Šta ste zadnje igrali?
- Pixelei
- Reactions:
- Ima zahvala: 11 puta
- pohvaljen: 21 put
Re: Šta ste zadnje igrali?
Arkham Horror LCG
Pred koji dan sam se napokon drznuo kupiti ULTRA (sic) Leuchtturm kapsule i ugurati sve chaos tokene u njih.
I prije toga sam počeo solo core kampanju s Lily i Daisy (custom deckovi - imam samo revised core, Jacqueline i EotE za sad), no sad sam tek prešao na drugi scenarij. Iskreno ne znam zašto sam čekao ovako dugo za nastavak. Trebao mi je podsjetnik koliko je dobra ova igra. Ako gledamo Lovecraft tematiku i atmosferu, ne može se nikako mjeriti s Mansions of Madness, ali sama igra je neusporedivo zanimljivija po pitanju mehanike.
Imam dojam da zalazim u teritorij spoilera ako otkrijem rezultate scenarija, tako da neću
Inače, s ovim kapsulama je roštanje po chaos bagu predivno i svaki test je priprema za mali orgazam, čak i ako je rezultat auto-fail. Skupo, da, ali predivno.

Pred koji dan sam se napokon drznuo kupiti ULTRA (sic) Leuchtturm kapsule i ugurati sve chaos tokene u njih.
I prije toga sam počeo solo core kampanju s Lily i Daisy (custom deckovi - imam samo revised core, Jacqueline i EotE za sad), no sad sam tek prešao na drugi scenarij. Iskreno ne znam zašto sam čekao ovako dugo za nastavak. Trebao mi je podsjetnik koliko je dobra ova igra. Ako gledamo Lovecraft tematiku i atmosferu, ne može se nikako mjeriti s Mansions of Madness, ali sama igra je neusporedivo zanimljivija po pitanju mehanike.
Imam dojam da zalazim u teritorij spoilera ako otkrijem rezultate scenarija, tako da neću

Inače, s ovim kapsulama je roštanje po chaos bagu predivno i svaki test je priprema za mali orgazam, čak i ako je rezultat auto-fail. Skupo, da, ali predivno.

- Ovi su korisnici zahvalili autoru Pixelei za post (ukupno 3):
- juri006 • dendarii42 • tanelorn
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 437 puta
- pohvaljen: 796 puta
Mi smo narucili za quacks gro kapsula s aliexpressa za ne neke vrlke psre i bile su odlicne...tipa 100kom 20tak kn
- Valsim
- Reactions:
- Ima zahvala: 2403 puta
- pohvaljen: 2606 puta
- Kontakt:
@Pixelei Slažem se. Odlična stvarčica su ove kapsule, mada im to nije primarna namjena ali zaista zgodno dođe. Žao mi je jedino što mi je sinula ideja za tim tek kad sam primijetio da su nam se chaos tokeni počeli naveliko habati. No barem mi ideja nije došla kad bi već bili neraspoznatljivi
. u tom trenutku mi je pala na pamet ideja, budući da ima zaista raznoraznih veličina ovih kapsula, da bih mogao tako pohraniti apsolutno sve tokene iz svih igara. Srećom pa me financijska računica odvratila od ovog ludila
.

Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
- sadistiko
- Reactions:
- Ima zahvala: 3732 puta
- pohvaljen: 3858 puta
- Kontakt:
Jučer smo napokon odigrali https://boardgamegeek.com/boardgame/315234/embarcadero

Dugo sam odugovlačio s igranjem ove igre jer mi nekako na prvu, nakon čitanja pravila i gledanja rijetkih videa koji pokazuju kako se igra, nije sjela. Bojao sam se da će igra biti još jedna ispod prosjeka kako se zna sve češće dešavati kad uzmeš igru sa KS-a.
U igri gradite rani San Francisko gdje je bila navala radi Zlatne Groznice pa je bila hrpa brodova kojima su došli pustolovi i imigranti. S vremenom je bilo toliko brodova da nisu znali što bi s njima. S vremenom su došli na ideju da od tih brodova naprave kuće, pa su ih s vremenom i "potopili" kako bi ih bolje učvrstili kao temelj za veće zgrade. Sve u svemu, malo, ali stvarno malo, podsjeća na Town Center, ali daleko od onih proračuna i izračuna kako što i kud.

Ali moram priznati da me ugodno iznenadila. Iako je u startu igra izgledala skroz čudno jer ne znaš od kuda bi uopće krenuo, vrlo brzo se pohvataju konci, ali tad je već kasno, i krene prava igra. Nažalost, igra ne prašta previše, i ako si u startu loše odigrao sve će to imati utjecaja na kasniju igru i teško se izvući iz sranja nakon loših odluka.
Nije sad opet neka ludnica od igre, ali malo okrenut na neki drugi način igre nije loše. Jedva čekam ponovnu igru. Na kraju je čak ispalo da igra nije pretjerano komplicirana, ali ima dubine. Ovaj puta je Dam-u igra bila po čefu pa su njegovi potezi znali potrajati i previše, dok se Krkiju nije svidjela, ali je on stoički izdržao i odigrao do kraja.
Ode još jedna sa Pile of Shame

