Šta ste zadnje igrali?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Avatar
Teehee(R)
Reactions:
Postovi: 121
Pridružen/a: 06 lis 2017, 10:27
Ima zahvala: 637 puta
 pohvaljen: 257 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Teehee(R) »

Deni je napisao/la: 22 srp 2023, 00:18 ThunderRoad je ispala zabavna race igra, jer osim racea igraci mogu udarati druga vozila, pucati po onima koja su neposredno ispred njih, popravljati svoje jurilice, naletjeti na razlicite stete i uvjete na cesti i na kraju zbog manjka srece dignuti sve u zrak i izgubiti u ciljnoj ravnini.
Brzo, jednostavno, dinamicno, dobro osmisljeno, nepredvidljivo, uzbudljivo, ali i takticno u nekim dijelovima. Naime, svaki igrac upravlja s tri vozila, malim srednjim i velikim. Ovisno koja velicina udara ili puca po drugoj kockica ce odrediti ishod tj uspjesnost nauma. Osim toga svaki bolid kroz draft karata na pocetku igre dobije jedinstveni bonus pa su vozila i asimetricna, a svaki igrac dobije i jednog leadera sa special powerom.

Ne mogu procijeniti replayability jer je staza uvijek ravna crta, mijenjaju se samo uvjeti na stazi, ali vjerujem da je veci naglasak na interakciji izmedju igraca i (ne)sreci rolla.

Sasvim solidan naslov 👍
Podsjeća na:

slika

👍
slika
Avatar
Deni
Reactions:
Postovi: 581
Pridružen/a: 28 lip 2015, 19:46
Ima zahvala: 669 puta
 pohvaljen: 1027 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Deni »

pa da, samo sto nema ljudi :( mad max filing je bas prisutan. Nasa partija je zavrsila s dva igraca u potpunoj eliminaciji i potpunim preokretom - igrac u vodstvu je imao peh na rollu (zapaljeni engine iz proslog kruga mu je izgorio), a igrac iz sjene je stigao do cilja prvi
Ovi su korisnici zahvalili autoru Deni za post:
Killa
slika
Dee-Lite
Reactions:
Postovi: 5
Pridružen/a: 05 svi 2023, 10:35
Ima zahvala: 4 puta
 pohvaljen: 2 puta

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Dee-Lite »

Jesi li igrao osnovnu verziju ThunderRoad ili sa nekim nadogradnjama?
Avatar
Deni
Reactions:
Postovi: 581
Pridružen/a: 28 lip 2015, 19:46
Ima zahvala: 669 puta
 pohvaljen: 1027 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Deni »

Ako mislis na komponente ovo je ona skuplja KS verzija. Ako mislis na neke module iz igre, ne znam, jer nisam postavljao igru niti su mi spomenuli da je nesto ekstra. Imali smo helikoptere, asimetricne powere na vozilima i asimetricne leadere
slika
Dee-Lite
Reactions:
Postovi: 5
Pridružen/a: 05 svi 2023, 10:35
Ima zahvala: 4 puta
 pohvaljen: 2 puta

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Dee-Lite »

Tnx.
Na to sam mislio.
Tražim nekoga tko je igrao "jeftiniju" verziju jer na Jubitou su samo KS verzije ili prototipovi.
(Nude mi jeftiniju verziju za 70 EUR pa ne znam što je sve uključeno)
Avatar
dado
Reactions:
Postovi: 1271
Pridružen/a: 16 lis 2014, 16:54
Ima zahvala: 3420 puta
 pohvaljen: 2040 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la dado »

Dee-Lite je napisao/la: 22 srp 2023, 22:05 Tnx.
Na to sam mislio.
Tražim nekoga tko je igrao "jeftiniju" verziju jer na Jubitou su samo KS verzije ili prototipovi.
(Nude mi jeftiniju verziju za 70 EUR pa ne znam što je sve uključeno)
slika

Bazna igra je stvarno malo previše bazna, sve što je zanimljivo je u ekspanzijama.
Ovi su korisnici zahvalili autoru dado za post (ukupno 2):
juri006Chaky
slika
smurfORnot
Reactions:
Postovi: 1028
Pridružen/a: 16 tra 2014, 08:27
Ima zahvala: 424 puta
 pohvaljen: 782 puta

