Everspan avanture - BGP Petrinja

Minijature, RPG...
Odgovori
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4898
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3500 puta
 pohvaljen: 3532 puta
Kontakt:

Everspan avanture - BGP Petrinja

Post Postao/la sadistiko »

Evo otvorit ću novu temu samo za naše DnD avanture koje sprovodimo otprilike jednom mjesečno.

slika

Kartu nacrtao naš paladin zapisničar @edvinus

Da se ukratko podsjetimo zadnje avanture koja je bila zvanično prva u ovoj kampanji.
4 avanturista njubare su se okupili na kontinentu Everspan i otišli u obližnju šumu za koju su načuli da se pojavilo mnoštvo vukova ali i nekih ne baš tako običnih vukova. Momci su se izborili sa gamadi, pobili se skoro i međusobno radi prejakih magija, ali su na kraju sa plijenom došli nazad u gradić Everdale, prodali plijen, popili i otišli spavati zadovoljni.
U ovoj novoj sesiji su se okupili:

slika

Chile - DM
Trga - Sorcerer half-elf (Dildo Baggins) - odsutan zbog zdravstvenih problema u stvarnom životu
Sadistiko - Cleric dwarf (Mali Ivo)
Mateo - Rogue tiefling (Nightcrawler)
@edvinus - Paladin human (Albarath Znojni)

Drugi dan (nakon mjesec dana), ujutro smo se probudili orni i zadovoljni, ali ubrzo smo otkrili da se naš Dildo Baggins nije digao kao ostali, nego da ima nekih problema. Bilo mu je muka, srao je cijelu noć (valjda mu nije dobro legla srnetina od jučer) pa je ostao dobranu zabundan u posteljinu u krevetu.
Mi ostali smo se spustili u gablaonu, popili po rakijicu, pojeli doručak i pitali gdje ima za nabaviti kakve opreme u ovom gradiću.
Prvo smo otišli do kvazi alkemičara gdje sam ja uspio malo nabrati ljekovitog bilja pa možda uspijem složiti i kakav napitak za zdravlje. Paola smo vjerojatno probudili jer se čulo kako se iznenadio kad je čuo naše kucanje i zazivanje izvana. Vani je sve mirišalo po ljekovitom i začinskom bilju, a unutar kuće toliko jako da je naš tiefling ima i napad kašlja u stvarnom životu kad smo to osjetili. Nismo ulazili nego nas je poslužio na samom pragu kuće. Kupili smo sixpak potiona za zdravlje i dvije bočice otrova za umakanje strelica za lukove i samostrele.
Odjurili smo još u utvrdu do kovača Mate. Tamo smo Nightcrawler i ja uzeli po 20 strelica koje bolje upijaju otrov i imaju bolje djelovanje nego obične strelice. Sve ostalo nas nije previše zanimalo. Ja sam dogovorio da ću donesti jedan dan moj kožni oklop da mi ga Mate malo doradi. Od specijalnog oružja, čovjek nije imao ništa jer nema tu baš mušterija za takvo što.
Još jednom smo potvrdili i s njim gdje smo se zaputili. Idemo do obližnjih ruševina iz starog doba gdje bi možda mogli pronaći nešto što bi nam moglo donesti slavu i bogatstvo.

slika

Za kojih 2-3 sata smo stigli do tamo uz vodstvo mene Malog Ive kroz zapušteni putelj i šipražje. Otkrili smo nekakvo razrušeno svetište ili toranj. Nismo bili sigurni jer se sve raspalo. Sve je bilo srušeno prema van, kao da je neka sila iznutra sve razrušila ili potres. Uočili smo nekakvo ogromno kamenje kao sarkofazi, tri komada u krug.

slika

Okupili smo se oko najbližeg sarkofaga i vidjeli da nešto piše na vilenjačkom jeziku. Albarath je uspio pročitati neko ime, Iysmit ili takvo nešto. Pokušali smo se prisjetiti jesmo li ikad čuli o nekom vilenjaka tog imena ali bez uspjeha.
Na gornjoj slici vidite kako je izgledao taj sarkofag i nismo znali kako bi uopće otvorili takvo što. Naravno prvo smo probali poklopac gurati u stranu, zapravu u sve strane ali ništa, pa je Albarath ludi išao porezati ruku da nakapa svojom krvi po kamenu jer mu se učinilo da su nekakvi krugovi koji su bili po poklopcu imaju magičnu bravu koja se otvara krvlju. Naravno, čovjek se bezveze ozlijedio. Onda sam ja u očaju skočio na sarkofag i počeo skakati po njemu ne bi li nekako aktivirao poklopac. Na kraju je Albarath ispao najmudriji i predložio da gurnemo poklopac dijagonalno što je na kraju upalilo. Nažalost po nas nije to bilo samo otvaranje sarkofaga nego nas je opalio nekakav zračni udar.

