After Us. Solo.
https://boardgamegeek.com/boardgame/369548/after-us
Igra me privukla temom i artom. Deckbuilding kojim generiramo resurse (4 vrste) s kojima kupujemo bolje karte (4 vrste majmuna). Produkcijski sve jako lijepo izgleda. Lako se vadi i sprema. Ide do 6 igraca. U biti solitaire igra s minimalnom interakcijom s lijevim i desnim susjedom. Pobjednik je tko prvi stigne do 80 bodova. Pravila relativno jednostavna. Imam FR verziju, ali je jezicno neovisna. Isprintao help na EN.
Ima posebni Solo AI mod. Lako se odrzava. Dosta je izazovan, jer brzo kupuje i burna karte. A to mu je i mana, jer ne stignes razviti svoj deck, nego si primoran (ne znaci da je najbolja taktika, ali jedino to "vidim" za sada) kupovati Mandril karte koji daju vise bodova i Cimpanze koje daju vise repeat frame opcija. Taj mi se dio najvise svidio. Slaganje karata da najbolje iskoristis frameove. Kad sam pohvatao pravila partija traje oko 1h. Pocetne su mi bile oko 1,5h.
Vjerujem da je igra bolja i zabavnija u drustvu nego solo, jer sigurno stignes bolje razviti deck. Ali to jos trebam potvrditi u praksi.
Ostavljam za sada u kolekciji, jer ju zelim isprobati u drustvu. A sigurno cu odigrati jos koju solo, jer mi je zabavno slaganje frameova.
Hvala Roku sto mi je dao po cijeni koju je bilo nemoguce odbiti. Hvala i dadi.

Akropolis. Solo.
https://boardgamegeek.com/boardgame/357563/akropolis
Vidio post na FB-u gdje mi se svidjelo sto vidim. Poklopilo se s dobrom akcijom na Ozone.hr i stigla igra.
Ide do 4 igraca. Cijela igra su u biti kartonske plocice dobre debljine u obliku 3 spojena heksagona. Pravila jednostavna. Brzo se vadi i sprema. Poanta je u slaganju plocica da zadovoljis odredene kriterije po bojama. Lako uocljive boje na plocicama. Moze se slagati u sirinu i visinu. Svaki iduci level u visinu nosi vise bodova. Postoje i "teze" varijante po bojama. Moze se igrati samo s odredenim ili svim varijantama, po zelji. Nisam ih isprobao.
Solo AI je lako odrziv. Ima 3 tezine. Na easy nije problem pobijediti. Na medium Kamenolomi mu se broje +2 boda, pa treba prilagoditi taktiku. Nisam jos uspio pobijediti.

Svida mi se mehanika i puzla kako dobiti sto vise bodova. Solo je brza. Oko 15-20min po partiji, pa obicno odigram par komada za redom. Malo se treba pomuciti kod zbrajanja finalnog rezultata, ali nista prestrasno.
Nisam jos probao s pravim protivnicima, ali vjerujem da je iskustvo slicno kao solo.
Ostaje za sad u kolekciji kad mi se igra brza puzla.