Dugo sam odugovlačio s igranjem ove igre jer mi nekako na prvu, nakon čitanja pravila i gledanja rijetkih videa koji pokazuju kako se igra, nije sjela. Bojao sam se da će igra biti još jedna ispod prosjeka kako se zna sve češće dešavati kad uzmeš igru sa KS-a.
U igri gradite rani San Francisko gdje je bila navala radi Zlatne Groznice pa je bila hrpa brodova kojima su došli pustolovi i imigranti. S vremenom je bilo toliko brodova da nisu znali što bi s njima. S vremenom su došli na ideju da od tih brodova naprave kuće, pa su ih s vremenom i "potopili" kako bi ih bolje učvrstili kao temelj za veće zgrade. Sve u svemu, malo, ali stvarno malo, podsjeća na Town Center, ali daleko od onih proračuna i izračuna kako što i kud.

Ali moram priznati da me ugodno iznenadila. Iako je u startu igra izgledala skroz čudno jer ne znaš od kuda bi uopće krenuo, vrlo brzo se pohvataju konci, ali tad je već kasno, i krene prava igra. Nažalost, igra ne prašta previše, i ako si u startu loše odigrao sve će to imati utjecaja na kasniju igru i teško se izvući iz sranja nakon loših odluka.
Nije sad opet neka ludnica od igre, ali malo okrenut na neki drugi način igre nije loše. Jedva čekam ponovnu igru. Na kraju je čak ispalo da igra nije pretjerano komplicirana, ali ima dubine. Ovaj puta je Dam-u igra bila po čefu pa su njegovi potezi znali potrajati i previše, dok se Krkiju nije svidjela, ali je on stoički izdržao i odigrao do kraja.
Ode još jedna sa Pile of Shame
- Pixelei
- Reactions:
- Ima zahvala: 11 puta
- pohvaljen: 21 put
Jel daValsim je napisao/la: 12 vel 2022, 09:17 @Pixelei Slažem se. Odlična stvarčica su ove kapsule, mada im to nije primarna namjena ali zaista zgodno dođe. Žao mi je jedino što mi je sinula ideja za tim tek kad sam primijetio da su nam se chaos tokeni počeli naveliko habati. No barem mi ideja nije došla kad bi već bili neraspoznatljivi. u tom trenutku mi je pala na pamet ideja, budući da ima zaista raznoraznih veličina ovih kapsula, da bih mogao tako pohraniti apsolutno sve tokene iz svih igara. Srećom pa me financijska računica odvratila od ovog ludila
.

Eventualno ovakva neka fora jednog dana:
Jel imaju one "usne" ili su zatvoreni disk? Jer te usne su me odbile od kupnje običnih sad.smurfORnot je napisao/la:Mi smo narucili za quacks gro kapsula s aliexpressa za ne neke vrlke psre i bile su odlicne...tipa 100kom 20tak kn
- Valsim
- Reactions:
- Ima zahvala: 2403 puta
- pohvaljen: 2606 puta
- Kontakt:
Imaju taj prorez za lakše otvaranje. Inače kupio sam dvije veličine. Kod jednih ima 1mm lufta, a kod drugih bi trebalo malo nabiti unutra da bi token stao. Odlučio sam se za ove malo veće čisto iz razloga da ako nešto bude s kapsulom, da se token lakše izvadi.Pixelei je napisao/la: 12 vel 2022, 11:16 Jel imaju one "usne" ili su zatvoreni disk? Jer te usne su me odbile od kupnje običnih sad.
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
- marge
- Reactions:
- Ima zahvala: 285 puta
- pohvaljen: 775 puta
- Kontakt:
Ark Nova naravno.. i to ovaj put dvije partije u dva igrača.. primijetili smo da se sve češće apgrejdaju sponzori nauštrb životinja.. a kombo s x2 da duplo odigraš neku akciju se pokazal najjačim mogućim bonusom kad npr. za kraj zadnji potez odigraš x2 association s tri radnika dva projekta koji svaki nosi maksimalnih 5+, ma divota..
Poslano sa mog SM-G991B koristeći Tapatalk

Poslano sa mog SM-G991B koristeći Tapatalk
- Ovi su korisnici zahvalili autoru marge za post (ukupno 3):
- Mago de Umago • dado • tanelorn
- Mago de Umago
- Reactions:
- Ima zahvala: 911 puta
- pohvaljen: 1046 puta
- Kontakt:
I ja sam zadnja 2x sponzore upgrejdao i na kraju imao najbolji score do sada (41).
U pocetku mozes uzeti 2x novac jer ga nema baš previše, a kasnije sponzore za end game vp.
U pocetku mozes uzeti 2x novac jer ga nema baš previše, a kasnije sponzore za end game vp.
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 437 puta
- pohvaljen: 796 puta
Jel imaju one "usne" ili su zatvoreni disk? Jer te usne su me odbile od kupnje običnih sad.smurfORnot je napisao/la:Mi smo narucili za quacks gro kapsula s aliexpressa za ne neke vrlke psre i bile su odlicne...tipa 100kom 20tak kn
[/quote]
https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... mainSearch
ovako neš, ne sjecam se tocno koje, ali koliko znam nije bilo nikakvog lipa, fino se zatvorila kapsula.