Šta ste zadnje igrali?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
juri006
Reactions:
Ima zahvala: 1924 puta
 pohvaljen: 680 puta

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la juri006 »

Evo zena i ja odigrali prvu partiju Wingspana i stvarno je top igra. Lijepa, edukativna, zanimljiva, svaka preporuka :thumbs i stvarno se lako nauci, jedan youtube video (Tom Vasel) i primjeri za brzo ucenje u 2nd editionu i sve ti je jasno :D btw, zena pobjedila prvu partiju :nee

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru juri006 za post (ukupno 7):
dendarii42PapaverdadoCrazyBunnyGuytanelornValsimTeehee(R)
dendarii42
Reactions:
Ima zahvala: 816 puta
 pohvaljen: 678 puta
Kontakt:

Post Postao/la dendarii42 »

juri006 je napisao/la: 08 kol 2021, 19:47 Evo zena i ja odigrali prvu partiju Wingspana i stvarno je top igra. Lijepa, edukativna, zanimljiva, svaka preporuka :thumbs i stvarno se lako nauci, jedan youtube video (Tom Vasel) i primjeri za brzo ucenje u 2nd editionu i sve ti je jasno :D btw, zena pobjedila prvu partiju :nee

slika
Igrali ste s plavom stranom ciljeva za runde. Lejm 🤭
slika
frastarc
Reactions:
Ima zahvala: 476 puta
 pohvaljen: 586 puta
Kontakt:

Post Postao/la frastarc »

Evo došao na stol i classic.
Carcassone.
Igrali 2x. Žena, nećakinja i ja. Prvu sam ja dobio s 50bodova (igrali smo za početak bez farmera da mala lakše pohvata igru). Drugu smo igrali nećakinja i ja i prešišala me sa 20bodova razlike. I vise joj nije King of Tokyo najdraža igra nego carcassone slika

slika
Endgame slika. Sljedeću igramo s farmerima slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ovi su korisnici zahvalili autoru frastarc za post (ukupno 8):
juri006PapaverrealukadadotanelornValsimsadistikoTeehee(R)
juri006
Reactions:
Ima zahvala: 1924 puta
 pohvaljen: 680 puta

Post Postao/la juri006 »

dendarii42 je napisao/la: 08 kol 2021, 20:03 Igrali ste s plavom stranom ciljeva za runde. Lejm 🤭
Tako je preporuka za pocetnike pa sam nam tako stavio za prvu partiju :bleh
smurfORnot
Reactions:
Ima zahvala: 437 puta
 pohvaljen: 796 puta

Post Postao/la smurfORnot »

slika

slika

Uhvatili ovih par dana da spojimo petak i zbrišemo na more. Naravno u relevantnom stilu na stolu se svaki dan našao Maracaibo :D
Jest da smo uzeli, brass i dune koji su grijali policu nažalost kad nas je ovo uhvatilo :D

Za sada odigrali 3 partije ovih misija, u biti u prvoj me zbunilo što je zadnju rundu počeo chapter 2 pa nisam znao da li sam falio negdje ili ne, al ispada da počinje, a i sami diktirate tempo kojim teku misije obzirom da možda par rundi ne ispuniti jedan objective, a isto tako možete ispuniti svaku rundu jedan. Mogu reći da nam se stvarno sviđa, nema nekog legacy aspekta, jer makar i odabrali krivi izbor koji vam recimo karta nudi, to nije kraj, jednostavno vas vrati na dobar izbor kada ispunite tu krivu misiju. I kako pričica lagano napreduje, kuga se širi karibima, vi pokušavate suzbiti pandemiju(nop, ne igrate pandemic :D ), jako nam se sviđa to što em je setup lagano varijabilan svaki game ovisno o broju igrača stavljate 2 fiksne pločice + 2 random, onda se randomizira još u kojem od gradova će završiti koja pločica, do toga da se lagano mijenja mapa na kojoj igrate i te promjene ostaju za daljnje gejmove(imate save bag u koji ubacujete nove tajlove koji su na mapi), npr. na nekim lokacijama više ne možete raditi village akcije u selima jer se kuga po njima proširila, jedno selo se razvilo u grad i sada u njemu imate opciju obavljanja questova, na jednom području je oluja i prelazak košta više move pointova. Također kako u biti u gejmu postoje 2 špila karata, jedan je isti svaki game iz kojeg igrači u startu dobiju 8 karata(ostave 5, diskardaju 3), te se nakon toga taj špil umiješava s 40 karata koje se uzmu iz drugog špila, pa se svaku partiju nađe neka nova kombinacija, do toga da da smo za sada u ovaj špil koji je fiksan svaki game dobili radi pričice par novih likova.
Cura se skroz zagrijala za game, te je tražila da ga igramo svaki dan :D
Turnovi nam stvarno teku solidnom brzinom, nekad su doslovce od par sekundi, nekad malo potraje ako imaš nekog assistanta, pa ti da više akcija, pa malo kombiniraš i tako.

