Grofe, možda je zgodno da ona moja pitanja prebaciš iz Riječnika pojmova vamo?
Moderator/ica: sadistiko
Mislim da bi cijeli rječnik pojmova trebalo prebaciti vamo kao sticky temu. I nadopuniti s onim tvojim.buraz je napisao/la:Evo, krenuo sam prije nekoliko dana.. Trenutno sam na 3/12![]()
Grofe, možda je zgodno da ona moja pitanja prebaciš iz Riječnika pojmova vamo?
Da, definitivno. Prvi post rječnika će uvijek imati sve pojmove. Ko bu to skupljao kasnije po postovima.buraz je napisao/la:Mislio sam moja zapitkivanja za to kako prevesti koji pojam prebacit ovdje.
Cijeli riječnik pojmova može biti Sticky tema, samo možda bi bilo zgodno da ima jedan post u koji će se nadopunjavati prijevodi onako kako ih mi dogovorimo po temama.
Misilm da je tako zgodnije nego da se u riječniku pojmova nakupi brdo postova u kojima pregovaramo o pojedinim riječima.
Meni su provincija i regija sasvim OK, mada ni pokrajna ne zvuči loše u kontekstu vremena kada se igra dešava. Niti oblast nije loša. Ajd, bumo čuli i druge...buraz je napisao/la:hM..
Preveo sam Provinces kao provincije. RAzmišljam o duhu korištenja Hrvatskih riječi pa bi možda promijenio u pokrajina.
Isto tako Region sam preveo kao regija. Gtranslate još kaže oblast, predio, rejon, lokalitet i župa.
Ili da ostavim kak sam prvotno stavio?
Ja se slažem sa svime navedenimsmi je napisao/la: Provinciju bi spomenuo kao provinciju i dalje nastavio koristit termin rezerva, ako pricamo o mjestu di se drzhe gospoda/vitezovi (kako si uopche preveo caballeros?).
ima smisla, bolje da ostanu regija i provincija zbog teksta na kartama. Nije mi sinulo da bi moglo zbunjivati .smi je napisao/la:Meni je regija skroz ok i taj termin se koristi u eng. pravilima, mozda nije ispravno iz perspektive jezika, ali se taj termin pojavljuje i na na kartama, cemu dodatno zbunjivati ljude. U kontekstu vremena, skoro sve na karti su kraljevstva.
Provinciju bi spomenuo kao provinciju i dalje nastavio koristit termin rezerva, ako pricamo o mjestu di se drzhe gospoda/vitezovi (kako si uopche preveo caballeros?).