tanelorn je napisao/la: 30 stu 2021, 15:16
Da podijelim i svoju priču iz kripte…
Kad se nalazi relativno veće društvo, ljudima se najčešće ne da učiti pravila i tako se uvijek odaberu ove lako savladavajuće igre poput Dixita, Pictionarya, Tabooa ili Cards Against Humanitya.
Tako jednom cura i ja pozvani u drugi grad na rođendan i zamoljen sam bio da ponesem Dixit (sa svim ekspanzijama, jasno) kao i Cards Against Humanity (također sa 9 ekspanzija). Ne bilo mi teško, rado prihvatim to da će se nešto i zaigrati, makar i nešto tako jednostavno.
Uglavnom, rođendan prođe, igre su se igrale, mi se vratimo u Zagreb u vrlo kasno (rano) nedjeljno jutro, umorni i strgani od puta te odlučim da mi se ne da sada bakčati sa stvarima iz prtljažnika već uzmemo samo nužno (znam, znam, igre su nužne!) a torbu sa igrama ostavim u autu, to ću drugi put, ništa im neće biti.
Prođe nekih desetak dana, zaboravim ja skroz na to da igre nisu doma nego u autu…
Jedan dan, krenem obavit nešto, sjednem u auto kad nedugo nakon pokretanja vozila primjetim neki čudan dim koji ulazi u kabinu iz onog ispuha za hlađenje/grijanje kabine. Stanem sa strane provjeriti o čemu se radi, primjetim sad već lagani plamen negdje ispod brisača.
Tu me krenula panika lovit, uzmem vatrogasni aparat ne bih li uspio nekako ugasiti, no nakon zasipavanja kompletnog praha iz aparata, auto gori sve jače i jače. U panici zovem vatrogasce, usput i molim ljude koji su se počeli okupljati da se odmaknu (kad već snimaju) da netko ne nastrada.
Lagano sam već u šoku… vatrogasci se pojavljuju rekordno brzo (cca 2-3 minute, koje su meni djelovale kao vječnost), uspješno i brzo ugase auto no on je već cijeli izgorio (kao i njegov sadržaj).
Prolazi neko vrijeme od tog događaja… već sam se pomirio sa gubitkom auta…
Primam tel poziv “Heej, ja saaam, bi ii ti i gospodicna navratili na neki game night? Daj ponesi Dixit molim te, ti imas sve ekspanzije a ja samo osnovnu i prve dvije.”. Odgovaram ja nadobudno - nema problema, računaj na to!
Dolazi nam dan game nighta… prilazim polici sa igrama, tražim Dixit (uvjeren da je na polici jer sam (inače) čovjek koji pazi na stvari i vraća ih na njihovo mjesto. Nema mi Dixita…
Pa gdje može biti kad ga nisam posuđivao? Gdje sam ga zadnje vidio? Aha, da… bilo je to igranje kod te i te frendice…
Onda mi je samo mrak pao na oči…
Tako ja na dva prolijevanja koja sam doživio u igranju ne gledam (više) sa tolikom mukom
p.s. Za one koji žele znati više - bio je kvar na elektroinstalaciji kod grijača kabine.