Uh, rano djetinjstvo; imala sam neku kutijetinu sa 68 igara i to se svako dva dana vadilo iz regala i igralo.
Dosta igara tipa "bacaj kocku i dodji do cilja" sam imala u toj kutiji,
al su pravila bila na njemačkom pa smo ko djeca imali svoja pravila.
Inace bas ono prvo sto sam ikad igrala su klasicne igre tipa;
Domino, Crni Petar, Čovječe ne ljuti se, Trilja, Mikado štapići, Guskina igra, Tombola, Memory, Potapanje brodova,
Bingo, Remi...
monopoly mi je uvijek isao na zivce (dok nisam otkrila ovaj novi s kartama monopoly deal)
evo kradem s foruma lagcity igračke foruma neke slike igara koje sam imala
http://img37.imageshack.us/img37/3872/220120122920.jpg
obozavala sam slovensku igru Put u školu s patuljcima
http://img199.imageshack.us/img199/6448/igracke2061.jpg.
Moje prve igre
- joezg
- Reactions:
- Ima zahvala: 24 puta
- pohvaljen: 201 put
- Kontakt:
Re: Moje prve igre
Meni je, nekako, ova tema promakla kad je bila aktualna, ali sad kad ju je sonjecka reaktivirala da i ja dam svoju povijest.
Od najranijih dana sam igrao mnoge kartaške igre. Od igara s talijanskim kartama (briškula, triumfa i trešeta), preko bele do razno raznih drugih igara: tablić, canasta, autobus, raub, magarac, uno, preferans.
Nikad nisam imao negativna iskustva s svim tim igrama pa ni sa belom, koja nije vrhunska kartaška igra, ali, definitivno, pruža određene taktičke mogućnosti i može se igrati pametno. Nisam čak ni uvjeren da je preferans pametnija igra od bele iako ima takvu reputaciju. Ima šloženija pravila, ali, poo meni, jednostavnije odluke. Pred desetak godina sam počeo igrati bridž i to je stvarno najbolja klasična kartaška igra koja postoji. Stvarno divna igra, složene tehnike izigravanja i prava vježba za mozak, ali ju je dosta teško početi igrati upravo zbog te složenosti. (Usput, uspoređuju je sa šahom, ali ta je usporedba potpuno promašena. Bridž je brza i dinamična igra i svako pojedino djeljenje ne traje više od 5-10 min.) Jednom kad sam počeo igrati bridž, počeo sam drugačije gledati na kartaške igre pa i na tu, nesretnu, belu. Nakon bridža, jedna od najljepših kartaških igara mi je trešeta.
Isto tako sam se od malih nogu počeo igrati s figuricama šaha, a kasnije i samu igru.
Od društvenih igara tu je bio sveprisutni Monopoly, ali to smo izuzetno malo igrali. Kao mali sam igrao Zoo mix max, čovječe ne ljuti se i Mlin, a malo kasnije i neke druge igre: Heimlich & Co. i Scotland Yard koje smo dobili iz Njemačke i Geld & Börse koju smo oduvijek imali u kući.
Onda su društvene igre malo zamrle, ali bi tu i tamo odigrali koju Geld & Börse ili Rizik. Tako sve do prije 5 godina kad sam pronašao Land of Magic. Prve moderne igre što sam kupio i odigrao su bile Domaine i Puerto Rico, a sada već imam prilično lijepu kolekciju.
Od najranijih dana sam igrao mnoge kartaške igre. Od igara s talijanskim kartama (briškula, triumfa i trešeta), preko bele do razno raznih drugih igara: tablić, canasta, autobus, raub, magarac, uno, preferans.
Nikad nisam imao negativna iskustva s svim tim igrama pa ni sa belom, koja nije vrhunska kartaška igra, ali, definitivno, pruža određene taktičke mogućnosti i može se igrati pametno. Nisam čak ni uvjeren da je preferans pametnija igra od bele iako ima takvu reputaciju. Ima šloženija pravila, ali, poo meni, jednostavnije odluke. Pred desetak godina sam počeo igrati bridž i to je stvarno najbolja klasična kartaška igra koja postoji. Stvarno divna igra, složene tehnike izigravanja i prava vježba za mozak, ali ju je dosta teško početi igrati upravo zbog te složenosti. (Usput, uspoređuju je sa šahom, ali ta je usporedba potpuno promašena. Bridž je brza i dinamična igra i svako pojedino djeljenje ne traje više od 5-10 min.) Jednom kad sam počeo igrati bridž, počeo sam drugačije gledati na kartaške igre pa i na tu, nesretnu, belu. Nakon bridža, jedna od najljepših kartaških igara mi je trešeta.
Isto tako sam se od malih nogu počeo igrati s figuricama šaha, a kasnije i samu igru.
Od društvenih igara tu je bio sveprisutni Monopoly, ali to smo izuzetno malo igrali. Kao mali sam igrao Zoo mix max, čovječe ne ljuti se i Mlin, a malo kasnije i neke druge igre: Heimlich & Co. i Scotland Yard koje smo dobili iz Njemačke i Geld & Börse koju smo oduvijek imali u kući.
Onda su društvene igre malo zamrle, ali bi tu i tamo odigrali koju Geld & Börse ili Rizik. Tako sve do prije 5 godina kad sam pronašao Land of Magic. Prve moderne igre što sam kupio i odigrao su bile Domaine i Puerto Rico, a sada već imam prilično lijepu kolekciju.
- sonjecka
- Reactions:
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 4 puta
- Kontakt:
Da, i kod mene se dosta kartaških igara igralo. S djedom bi vječno igrala briškulu ili šah.
Stvarno divna kolekcija! Kad narastem zelim ih imat i ja
Stvarno divna kolekcija! Kad narastem zelim ih imat i ja

- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2452 puta
- Kontakt:
Mi smo ko klinci sa našim starim (mama nikad nije previše voljela igranje
) puno igrali remi, a posebno Canastu (koja mi je i danas vrlo lijepa igra). Nekako mi se od tada i pokazalo da mi ne-štih igre više leže iako je recimo Dr Jekyll i Mr. Hyde vrlo interesantna štih igra, moguće zbog zanimljive mehanike

Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- sonjecka
- Reactions:
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 4 puta
- Kontakt:
Sjecam se kako su moji starci svaki vikend kod svojih prijatelja isli na rucak pa bi cijelo popodne igrali remi s plocicama i drvenim stalcima i to je meni bilo tako zabavno gledat (imala sam mozda 3-4 godine). Sad vec dosta dugo nista vise ne igraju, kao dosadno im je sve.