Lost Cities: Re-theme (MTG/Fantasy)

Teme u vezi kreiranja vlastitih društvenih igara, radionice...

Moderator/ica: sadistiko

Pravila foruma
Udruga Igranje svim svojim redovnim članovima nudi testna igranja u svojim igraonicama uz savjetovanje i sugestije pri izradi vlastitih igara.
Odgovori
Avatar
kovacu
Reactions:
Postovi: 456
Pridružen/a: 17 pro 2019, 19:07
Ima zahvala: 203 puta
 pohvaljen: 317 puta
Kontakt:

Lost Cities: Re-theme (MTG/Fantasy)

Post Postao/la kovacu »

.

Evo nakon Love Letter-a kojeg sam prebacio u One Punch Man svijet, dosao je i na red jako zabavan Lost Cities

https://boardgamegeek.com/boardgame/50/lost-cities


Probao nedavno prvi puta ovaj 2 player game i bas mi se svidio. Jedina zamjerke su mi bile nepotrebno velike karte i meh card art kojeg nitko niti ne gleda ili ne primijeti jer prakticki izgleda kao fleka jedne od 5 boja.
Reko pravo vrijeme da dobru igru napravim jos boljom.

Uvatio prosli tjedan 2 dana. Standardno kao OPM Love Letter proces. Gledo sam koju cu tematiku uzet. Prva ideja je bila da svaka ekspedicija bude grupa dragon karata odabrane boje. Tipa zelena bi bili samo zeleni zmajevi, crvena, samo crveni itd. Te bi zmajevi isli od young, adult, elder dobi kako se broj na karti povecavao. Nakon sto sam brdo materijala (slika zmajeva nasao na netu) odustao sam od ideje jer bi sve karte bile previse slicne (ono 2-10 karte i zmaj iste boje samo drugaciji art, meh). I reko kak bi mogo bolje da svaka karta bude jedinstvena i reko pa Magic the Gathering cemo uzet, tamo ima fansticnog arta i creature-a.

Taman u MTG imaju razlicite boje (landova) i reko to je savrseno za razlicite tipove ekspedicija.
Na kraju sam se odlucio za:
  • Zelena > Forest
  • Crvena > Mountain
  • Plava > Island
  • Zuta > Plains
  • Bijela > Artifact
  • Ljubicasta > Swamp


Za karte koje duplaju bodove (kod mene X karte) sam nasao fantastican art nekih dragulja, jednu (ljubicastu) sam sam morao u photoshopu napravit.
Karte od 2-10 sam poredao creature iz MTG koji su se kretali od slabijeg prema jacem (10 je planeswalker), a one pocetne karte koje sluze za odredjivanje pocetnog stupca sam uzeo art landova. U originalnoj igri je to ploca, a kod mene su karte koje se na pocetku game-a rasporede. Samim time stedim na brdo prostora jer original igra ima veliku kutiju sam zbog te ploce.

Border za karte i template istih sam vrlo brzo napravio (skupio iskustva u radu kad sam retheme za Love Letter radio) jer sam znao kako zelim da karte izgledaju i drzao sam se da budu slicnog rasporeda kao i original igra. Original igra je imala samo 5 ekspedicija, a sada u novoj verziji igre se dobije i 6. Pa sam i ja ovdje ubacio. Vidio sam da su u novoj ediciji dodavali neki jednistveni logo za svaku ekspediciju pa sam i ja tako napravio, samo su kod mene to razliciti dragulji u bojama karata koje predstavljaju.

Ovaj puta nisam sam printao i rezao sve to kao zadnji put, nego sam na feedback Vedrana koji isprinatao Sorcery karte takodjer iste odnio u Ars kopiju da mi ih isprinataju.
70-tak karata, mat finish na 300g kartonu je bilo 50kn. Karte sam danas pokupio i super sam zadovoljan kako su ih isprintali i odmah su ih i izrezali sto je za pohvalu.
Straznju stranu karte nisam printao i bijela je ostala i karte sam ubacio u sleevove.

Lost Cities mi je jedna od boljih 2 player igara uz 7 Wonder Duel i sad ce ju biti jos veci gust igrat.Ovi su korisnici zahvalili autoru kovacu za post (ukupno 4):
sim4AliensbmljekoStipsonov
Odgovori

Natrag na “Radionica igara”