Sails of Glory

Pitanja vezana uz društvene igre
Odgovori
Avatar
ninomili005
Reactions:
Postovi: 55
Pridružen/a: 10 stu 2013, 21:07
Ima zahvala: 38 puta
 pohvaljen: 101 put
Kontakt:

Sails of Glory

Post Postao/la ninomili005 »

Dragi prijatelji,

Sa grupom smo odlucili igrati Sails of glory. Posto niko od nas nije veteran u igrama sa miniaturama, javio sam se ovdje da potrazim pomoc. Iskreno htio bi popricat malo sa nekim, ko ima iskustva sa pomenutom igrom i ko je vec pravio kakvu eskadrilu. Trebaju nam saveti prvenstveno za kupovinu novih brodova, te informacije gde i na koji nacin doci do dobrih scenaria? Kako praviti sopstvene scenarie i kako je najpametnije trositi pare.

Iskreno se nadam, da ce se naci dobra dusa koja ce da nam pomogne u startnim poteskocama.

Puno pozdrava,
Nino
slika
Avatar
Igor
Reactions:
Postovi: 446
Pridružen/a: 08 vel 2014, 15:27
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 196 puta
 pohvaljen: 402 puta
Kontakt:

Re: Sails of Glory

Post Postao/la Igor »

Nino,tvoj post je vrlo jasan te tražiš info o točno određenoj igri.Međutim vjerujem da su rulbuci doba jedrenjaka vrlo slični,moguće su razlike u detaljima,pa sam zbog toga odlučio nešto napisati.

Za kupovinu novih brodova dobio sam preporuku za ove minijature:

Langton minijature
Navwar minijature

Langton ima svoj rulebook imena "Signal Close Action" koji mi privlači pažnju,kako se radi o minijaturama nema hex mape što donekle ubrzava igranje.
Zanima me da li Sails of Glory koristi kompas za manevriranje,zapravo minimalno skretanje je 22 stupnja u terminima igre nekih 16mm...nadam da dobro sam to razumjeo.

Najbitnije za Kapetana je da prilikom uspješne boarding akcije postavi stražu,strpa ostatak zarobljene posade u neku rupu u brodu,osigura vitalne dijelova broda - skladište baruta i ruma....citiram Close Action rulbuk.
Nisam bio sklon minijaturama ali vidim da imaju veći potencijal u smislu dodavanja detalja bez da trpi igranje tj. nema book keepinga kako se sve komande govore i tako izvršavaju bez odstupanja..
17.47 C. KAMIKAZES ATTACK ALONE....
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”