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la smurfORnot »

slika

Bitoku - akvizicija preko foruma, malo sam se nečkao obzirom na negativne stvari što se piše poput rulebooka i long setupa. Setup u biti i nije toliko strašan, 2. partiju će ići još i brže. Pravila nažalost kao što kažu, imaju fakat loš rulebook. 32 str, al ok, nije to toliko intimidating, realno vas se tiče 26str., problem je što su pravila po svuda i kasnije kad nešto tražite listate i listate gdje bi to pravilo moglo biti. Ok, također je tu flavor što svi imaju ta neka japanska imena što ja znam, nakraju se opće nisam trudio niti to pamtiti niti se time opterećivati tijekom objašnjavanja gejma, ovo su ti duhići(umjesto ovo ti je Ara, Nigi, Saki, Kushi i Shinigami), ovo su ti kristali u 3 boje(umjesto da govorim ovo ti je dream crystal, memory crystal i ingenuity crystal), koje rade ovo, ovo su ti brda, ovo su ti ovi ova mjesta u šumi itd. i mirna Bosna,lol.

Ok, ja sam odgledao how to play i gameplay, procitao pravila, i u biti sam gemplay kao takav nije težak, ima miks više tih mehanika, malo deckbuilda, malo dice placementa itd. i sve to u biti lijepo funkcionira. Za objasniti ga je malo challenging, bar prvi puta jer ok, imate dojam kako sve to funkcionira, doduše ima dosta ovih nekih sitnica tipa ako uzmete taj duhic token (valjda svaki od njih 5? razlicith ima svoje ime, who cares :zvizdi ) dobijete bonus s tokena odmah, ako uzmete dragonfly token ne dobijete odmah bonus, no kad imate duhic i dragonfly token oni se slotaju jedan u drugi i onda možete dobiti kad ih spojite i dragonfly bonus. I trebate si paziti na sitnice, ti neki kristali vam daju bonus samo na pocetku gejma, dok vam drugi daju recimo bonus bodove kada radite specifičnu akciju kojih bome ima, pa da se ne zakinete u bodovima. U biti gejm vas obasipa načinima scoranja bodova, svugdje što god da radite, padne bodic simo, tamo itd. pa je tu malo osjećaja, ok, fali mi neki konkretni direction, jer nije jedan od onih gejmova, ok, znaci želim raditi samo to, pici po tom enginu jer si inače neefikasan. Onda imate osjećaj, ok, htio bih ovo, ali htio bih i ono, u biti želim sve,lol, ali za to nemaš niti mogućnosti niti vremena.

Game traje 4 runde, u rundi ćete odigrate 3 karte, otključati 3 kocke, poslati te 3 kocke na mapu da odigrate akcije s mape(fora je ovo što veći broj na kockici jača akcija i gledanje kojim ćeš kockicama dizati vrijednost) i vjerojatno s 2 kocke prijeći rijeku da dobijete bonus akcije. End game score je ispao 117 cura vs 116 ja. začudilo me koliko tight je ispalo za 1. partiju.
Sve u svemu, svidio nam se gejm, jako je lijep za gledati i igrati, dosta se brzo ufurate u njega i sljedeći put bi to trebalo sve ići dosta glatko. :thumbs


Tzolk'in: The Mayan Calendar
Igrali smo u 3p ovaj put, game je ispao još bolji nego u 2p, makar i u 2p funkcionira skroz ok. Na jedan potez sam bio toliko nabrijan kako će biti jeben potez, kako ću si sad otključati +1 lubanju kad god kupim, i odmah skupiti 2 lubanje, i ok, platim resurse, krenem micati svoj tech marker, skužim, fak, to nije moj marker, ja sam na 0 a ne na spotu 1, hahhaha, ne mogu doći uopće na spot 3...ok, cijeli plan pada u vodu, idemo se okrenuti na drugu strategiju i otkljucati do zlata +1,lol. Sve u svemu, svima za stolom super iskustvo.
Ovi su korisnici zahvalili autoru smurfORnot za post (ukupno 10):
dadojuri006tanelornKillaMago de UmagoTeehee(R)sadistikoit's meblahblahkockica
Avatar
Deni
Reactions:
Postovi: 581
Pridružen/a: 28 lip 2015, 19:46
Ima zahvala: 669 puta
 pohvaljen: 1027 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Deni »

