Naime nemam trenutno novaca u životu, a zakačih se relativno nedavno za boardgameove. (10mj) Tako da nemam puno iskustva sa igrama.
Ali dolazi mi rođendan!!! (2mj)
Pošto nemamo novaca, imam pravo odabrati jednu igru za rođendan! KOJU!?
E sad ovako... Imam favorite! Ali prije njih, postavio bih parametre koji mi/nama odgovaraju.
- Ne volimo igre sa puno admina (Zombiecide BP prodah iz istog razloga)
- Ne volimo igre koje predugo traju. (duže od 1.5h, ali realnih 1.5h, ne što piše na kutiji)
- Volimo igre koje nisu čisti euro. Dakle bez AP problema. Kockice su +!!!

- Igre koje su za više igrača, ali odlične i u dva igrača pošto igramo žena i ja najčešće.
E sad ovo je moja dosadašnja lista

Champions Of Midgard
Ova igra mi se čini super zabavno! Ima kockice, tema nam je super. Ide dobro u dva i više. Ima hrpa različitih kockica. Ima take thata, ali ne previše. No minus je što imam Raiders Of The North Sea koji je ista tema. Dali su dovoljno različite za uzet obje?
Dead Of Winter
Htio bih neku igru sa skrivenim identitetom, htio sam The Thing (Outpost31) no nemogu je nigdje naći u EU (ako itko zna MOLIM VAS nek mi javi pošto sam veliki fan Carpentera).
Dead Of Winter mi izgleda dosta ok jer volim tjeskobnu temu, zombije i stil mi je dosta dobar. Velika raznolikost u likovima i crossroadima, ali opet mi se čini da može postat repetitivno, jesam u pravu? Sviđa mi se što je semi co-op bez alpha playera što bi se moglo jako doro uklopiti u moju care bear skupinu (od kojih ja jedini nisam care bear)

*BSG je PREDUGAČAK!!!! Iako smo žena i ja fanovi serije

Azul
Drafting! Žena i ja obožavamo 7 wonders duel! Zapravo ja obožavam, to mi je mislim najdraža igra!

Terraforming Mars
Čujem samo odlične stvari za ovu igru. No nema kockica, draf me jako privlači, a žena mi je dva puta pročitala trilogiju crveni mars i tema će joj biti hit. No opet, dug gameplay nam je veliki turn off. Koliko je velik replay? Dali je to stvarno igra koja će se igrati mjesecima i onda zaboraviti na neko vrijeme i kasniej opet bit nešto što ćemo radno izvaditi?
Battle For Rokugan
Ova igra mi izgleda fenomenalno! Boardcontrol sa asimetričnim moćima i blefiranjem! Točno ono što ja volim!!! I to još u dosta kratkom vremenu!!

(Game Of Thrones edicija)
Na užem izboru su još bili Mansions Of Madness (ali nemamo tablet i malo mi se čini plitko), Jamaica koja je prelijepa! (ali opet mi se čini zabavno no jako plitko), Black Fleet prelijep ali fale kocke i čini mi se dosta AP. Pandemic Legacy 1, jer smo fanovi Iberia ali 400kn dati za nešto što će se odigrati i gotovo... neznam, jednom ako nađemo još jedan par pa podjelimo trošak i odigramo zajedno)
Ako imate i neke druge prijedloge, slobodno! Ali obrazložite ako imate volje.
Hvala!