slika

Od šoka Nightcrawler je čak pao na pod. Prvi sarkofag nam je napravio malo štete, ali otvaranje prvog je započelo otvaranje drugog sarkofaga, pa onda i trećeg. Već samo otvaranje nas je dosta oštetilo! A onda su se iznutra uzdigla tri kostura. Jedan je imao štap i dosta uočljiv lančić i meni se odmah učinilo da im je to neki vođa jer se nalazio u sredini, a jedini je imao štap, dok su druga dva imali mačeve i jedan je imao štit, dok je drugome otpala ruka, valjda od stajanja pa nije mogao nositi štit.
Ovaj "glavni" kostur je odmah nasrnuo na palog Nightcrawlera i štapom ga opalio da je tiefling jedva ostao pri svijesti. Odmah se pridigao na nove i otrčao čim dalje od ovih kostura. Ja sam pokušao svoju magiju Toll the Dead na onom koji je imao štit i uspio mu napraviti malo štete. Albarath je izvadio svoj mač i opalio po jednom od kostura. Druga dva kostura su probala napasti Albaratha ali nisu imali uspjeha protiv njegovog jakog štita.
Sljedeće što je "glavni" kostur napravio je da je svojim štapom opalio u zemlju i opet nas je zdrmalo onaj zračni udar. Bome smo dobrano osjetili gnjev mrtvih, a Nightcrawler je pao u nesvijest. Ostao je ležati nepomično, nismo znali je li umro ili ne, ali nismo imali vremena za provjeru. Ja sam samostrel koji sam do tada držao u ruci zabacio na leđa i uzeo buzdovan za koji nisam baš do tada znao da je posebno dobar protiv mrtvih. Vikao sam iz sveg glasa i psovao ovu trojicu kostura.

slika

Na brzaka sam uhvatio flašicu onog napitka ali ili sam prolio većinu po sebi ili mi je Paolo podvalio, nije mi baš vratilo snagu. Svejedno, toliko snažno sam opalio onog bez ruke da mu je lubanja odletila i taj je momentalno pao na pod. Napokon mrtav, nadam se zauvijek.
Albarath je primjetio da oružje koje su imala ova trojica nije pravo bojno oružje nego više kao nekakvo oružje koje se koristilo samo za ceremonije. Kad je opalio onog sa štitom, štit se dobrano savio a i kostur je dobrano zaškripao, ali svejedno ostao na nogama. Onaj sa štapom nam je pokazao još jedan "trik" opalio je štapom po štitu ovog drugog i toje prouzročilo opet udar da smo i Albarath i ja jedva ostali na nogama.

slika

Tek kad sam ja pristigao u pomoć Albarathu sam savladao beštiju sa štitom. Buzdovanom sam ga pogodio ispod rebara pa je mali puko po pola i ostao ležati u hrpi kosti. Ljutito sam skočio i počeo gaziti po ostacima. Albarath je otrčao do Nightcrawlera i u zadnji tren ga povratio k svijesti. Obojica su se vratili pa smo opkolili onog "glavnog" sa štapom.

slika

Albarath i ja smo ga udarali ali nismo ga svladali. Čak mu je i štap izgubio onu neku magiju koju samo neki osjete. Vidjelo se da je već na umoru, i već se sav savinuo, ali je onda napravio očajnički potez. Iz polučučnja je zamahnuo i opalio prvog koji mu se našao na putu, a to sam bio baš ja. Zazvonilo mi je i zacrnilo se pred očima.

slika

Kažu da sam pao u nesvijest istog trena. Pao preko onih kosti od zadnje ubijenog kostura.

slika

Nightcrawler je svojim mačem naciljao dobrano i pogodio u duplje gdje bi trebalo biti oko. To je bio završni udarac i kostur se raspao, a glava je ostala na Nightcrawlerovom maču kao amajlija.
Mene su spljuskali pa sam došao k sebi, ali skroz slab i nikakav. Pokušali smo malo prošnjofati po grobovima ali nismo našli ništa osim starih propalih krpica. Ništa zlata, ništa specijalnih itema! Uzeli smo si kratki odmor, pojeli neke nareske što smo ponijeli sa sobom i odmah se uputili u Everdale da nas ne uhvati noć. Već je bilo predvečerje kad smo stigli do Mate kovača. Dali smo mu mačeve od kostura da ih pretopi za 5 srebra, ali oko ostalog loota se nismo uspjeli dogovoriti. Prvo nam je ponudio čak 31 zlatnik za sve ovo što smo donesli ali mi smo htjeli saznati možemo li mi nekako iskoristiti ta magična svojstva pa smo ga pitali zna li on što o tome. Htio je da mu ostavimo tajanstveni lančić, prstenje koje smo našli na ostala dva kostura, te njihove štitove koji izgleda svih 5 u kombinaciji sa onim štapom imaju neka magična svojstva ili su to do sad barem imali. Htio je Mate da mu mi to ostavimo preko noći da on to malo istraži ali nismo mu vjerovali pa smo otišli do Paola. Njega pak nismo našli doma pa smo brže otišli na večeru u naše svratište "Početak" i tamo našli Dilda da još uvijek leži u krevetu.
Laku noć.
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 4):
tanelorndadoRaven2013edvinus
slika
Avatar
DarkDefender
Reactions:
Postovi: 499
Pridružen/a: 09 ožu 2015, 11:36
Ima zahvala: 257 puta
 pohvaljen: 450 puta

Re: Everspan avanture - BGP Petrinja

Post Postao/la DarkDefender »

Ovo je sigurno bila inspiracija za kartu:

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru DarkDefender za post:
Zorzy
Odgovori

Natrag na “Ostali načini igranja”