https://boardgamegeek.com/boardgame/383607/barcelona

slika

Dobar dizajn, podsjeca na Russian Railroads i Burgundiju u smislu da se sve vrti oko maksimizacije i multiplikatora. Mozes se mislit na potezu sta je najbolje i onda kad mislis da si nasao dobar potez, vidis nesto jaci ili isplativiji...
Igra dolazi s tokenom za 400 bodova tako da tko voli ovakav tip igara nece puno pogrijesiti. No, meni ipak fali malo elegancije i pitkosti u samom dizajnu. Spomenute druge dvije igre su dosta jednostavnije, a cini mi se da mi istu zelju zadovoljavaju. S druge strane, Barcelona ima puno vise interakcije, jer se sve akcije odigravaju na centralnoj ploci.

Naime, akcije su poslozene s gornje i desne strane grida i ovisno na kojem sjecistu (ulici) postavis tokene te dvije akcije igras. Ako su prijasnji igraci postavili tokene u istom bloku, moguce je izgraditi zgradu. Zgrade su samo jedan od nacina za dobiti bodove. Cak bi rekao jedan od najslabijih nacina. Ali toliko toga igra ima i toliko je opcija za scoranje da nema smisla sve navoditi.

Mislim da ce igra biti hit medju heavy igracima. Hoce li odolijeti zubu vremena i postati klasik, cisto sumnjam, jer u osnovi ne nudi nista novo, vec dobro odradjuje varijaciju na temu.

PS pazite se s kim igrate. vidim po recenzijama da moze biti jako sklona APu. Slazem se, potezi mogu biti dugi u rwzmisljanju, jer je svaki prilika za 10,20,30 bodova ako se dobro slozi.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Deni za post (ukupno 15):
dadoBojan1983juri006PapaverblahblahKillarealukait's metanelornkockica i još 5 korisnika
slika
Avatar
ray
Reactions:
Postovi: 175
Pridružen/a: 29 vel 2020, 17:32
Ima zahvala: 51 put
 pohvaljen: 295 puta

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la ray »

U zadnja 2 tjedna se dosta toga novog odigralo pa mali rezime svega:

https://boardgamegeek.com/boardgame/290236/canvas
lagana igra, skoro filler jer igraš ili da napraviš neku fora, zanimljivu sliku ili da skupljaš bodove. Ja sam igrao na ovo prvo i osvojio na kraju partije nagradu za najbolju sliku :-). Jako mi se sviđa umetanje prozirnih folija u sleeve (to mislim da sam jedino vidio kod John D. Clair igara - Dead Reckoning, Mystic Vale, iako nisam ni jednu igrao). Igra je odlično za uvesti nekoga u društvene igre. Ocjena 2.5/5

https://boardgamegeek.com/boardgame/244992/mind
Igra koja isključivo ovisi o ekipi s kojom igraš i ekipa je bila odlična i sviđa mi se konstantna tenzija. Ocjena: 3.5/5

https://boardgamegeek.com/boardgame/288513/tranquility
- Ima DNA od The Mind igre (spomenute iznad). Ovdje nema konstantne tenzije već se stvara polagano kako se privodi kraju igra, ali opet nije to to. Ljepša je, ima mnogo modula, isto brzo se odigra. Ocjena: 3/5

https://boardgamegeek.com/boardgame/274960/point-salad
Brzi filler koji se mora igrati "cutthroat" (kao npr. azul) da bude zanimljiva. Ocjena: 3.5/5

https://boardgamegeek.com/boardgame/233 ... eroes-reef
Igra ima izlistano hrpu mehanika, ali jednostavno ovo je zamaskirani "Contract fullfilment" - imaš karte u ruci i čudovišta na ploči koji imaju simbole na sebi i trebaš dobiti te simbole na kockama. Ima različitih kocki koje ima drugačije simbole i kroz igranje ih moreš zamijeniti za "bolje" odnosno imaš bolju distribuciju simbola. Na to se generalno svodi igra, skupljaš kocke, baciš, ak dobio simbole, super, ako nisi imaš "resurs" koji ti daje ponovno bacanje i još neke dodatne mitigacije sreće. U 3p igra nije "tight", uvijek si možeš naći neki dobar spot za otići. Worker placement ko Worker placement ništa specijalno, sve viđeno - svode se na skupljanje resursa ili kockica. Champion board je samo tracka po kojoj se mičeš i da budeš ispred ostalih, to mi je bilo nepotrebno, višak - moglo je nekaj boljeg biti. Igrali smo produženo verziju gdje se igra dodatna runda. Trajalo nekih 2-2.5h, predugo za ono što igra nudi. Ocjena: 2/5 Deluxe kutija je ogromna i treba veliki stol.

