Pandemic: Legacy - bez spoilera molim
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2069 puta
- pohvaljen: 1353 puta
- Kontakt:
Re: Pandemic: Legacy - bez spoilera molim
Znači jedna partija od cca 1 h se nadovezuje na drugu. Ne može se nastaviti na sljedeću partiju ako se uspješno ne završi prethodna. Vrlo zanimljiv koncept i kako volim izvorni pandemic, volio bih isprobati ovu verziju (nažalost već znam da je to nemoguća misija).
- mado
- Reactions:
- Ima zahvala: 1191 put
- pohvaljen: 1200 puta
- Kontakt:
Krivo. Ne moraš pobijediti da bi napredovao na slijedeći mjesec. Znači prva igra je siječanj. Ako ju pobijediš, napreduješ na veljaču. Ako izgubiš, samo 1x ponavljaš igranje siječnja. Nakon tog ponavljanja napreduješ na veljaču bez obzira jesi li pobijedio ili ne. Ako pobijediš svaki put, igraš ju 12x. Ako izgubiš svaki put, igraš ju 24x.kockica je napisao/la:Znači jedna partija od cca 1 h se nadovezuje na drugu. Ne može se nastaviti na sljedeću partiju ako se uspješno ne završi prethodna.
U igri postoje 62 legacy karte koje se primjenjuju ovisno o situaciji i događajima u igri. Koliko sam shvatio, nekad se usred igre počinju primjenjivati legacy karte, nekad na kraju igre ovisno o pobjedi ili porazu. Postoji i karta koju se otvara ako igrači izgube 4x za redom. Moguće je da je to neka pomoć, a moguće je da bolesti postanu opakije. Pretpostavljam da je moguće da neki gradovi postanu trajno neizlječivi ili čak da ih se izbriše s ploče. Slično i za konekcije između gradovu. Vjerojatno likovi tokom igre dobivaju nove mogućnosti, a možda mogu i trajno umrijeti. Teško je nagađati što su sve mogli staviti unutra bez čitanja spojlera ili samog igranja.
Ovdje možeš skinuti pravila igre bez ikakvih spojlera: http://www.bgg.cc/filepage/123531/pande ... o-spoilers
Zanimljiva je stranica br. 9. Prazna s mjestom za 9 naljepnica s novim pravilima

U epizodi 78 Rolling Dice & Taking Names podcasta možeš poslušati odličan 40 minutni intervju s dizajnerima igre Mattom Leacockom i Robom Daviauom gdje pričaju o igri bez spojlera:
http://www.dicetower.com/game-podcast/r ... ing-names/
Zašto nemoguća misija? Zbog ekipe, novaca?kockica je napisao/la:... volio bih isprobati ovu verziju (nažalost već znam da je to nemoguća misija).
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2069 puta
- pohvaljen: 1353 puta
- Kontakt:
Ahaaa, hvala, nisam nešto detaljnije proučavao.
A zbog ekipe (ne uspijevam okupiti kritičnu masu, premda ne odustajem) i vremena (što je stvarno van mojih mogućnosti) je nemoguća misija. Jbg, bit će bolje
A zbog ekipe (ne uspijevam okupiti kritičnu masu, premda ne odustajem) i vremena (što je stvarno van mojih mogućnosti) je nemoguća misija. Jbg, bit će bolje

-
- Reactions:
- Ima zahvala: 84 puta
- pohvaljen: 49 puta
Impresivno je što je toliko ljudi ocjenilo sa takvom ocjenom. No treba uzeti u obzir da je veliki broj kupaca stvarno čekao da legacy izađe i dosta njih voli Pandemic. Recimo ja nikada ne bi kupio ovu igru i Pandemic sam ocjenio sa 4, Snellman i još neki koji nisu fanovi Pandemica su ocjenili P:L sa 6. Uostalom sad je na vrhu popularnosti. Kad bude imala 10000 glasova i bude odigrana od više različitih vrsta igrača onda će slika biti realnija. Isto bi mogao komentirati kako nikada ne bi kupio IA te kako bi igru vjerojatno isto ocjenio jako nisko, a koju je kupilo dosta fanova Descenta i ljudi koji vole Star Wars. Tako da malen broj glasova te fanatizam zna stvarati dosta varljivu sliku ratinga na bggu.mado je napisao/la:
TS je prvi s 20450 ratinga, ogromnog prosjeka 8.34 (samo gore spomenute igre i War of the Rings 2ed iz top 100 imaju veći prosjek od njega). GR mu je nedostižnih 8.218. Druga je Terra Mystica sa puno nižim GR od 8.140 i 15048 ratinga.
Impresivno je vidjeti da je čak 82% igrača P:L ocijenilo sa 9 ili 10. Kod TS je to 52%.
Možda sam previše ukoračio u temu o rankingu ovdje, ali nisam mogao odoljeti

- stoka
- Reactions:
- Ima zahvala: 731 put
- pohvaljen: 545 puta
- Kontakt:
Volim odigrati obe igre,al pretekne li pandemic TS bit ce to dekadencija bgg.
- sadistiko
- Reactions:
- Ima zahvala: 3732 puta
- pohvaljen: 3858 puta
- Kontakt:
Pa to je samo hype nove igre, dešavalo se i ranije. Ako igrači drže do sebe onda redovito ocjenjuju svoje igre i mijenjaju svoje ocjene na BGG-u, a time onda i igra ide, gore ili dolje.
Ne znam što se toliko čudite.
Ne znam što se toliko čudite.
- Shich
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1157 puta
- pohvaljen: 1607 puta
- Kontakt:
Zato što je TS najbolja igra ikad?stoka je napisao/la:Volim odigrati obe igre,al pretekne li pandemic TS bit ce to dekadencija bgg.

Ljudi nagrađuju nešto novo i posebno s razlogom. Ušli smo u novo tisućljeće, vrijeme je za se zaboravi Hladni rat.
Što se tiče hype-a, on može biti opravdan i neopravdan.

On topic: Ovaj vikend Pandemic Legacy dolazi na 3. mjesto.

Offtopic: Bilo koja igra koja ovisi o kockicama a smatra se za ozbiljnu je sramota što se nalazi u top 100 igara ikadZato što je TS najbolja igra ikad?![]()
Drago mi je što se prepoznaje kvaliteta, neke igre su predugo i nezasluženo visoko cjenjenje samo zato što više ljudi glasalo za iste il nekim čudnim putevima ocjenjivanja su tu di jesu a kvalitetnije se nalaze na nižim mjestima
- Igor
- Reactions:
- Ima zahvala: 196 puta
- pohvaljen: 402 puta
- Kontakt:
...vidim bježalo se sa časova matematike;na Balkanu sve po starom 

17.47 C. KAMIKAZES ATTACK ALONE....
- stoka
- Reactions:
- Ima zahvala: 731 put
- pohvaljen: 545 puta
- Kontakt:
Ne znam jel najbolja, nisam vise od 20 igara odigra, a od njih je samo nekoliko u top 100,tako da ne bi htio prejudicirati.al medu najboljima sigurno.pamdemic je koliko god bio sad mozda kompleksniji i dalje party igra,odatle opaska o dekadenciji.naravno,ne morate se sloziti.
Bas me zanima kakva je kad se odigra nova sezona ,ili treca, odnosno koliko sezona moze biti zanimljiv. Bas i mene interesira, ali cijena od 64 eura mi nikako ne pase,heh.
Bas me zanima kakva je kad se odigra nova sezona ,ili treca, odnosno koliko sezona moze biti zanimljiv. Bas i mene interesira, ali cijena od 64 eura mi nikako ne pase,heh.