Tko je ovdje dovoljno dugi starosjedioc Zagreba da se sjeća ovog dućana igrama i minijaturama? Što ste prvi put kupili ili čak i zaigrali ovdje? Slobodno podijelite svoje dogodovštine i sjećanja
Što se mene tiče znam da sam obožavao prolaziti tim dijelom grada upravo zbog prekrasno posloženih vojski Warhammer i 40K. Znao sam minutama opčarano samo stajati vani i sliniti nad izlogom. "Premlad si za to", slušao sam sa svih strana. Onda su potkraj 90'ih stigli Pokemon TCG pa mi to nitko nije mogao osporiti. Sjećam se ko da je bilo jučer prvi put kad sam ugledao onu plavu kutijicu s naslovnicom Poke lopte u vrtnji, a što je predstavljalo bazni set za dva igrača. Naravno da sam morao ući za promjenu i istražiti što je to. Za pultom me dočekao uvijek vedri djedica, kojeg sam smatrao da radi najbolji posao na planeti. Nakon kratke demonstracije i pokazivanja sadržaja otvorenog promotivnog primjerka, ako me već nisu kupile prelijepo oslikane i dizajnirane karte, onda su me definitivno dobile one vrjednije inačice koje su dolazile s holografskim pozadinama. Ako se dobro sjećam mislim da je taj bazni komplet bio 99kn, što je koliko se sjećam razine nagovaranja roditelja obećanjima uspjeha u školi, bilo izgleda jako puno novca za neke karte. Djedica koji je tamo radio je bio toliko dobar pa sam dobio i dodatne podloge za igru, pravila na hrvatskom, te CD preko kojeg se moglo na zabavan i interaktivan način naučiti igrati. Treba li uopće govoriti da smo se brat i ja potpuno navukli. Nešto kasnije smo se očarani filmom navukli i na Gospodar Prstenova TCG.
Možete zamisliti kolika je to bila razina slomljenog srca kada se jedanput naišlo na prazan izlog s nalijepljenim papirima i zakračunatom bravom. Naravno kao klinac ništa ne razumiješ što i zašto. Sve u svemu jedno nezaboravno i posebno vrijeme.