Pala je jednu večer i partija Castles of Burgundy, igrali smo ovu verziju kada svatko ima svoju asimetričnu mapu na kojoj slaže pločice, i mijenja strategiju od uobičajene.

edit.

bacio oko na bgg na maracaibo pošto ga igram, and behold:

slika
As if the life of a privateer in the Caribbean wasn‘t exciting enough, an ocean of new possibilities spreads out in front of you. With new project cards you expand the existing ones, adding new effects and variety to the game. New home ports give players individual abilities. You can optionally play a new campaign, with new Legacy Tiles and a new story (which ties in with the original story, but can be played without having finished the original campaign). And last but not least an optional scenario lets you help drive the colonial powers back out of the Caribbean again. And other surprises....

MARACAIBO – THE UPRISING contains a treasure trove of new modules and scenarios for you to mix and match as you like: From very simple to complex, with familiar and entirely new concepts.
Vidjeti ćemo, možda zaintrigira dovoljno da uzmem, ovako an prvu zvuči interesantno. Iako tu je na tapeti GWT 2nd ed kad izaže.
Ovi su korisnici zahvalili autoru smurfORnot za post (ukupno 9):
PapaverrealukadadoTeehee(R)kovacutanelornjuri006ValsimMinsc1610
dendarii42
Reactions:
Ima zahvala: 816 puta
 pohvaljen: 678 puta
Kontakt:

Post Postao/la dendarii42 »

Brass: Birmingham

Prva partija za nas četvoricu. Prvu polovicu izgubljeni lutali po pravilima, vezama, kartama, mogućnostima i nemogućnostima. U drugoj se već malo snašli ali i dalje zaboravljali i zanemarivali neke skroz korisne stvari.
Gusta igra s predivnim artworkom. Morat će opet na stol.

slika

Teotihuacan: City of gods

Ovaj mi je draži od T'zolkina. Super mi je mehanika s kockicama kao radnicima koji se upgradeaju i nude bolje akcije pa umru i vrate se na jedinicu. Plus krasna mapa i dizanje piramide.

slika
Zadnja izmjena: dendarii42, dana/u 11 kol 2021, 12:24, ukupno mijenjano 2 puta.
Ovi su korisnici zahvalili autoru dendarii42 za post (ukupno 12):
AntomonMinsc1610PapaverMago de UmagodadotanelornmargedlakarsmurfORnotsadistiko i još 2 korisnika
slika
Mago de Umago
Reactions:
Ima zahvala: 911 puta
 pohvaljen: 1046 puta
Kontakt:

Post Postao/la Mago de Umago »

iako ju neki vole najvise u 2 meni je zapravo super u 4 igraca. Brass je remek djelo.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Mago de Umago za post:
realuka
slika
priroda15
Reactions:
Ima zahvala: 507 puta
 pohvaljen: 281 put
Kontakt:

Post Postao/la priroda15 »

Brass je odličan u svakom broju igrača, a dobar je čak i u solo modu (http://www.mautoma.com/)
Mago de Umago je napisao/la: 11 kol 2021, 11:03 iako ju neki vole najvise u 2 meni je zapravo super u 4 igraca. Brass je remek djelo.
Ovi su korisnici zahvalili autoru priroda15 za post (ukupno 2):
Mago de Umagorealuka
slika
Mago de Umago
Reactions:
Ima zahvala: 911 puta
 pohvaljen: 1046 puta
Kontakt:

Post Postao/la Mago de Umago »

Kakav je Lancashire u odnosu na Birmingham? Je velika razlika?
slika
realuka
Reactions:
Ima zahvala: 993 puta
 pohvaljen: 1011 puta
Kontakt:

Post Postao/la realuka »

Mago de Umago je napisao/la: 11 kol 2021, 11:40 Kakav je Lancashire u odnosu na Birmingham? Je velika razlika?
Ono što sam ja pročitao o oba i to na puno mjesta, da Lancashire ne prešta baš greške i mapa je puno više 'tight'. Nekima to više odgovara nekima ne al mislim da je to glavna razlika.
Ovi su korisnici zahvalili autoru realuka za post:
Mago de Umago
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”