Prvo što trebate je kupiti Tabletop Simulator preko Steam-a. Igra košta 19,99 Eura. Nakon toga je potrebno učitati modove za društvene igre. Pretraživanjem sam vrlo brzo našao skupinu modova na engleskom (oko 3000 igara). Dovoljno je otići na stranicu i stisnuti na "Subscribe" igre koja vas zanima. Pokretanjem TTS-a, mod će se učitati u vašu igru. LINK stranice sa modovima.
Sada je potrebno skinuti program TTS Mod Beckup. LINK za preuzimanje. Pokretanjem programa, izlistat će se svi modovi koje ste ubacili u igru. Odaberete igru koju želite i preuzmite datoteke.
Za primjer sam uzeo igru A Few Acres of Snow. Datoteke se preuzimaju u gore označeni folder.

Na red dolazi izrada pojedinačnih karata. Ja to radim pomoću photoshopa. Učitajte iz foldera gdje su spremljene datoteke sliku koju želite i odaberite "Slice tool"

Desnim klikom miša odaberite opciju "Divide Slices". Otvoriti će se prozor gdje upisujete kolko želite rezova vodoravno i okomito. U ovom slučaju je 7 vodoravno i 10 okomito

Stisnite "File-Export-Save for web". U ovom prozoru odlučujete o formatu i kvaliteti slike

Nakon što stisnite "save", treba paziti da ste postavili opciju "All Slices"

Na ovaj način ste dobili pojedinačne karte sa slike. Ako ih želite sve učitati kao zasebne layere, potrebno je otići na "File-Scripts-Load Files Into Stack"

Karte je potrebno pripremiti za printanje. Ovaj primjer baš i nije savršen pošto karte imaju nejednak obrub(bleed) oko slike. Trebat će još dodatna obrada. Ja ih slažem u veličin 88x63 mm, 9 komada po stranici.
Kvaliteta scanova varira od igre do igre. Ono što sam isprobo je ok. Nije savršeno ali definitivno upotrebljivo. Photoshop je za mene poprilično nov, sam prčkam po njemu i puno stvari radim na teži način. Ako netko od prisutnih zna bolji način, neka slobodno kaže. Stojim na raspolaganju oko podjele datoteka...naravno, ako su dostupne.