https://boardgamegeek.com/boardgame/277080/titans
Overproduced, lagani area control, mrvicu me podsjetio na Rizik jer ima vojnike, konjanike i topove i još i bacaš kocke. Iako mi se sviđa način odabira akcija gdje ih imaš sve manje kako se odabiru, ali akcije se svode na micanje jedinica po mapi i svaka akcija ima drugačije jedinice koje možeš micati, pa ovdje može doći do toga da si dosta ograničen što možeš micati i generalno je jedna jedinica za jedno polje. Pa mi se nekad činilo da smo dosta "tromi" s micanjem i da se ne mogu napraviti veliki pohodi ili "okretaji", odnosno imam osjećaj da možeš iz kilometra vidjeti što se bude dogoditi. Pogotovo ako s Titanom izgubiš borbu, on se vraća na početno polje i njega ponovo vratiti mic-po-mic na polja gdje opet bude mogao u neku borbu može potrajati (jer moraš uzivati akcije s kojima ga možeš micati) i još ako ti se to desi npr. u zadnjoj rundi, više nemaš vremena ga vratiti jer ili nema dovoljno akcija do kraja ili uopce nema dostupnih akcija da ga mičeš i to mi je bilo bezveze. ( Bilo bi super da se mogao Titan s nekom akcijom/kartom ili da platiš pa da moreš micati više polja ili da skočiš s njim na neko polje, da se stvori tenzija/strepnja gdje će se pojaviti). Kod borbe može biti downtime-a. Sviđalo mi se kod borbe gdje si odigravao karte te su imale simbole jedinica na sebi i je ta jedinica u borbi aktivira se efekt karte. Ocjena 2.5/5

https://boardgamegeek.com/boardgame/248125/monumental
- Downtime, overproduced i na kraju dosta solitaire... Explorer nakon nekog vremena postane beskoristan, odnosno najviše ga koristis da čim prije dođeš do dobrih bonus tileova. Area control - Veliki dio igre skoro isto kao i Scythu na svojem dijelu mape jer je potrebno puno "military" resursa da zauzimaš/krećeš po poljima, ali ajde kasnije se malo nađete i borite, ali to nije borba jer nemreš izgubiti odnosno na polje ulazis samo ako zadovoljavas uvjet da protivnika "istjeraš" iz polja i "borba" nema nekih posljedica za izgubljenog jer ne trebas trošiti dodatni resurs ili nešto da ponovo šalješ jedinice okolo. I onog koji se brani štiti teren,svako polje ima broj i tolko ti treba dodatnog "military" resursa + "svjetska čuda" mogu davati dodatni defense, znači da opet kad kasnije proizvodiš više "military" resursa, nemreš napraviti neke velike pohode.
Zanimljiva mi je mehanika aktiviranja akcija, ali ona stvara veliki downtown jer moreš puno "lančano" aktivirati stvari i time čekaš da to sve poaktivira i razmišlja kojim redom da bude čim efikasniji. Objašnjvanje je trajalo oko pola sata, ali nije težak za skužiti nakon runde-2. 3p oko 3 sata s time da se igrala "produžena" verzija s dodatnim dobom. Ocjena: 1.5/5

https://boardgamegeek.com/boardgame/366 ... edal-metal
- Drugo igranje, opet osnovni deckovi jer je jedan bio novi, ali druga mapa. Potvrđuje moje mišljenje, kako god odigrali svi ćemo na kraju biti par polja razlike. Definitivno trebam probati sa modifikacijom decka.
Ovi su korisnici zahvalili autoru ray za post (ukupno 4):
dadojuri006blahblahDeni
juri006
Reactions:
Postovi: 261
Pridružen/a: 13 lip 2017, 21:39
Ima zahvala: 1623 puta
 pohvaljen: 609 puta

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la juri006 »

Evo malo good old games sa In My Box dice trayom :thumbs

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru juri006 za post (ukupno 3):
ZorzysadistikoDado7
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”