljen: 1353 puta
Kontakt:

Post Postao/la kockica »

Postoji puerto rico iz 2020, pretpostavljam da je taj pun mana.

Ali postoji i Puerto Rico 1897 iz 2022 koji se i nudi na ozoneu za spomenutu cijenu, ali on je navodno reimplementacija San Juan: card game ?

P.s. ne znam ništa o navedenim igrama. Stalno se usporedivalo PR I RftG, a potonji imam
Ovi su korisnici zahvalili autoru kockica za post:
Chaky
ray
Reactions:
Ima zahvala: 52 puta
 pohvaljen: 312 puta

Post Postao/la ray »

Loptaju se s Puerto Rico-om da je sad ovo 3. edition (mislim od Awekena) u zadnjih 5 godina.

2020 Edition (Alea je bila pokrenula liniju izdanjava starih naslova u novom ruhu (jedna je i CoB iz 2019) + novi naslovi) - promjenjen art, smeđi tokeni (radnici) postali ljubičasti, dodali 2 mini ekspanzije koje su izdane između zadnjeg editiona (2011 kojeg sam linkao). Kolko se sjecam taj edition je bil pun produkcijskih grešaka.

PR 1987 (2022 ed. koji je ozone-u), ima isti art ko 2020, tokeni su ponovo postali smeđi, ali cijela poanta (!?) ovog editiona je da su promjenili temu, odnosno razdoblje da se maknu od robova.

San Juan je kartaška igra koja je djelomično bazirana na board game, a ustvari je tableau builder (poput Race of the Galaxy).
Ovi su korisnici zahvalili autoru ray za post:
kockica
DarkDefender
Reactions:
Ima zahvala: 309 puta
 pohvaljen: 527 puta

Post Postao/la DarkDefender »

1987 mi se ne kupuje. Meni vise manje igraju ili jeftina polovna originalna ili ova skupa. :) Svidjaju mi se ove dual layer ploce i da to sve skupa malo bolje izgleda... Da su ti resursi u ovoj bazicnoj verziji mislim da se ne bi mislio, jer to mi je jedino sto vrijedi u Special Ediciji. Ali imas pravo, ispadne dosta skupo.
kockica
Reactions:
Ima zahvala: 2069 puta
 pohvaljen: 1353 puta
Kontakt:

Post Postao/la kockica »

ray je napisao/la: 19 ruj 2024, 12:42 Loptaju se s Puerto Rico-om da je sad ovo 3. edition (mislim od Awekena) u zadnjih 5 godina.

2020 Edition (Alea je bila pokrenula liniju izdanjava starih naslova u novom ruhu (jedna je i CoB iz 2019) + novi naslovi) - promjenjen art, smeđi tokeni (radnici) postali ljubičasti, dodali 2 mini ekspanzije koje su izdane između zadnjeg editiona (2011 kojeg sam linkao). Kolko se sjecam taj edition je bil pun produkcijskih grešaka.

PR 1987 (2022 ed. koji je ozone-u), ima isti art ko 2020, tokeni su ponovo postali smeđi, ali cijela poanta (!?) ovog editiona je da su promjenili temu, odnosno razdoblje da se maknu od robova.

San Juan je kartaška igra koja je djelomično bazirana na board game, a ustvari je tableau builder (poput Race of the Galaxy).
Navodno je PR 1897 ispravljen u odnosu na PR iz 2020.

A kako vidim i awaken ce biti PR 1897, valjda da se maknu od robovladnicje pozadine
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Hohoho, porasti će mi vrijednost originalnog izdanja. :D
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Odgovori

Natrag na “Vijesti iz boardgame svijeta”